Münafıklık belirtisi nelerdir?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
Münafık alametleri nelerdir?

İnsanın konuşması ve davranışının bir birini tutmaması bir münafıklık belirtisi midir. insan karşı tarafı ilk algılama ile değerlendirme yanış olduğunu bildiği halde neden bu yanlışa düşer. Çevre insanın kendi öz karakter yapısını ortaya koymasında etkili bir faktördür bildiğim kadarı ile bozuk çevrede insan kendi karakterini ortaya koyamaması ALLAH katında karşılığı nedir?
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Münafıklık görüntü itibari ile ya da şeriatın zahirine nispetle Müslümanlık gibi duran, lakin hakikatte ve işin gerçek boyutunda kafirliktir. Lakin bu münafıklar tab’an (yaratılış olarak) yani Allah’ın vermiş olduğu ilk fıtrat noktasından imana ehil ve layık insanlardı. Sonra onlar bu liyakat ve ehliyeti kendi kötü iradeleri ile küfür yolunda heba ettiler.

Münafıklığın en büyük belirtisi riyadır. Riyanın manası ise kalp ile kalıbın uyumsuzluğudur. Yani kalıbı namaz kılarken, kalbi nifak ve inkar içindedir münafıkların. Riya bu boyutu ile münafıklığın en büyük alametidir.

Müslüman ile münafık arasında riya bazen ortak bir davranış şeklini alabiliyor. Münafıkta riya küfür boyutunda iken, Müslüman’da günah boyutundadır. Ama isim ve davranış olarak aynıdır. Bu benzerliğe nispeten ayetlerde münafıklara ihlas teklif ediliyor. Münafığın birinci vazifesi hakiki anlamda iman getirmesidir. İman getirmeden ihlas olmaz. Müslümanlar içinde riyakar olanlar ise takva ve ihlasa davet ediliyor.
 
Üst