Mevlid Kandilinde Oruç Tutmanın Fazileti

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Mevlüt Kandilinde Oruç Tutmanın Fazileti ve mevlidde oruç tutmak sünnet mi sevabı nedir?

Efendimiz rebiülevvel ayının 12. gecesi pazartesi günü sabaha karşı doğmuştur. Efendimizin doğduğu gün oruç tutmak ve bu gecesini karşılayan pazar günü akşamını da oruçlu karşılamak faziletlidir. Yani efendimizin doğduğu gün ve bir önceki gün oruç tutmak tavsiye edilir. Peygamber efendimizin genellikle pazartesi günü daha çok oruç tuttuğu rivayet edilmektedir.

mevlid kandilinde oruç tutmanın fazileti.jpg


Efendimizin doğum günü olan mevlid kandilinde oruç tutmanın fazileti ve önemi aşağıdaki hadislerde rivayet edilmektedir:

"Ya Bilâl, pazartesi günü oruç tutmayı ihmal etme! Ben o gün doğdum, o gün ilâhi vahye mazhar oldum, o gün hicret ettim, aynı gün de vefat ederim!" [İbni Asakir]

Ameller pazartesi ve perşembe günleri Yüce Allah'a arz edilir. Bu iki günde tevbe istiğfar eden, af dileyen affedilir, yalnız kalblerinde kin ve düşmanlık besleyen kimseler, birbirleriyle barışıncaya kadar affa uğramaz. [Taberanî]

11uvyw9.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
M

Mahmut Sener

Ziyaretçi
Yazıda anlatılmak istenen özet bilgi not kısmında yazılmış, sonuç: inanarak ve sırf Allah rızasını umarak mevlid kandilinde oruç tutmanın bir sakıncası yoktur.
 
G

Galip Celebi

Ziyaretçi
Allah razı olsun kardeşim birde konu ile ilgili bende şunu söylemeden edemeyeceğim ramazan ayında oruç tutmayanın kandil günlerinde kandil diye bişey yoktur bidattır kandilde oruç tutmakda neymiş günahtır demeleri kadar saçma sapana birşey yok bence. Hele birde 5 vakit namazını kılmayan gafillerin kandil gecelerinde Allah rızası için namaz kılanlara dil uzatması feleğin ters döndüğünün işaretidir diye düşünüyorum.
 
Üst