Mirac Kandilinde Neler Yapılabilir?

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Mirac kandilinde neler yapılabilir?

Mirac gecesi islam aleminin müjdelendiği en büyük gecelerden biridir. O gece her müslüman için hürmet huşu ile islam aleminin saadetini ve selametini temenni edeceği müminlerin marifeti ilahiyeye kavuşması için ellerini açtığı bir gecedir.

Mirac kandilinde yapılacak en makbul ibadet Rabbinle başbaşa kalarak yaptığın ibadettir..

* Mirac gecesinde 12rekat nafile hacet namazı kılınmalıdır.

* Mirac gecesinin sabahı oruçlu olunmalıdır..

* Bol bol seyyüdül istiğfar çekilmelidir..

* Ve miraç gecesinin sabahında öğle ile ikindi namazı arasında 4rekat nafile namaz vardır.

O gece için kılınacak namaz 12 rekat Hacet niyetiyle kılınan namazdır.Bu namazı kılmak güzel görülmüştür..Bu namazın kılınışı:İki rekatta bir selam verilir.Her rekatta 3 kadir,12 ihlası şerifle kılınır.


Yatsı namazından sonra 12 rekatlık hacet namazı kılınır.Beher rek’atte Fatihadan sonra 10 kere ihlas suresi okunur.

Namaza niyet şöyledir :
” Ya Rabbi , rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza.Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afv-ı ilahine , feyz-i ilahine , rıza-i ilahine mazhar eyle”

Namazdan sonra ;


* 4 Fatiha-i Şerife
*100 defa ”SubhanAllahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illahlahü vAllahü ekber.Vela havle vela guvvete illa billahi’l-aliyyil-aziym”
*100 istiğfar-ı şerife
*100 salevat-ı şerife okunup dua edilir.

Bu namazda ihlaslar 100 adet okunur veya namaz 100 rek’at olarak kılınırsa; - bu namazın feyz ve bereketiyle huzur-i ilahiye namaz borclusu olarak cıkılmaz.

*Miraç Gecesin’den sonraki gün , mümkünse oruçlu olunmalıdır.O gün öğle ile ikindi arasında 4 rek’at namaz kılınır.Her rek’atte Fatiha’dan sonra 5 ayetü’l Kursi , 5 Kafirun suresi , 5 Felak suresi , 5 Nas suresi okunur..


ALINTI
 

Muhtazaf

Kıdemli Üye
Kademeli
yEvVDn.jpg
 

KaraHilal

Çalışkan Üye
Mirac gecenizi tebrik ederiz, ehli imanın her türlü maddi ve manevi belalardan kurtulması için vesile olmasını rahmeti ilahiyeden niyaz ederiz.
 
Üst