Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını nerede yazdı?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını nerede hangi şehirde ve dergahta yazdı?

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı Ankara ilimizde yer alan Tacettin Dergahı isimli mekanda yazmıştır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında yeni kurulan Türk Devleti için bir milli marşa ihtiyaç duyuluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, milli marş yazılmasıyla ilgili bir yarışma açtı. Yarışmayı kazanacak olan esere 500 Lira ödül verilecekti. Yarışmaya 724 eser katıldı. Konulan ödül sebebiyle Mehmet Akif (Ersoy) yarışmaya katılmamıştı. Yarışmaya katılan eserlerin hiç birisi milli duyguları tam olarak ifade edemediği için beğenilmemişti.

Mehmet Akif’in yarışmaya katılmama nedenini Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey Meclis kürsüsünde açıkladıktan sonra, bu marşın yalnızca Akif tarafından yazılabileceği kanaati oluştu. Mehmet Akif’e 1921 yılı başlarında gönderilen mektupta yarışmaya katılması istenerek, bu hususta ortaya konulan para ödülünün kendisi için kaldırılabileceği ifade edildi.

Bunun üzerine Mehmet Akif, 1921 yılı Şubat ayı içerisinde Ankara’da Taceddin Dergahı’nda yazdığı şiiri yarışmaya gönderdi. Mehmet Akif’in Kahraman Ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oylamada milli marş olarak kabul edildi.
 
Son düzenleme:
A

Arda Kaçar

Ziyaretçi
yuhhhhhhhh sizin yüzünüzden yanlış ödev yaptımm hoca bana kızdı bu sayfayı kullanmayın yalan hepsi.
 
Üst