Meyve Suyu

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Meyve suyu faydalıdır ama, meyve suyu yüzde yüz meyveden üretilmeli. Bol bol meyve suyu içmeliyiz. Fakat ne yazık ki bol meyve suyu tüketen bir millet değiliz. İstatistiklere göre Türkiye de kişi başına yılda 4,5 litre meyve suyu tüketiliyor. Bu rakam ABDde 36, Almanya da ise 46 litre. Aradaki farkı düşünebiliyor musunuz? Türkiye deki tüketim 1970’lerde kişi başına 0,5 litre düzeyindeymiş.

Güçlü bir bağışıklık sistemi için bol bol vitamin, antioksidan ve mineral şarttır. Bağışıklık sisteminin güçlendirdiğimizde, hem enfeksiyon hastalıklarından korunuruz hem de bu sağlıklı bir ömür geçirmemize yardımcı olur.

Uzmanlar, bünyeyi sağlam tutmak için bol miktarda A, C ve E vitamini tüketilmesini öneriyor. Bunun dışında çeşitli antioksidanlar içeren meyve suyu tüketilmesini de öneriyorlar.

Hangi Meyve Suyu Neye Yarıyor:

Domates suyu: İçerdiği C ve E vitaminleri ile sağlık için oldukça yararlıdır. Domates suyunda bol miktarda bulunan C vitamini ve likopen, vücudu grip ve nezleden koruyor. Ayrıca likopen vücudu kalp hastalıkları ve kansere karşı da koruyor. Yani bol bol domates suyu tüketelim. Çokta lezzetlidir.

Şeftali suyu: Şeftali içerdiği A, B3 ve C vitaminleri, folik asit ve potasyum ile gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiriyor. Antioksidan özelliği ile zehirli maddelerin vücuda vereceği zararları da azaltıyor. Sinir sistemini olumlu etkiliyor ve uykusuzluğu gideriyor.

Üzüm suyu: Bol miktarda A ve C vitamini, demir, çeşitli mineraller ile potasyum içeriyor. Antioksidan özellikli olduğu için cildin yaşlanmasını da geciktiriyor. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ağrılarına iyi gelir ve kalp sistemini de düzenliyor. Ayrıca bedensel ve zihinsel yorgunlukları gideriyor.

Elma suyu: Elma bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan B3 ve E vitamini ve potasyum içeriyor. Baş ağrısınada iyi gelir. Ayrıca, mide rahatsızlıklarına karşı panzehir etkisi gösteriyor. Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

Vişne suyu: Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunuyor. Kandaki asitleşmeyi de temizleyen vişne suyu, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını da sağlıyor. Ayrıca, idrar söktürücü özelliği de bulunuyor.

Kayısı suyu: İçerdiği A, E ve B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına yardımcı oluyor, sinirleri gevşetiyor.


JulesVerne

(marketlerde satılan fabrikalarda üretilen meyve suları meyve suyumu yoksa kimyasal meyve suyumu orasına siz karar verin)
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
hazır meyve sularının sağlıklı olduğuna inanmıyorum

paylaşım için teşekkürler


yemeklerle ilgili konuların ardından
birde meyve suları ile ilgili konu olunca
acıktık galiba :689624:​
 
Üst