Müslüman Olan Rumen Asıllı İleana, Ayşe Adını Aldı

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
Romanya'da Tanıştığı İngilizce Öğretmeni Halil İbrahim Aslan'la Evlenen Rumen İleana Alina Stan (22), Mardin'in Nusaybin Müftülüğü'ne Başvurarak Müslüman Oldu.

Romanya'da tanıştığı İngilizce Öğretmeni Halil İbrahim Aslan'la evlenen Rumen İleana Alina Stan (22), Mardin'in Nusaybin Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman oldu.

Alina, çok etkilendiği Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) eşi Hz. Ayşe'nin (ra) adını aldı.

Nusaybin'de İngilizce Öğretmenliği yapan Edirneli Halil İbrahim Aslan, amcalarını ziyaret etmek amacıyla gittiği Romanya'da İleana Alina Stan ile tanıştı. Alina'nın İslamiyeti araştırdığını öğrenen İngilizce öğretmeni, İslam dinini anlatan İngilizce kaynakları konusunda yardımcı oldu. Bu sırada birbirlerine karşı sevgi besleyen Halil İbrahim ve İleana evlenmeye karar verdi.

İngilizce öğretmeni, İleana'yı alarak Türkiye'ye dönüp, düğün yaptı. Evlilik sonrası eşi sayesinde İslam'ı iyice öğrenen İleana, Müslüman olmaya karar verdi. İleana, İngilizce öğretmeni eşi Aslan'ın görev yaptı Nusaybin'de İlçe Müftülüğü'ne başvurdu. Rumen asıllı İleana Alina Stan için müftülükte tören düzelendi.

İlçe Müftüsü İhsan Açık ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Rumen İleana, Müslüman oldu. İleana, İslamiyeti araştırırken, çok etkinliği Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) eşi Hz. Aişe'nin ismini almaya karar kıldı. Nusaybin Müftüsü İhsan Açık da Ayşe Aslan'a İngilizce Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

Müslümanlığı seçtiği için çok mutlu olduğunu anlatan Ayşe Aslan, kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi. İslam'ın hem yaşantı hem de inanç konusunda çok farklı bir din olduğuna işaret eden Ayşe Aslan; "Eşimle tanışmadan önce İslam dinini araştırıyordum. Onun da yardımlarıyla Müslüman olmaya karar verdim. İslam'ı araştırırken Müslümanların kitapta yazan gerçek İslam'ı yaşamadıklarını gördüm. O yüzden kendini Müslüman olarak gören ve gerçek dinlerini yaşamayanlar adına üzülüyorum. Onlar için de dua edeceğim." dedi.

(CİHAN)


</SPAN>
 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
MashAllah, ne güzel ki doğru din ile tanışti, ve Alhamdulillah doğru yolu seçti. İnshAllah daha çok kardeşler bu doğru yolu bulurlar ve müslüman oldular. Romaniya'da çok fazla sayıda kardeşlerimiz müslüman oluyorlar Alhamdulillah. İnshAllah daha da çok görürüz.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Üstadımızın dediği gibi bu zamanda en büyük mesele imanımızı kurtarmak ve başkalarının imanını kurtarmaya yardımcı olmaktır.
:gül2:
 
Üst