Medinede yedi yaşındaki çocuğun Mektubu

rumuzkederli

Deneyimli Üye
Kademeli
Medine de bir sirkette elektrik teknisyeni olarak
calisan Allah C.c dostu ve peygamber asigi bir kardesimiz isin son gunu sabah mesaisinde kendisine verilen teknik gorevi tamamlayip ayrilmak uzere iken Resulullahin Ravzasinda elektrik carpmasi sonucu vefat etti ve Cennetul Bakiye defnedildi. Tabii ailesi mecburi istikamet Turkiye' ye dondu. O zaman 7 yasinda olan oglu bugun ortaokul ogrencisi.

Kompozisyon dersi odevi olarak bir makale yazmis ve birincilik almis.


PEYGAMBER SEVGISI;

Bir seni günesim, bir babami, bir de terliklerimi
birakmistim geldigim yerde

Bir ilkbahar gununde guller gibi kokan Medine' de dunyaya gozlerimi acmistim. Dogdugum hastane senin Ravzanin hemen yani basinda oldugu icin,duydugum ilk koku senin bahcenin gul kokulari olmus.

Babam gelip de daha kulagima ezan okumadan,
kulaklarim senin mescidinin ezan sesleriyle sereflenmis. 40 gunluk oldugumda ilk
ziyaretimide senin Hane-i Saadetine yapmisim. Ilk adimlarimi senin Ravzandaki mermerlerinde atmis ve Rabbimle ilk bulusmami, ilk secdemi senin mescidinde yapmisim. Hemen hemen yaptigim her ilkte sen varsin. Daha konusmasiniogrenmeden seni sevmeyi ogrendim ben.

Belki seni cok tanimazdim ama, sanki bana cok cok yakinmissin gibi severdim seni. Senin evini her ziyarete gelisimizde seni gormesek bile senin varligini hisseder, evinden her ayrilisimizda
huzunlenirdik.Cocuklar evde sikilinca babalari parka, eglence yerlerine gotursun isterler. Biz Medine' de yasadigimiz surece hic
babamizdan parka goturmesini istemedik. Bizim canimiz sikilmaz miydi acaba hic? Sanirim Medine' deki hicbir cocugun cani sikilmazdi. Cunku orada hicbir yerde olmayan gul
bahcesi ve bahcenin biricik efendisi vardi. Bizim vaktimizin cogu o bahcede gecerdi. Senin bahcenin mermerlerine ayakkabi ile basamazdik.
Yalinayak dolasirdik mermerlerin ustunde. Kim bilir, korkardik belki de
bahcenin gullerine basivermekten. Yazin mermerler ayaklarimi yakardi.
Olsun bu da bizim hosumuza giderdi. Babama sormustum bir seferinde

- babacigim neden Medine bu kadar sicak diye.

Babam da
- evladim Medine' de iki tane günes var da ondan,
derdi.

- Nasil olur babacigim, gunes bir tane degil mi? derdim.

Babam gulerek

- bak yavrum dogru, butun dunyayi isitan bir gunes var ama bir de alemleri isitan ve aydinlatan gunes var. O gunes de Medine' de olunca sicaklik iki kat oluyor.

Babamin bu cevabi hosuma giderdi ve isinirdim.

Gercekten de ayaklarimizi mermerler isitiyordu ama senin gunesin de, sicakligin da icimizi isitiyordu. Medine' den ayrildigimizdan beri
belki ayaklarimiz isiniyor ama icimiz bir turlu isinamiyor. Cunku gunesimizin en buyugunu orada birakmistik. Ben gunesimi kaybetmistim. Onun evine, bahcesine gidemiyordum artik. Geri isigi ta buralarda bizi aydinlatiyordu ama
icimi isitmasi icin onun Ravzasinda yalinayak kosmam lazimdi.

Evet, bahcende yururken ezanlar okunurdu. Oyle guzel okur ki Medine muezzini ezani, sanki Bilali Habesi okuyor sanirsiniz. Namaz kilmak icin Mescide kostururduk, bilir bilmez. Babamin yaninda namaz kilardik. Buyuk sutunlarin altindan gelen soguk havadan saclarimizi savurturduk. Zemzem bardaklarindan guller yapardik. Namaz kilarken yanimiza usulca bir kedi sokulurdu. Babam ' incitmeyin sakin, onlar Ebu Hureyrenin kedileri' derdi, biz de inanirdik senin Mescidine kediler de girebilirdi. Sen cok iyi bir ev sahibiydin cunku.

Carsamba gunleri hep Uhud' a giderdik. Senin cok sevdigin amcani ziyaret etmeye, o bizim de amcamizdi. Kardeslerimle Ayneyn tepesine ikar oradan Uhud' da yatan 70 sehide selam verirdik.

Uhud dagina her baktigimizda sanki orada seni gorur gibi olurduk. Uhud' da senin Ravzanin kokusu gibi gul kokardi. Orasi da ayri bir gul bahcesi idi sanki.

Iste benim yedi senem ki en degerli en guzel yillarim senin koyunde, senin gul bahcende, senin savastigin yerlerde sanki yanimda sen varmissin gibi seninle dopdolu gecti. Seni gormesem de seninle yasamaya o kadar alismistim ki senin yanindan ayrilirken sanki bir yanim, bir canim, bir param orada kalmisti.

Buralari bana gurbet oluverdi.

Elimde olsa hemen yanina kosar gelirim ama hep
buyuyunce gidersin diyorlar. Ben sirf senin yanina gelebilmek icin buyumek istiyorum. Senin yanina geldigim zaman buyumus bile olsam bahcendeki mermerlerde yalinayak dolasacagim. Ta ki gunesin icimi isitana kadar. Senin hasretinden icim usuyor. Belki hasretin herkesi yakar, beni de isitiyor iste. Cunku benim ruhum dogdugumdan beri senin sevginle isinmaya aliskin.

Senin sicakligina o kadar muhtacim ki. Ne olur ben sana gelemesem bile sen beni hic birakma. Isiginla gecelerimize nur ol.

Sicakliginla butun zerrelerimizi isitiver. Hani sana Medineyken komsuyduk ya, evlerimiz birbirine cok yakindi. Senin varligin bize guven verirdi hep. Yine oyle ol, ara sira da olsa evimizi sereflendiriver. Hem benim adim Nebi, aynen seninki gibi. Bu ismi bana seni cok seven bir dostun koymus. Diger adim da Muhammed, yine senin gibi. Bu ismi de canim babacigim koymus. Buraya gelirken senin köyünde biraktigimiz babacigim.

Sana benzeyen bir yanim daha var. Ben de senin gibi babasiz buyuyorum. Ben cok sansliyim,sen bize asla yetimligimizi hissettirmedin.

Medine' den ayrildigimizdan beri sanki sen hep yani basimizdaymissin gibi hissediyorum.

Geceleri korkmadan guvenle uyuyorum hep. Seni tanidigim ve seni sevdigim icin Rabbime binlerce kez tesekkur ederim.Babam senin koyunde kalmisti. Biz babamin cenazesini
gomerken agabeyimin terlikleri babamin kabrine dustu ve orada kaldi. Ben o terlikleri cok kiskandim. Cunku abimin terlikleri hep babamla
kalacakti. Babami son ziyaret edisimizde bende kimse gormeden terligimi babamin kabri ustune gomuverdim. Iste simdi benim terligim de hep babamla kalacakti.

Evet demistim ya bir gunesimi, bir babami, bir de
terliklerimi birakmistim geride. Babam ve terliklerim hep oradaydi,gelemezlerdi. Ama gunesim hep yanimizdaydi. Yetimlerin efendisi, yetimlerini hic isiksiz birakir mi? Dunyanin bir ucuna gitmis olsaydik bizi birakmayacagini biliyordum.

Gozumuz gonlumuz seninle aydinlanir efendim.
Ruhumuz, icimiz sicakliginla isinir.

Bir gun sana gelisim gec bile olsa bana,
Gul bahcesinin mermerlerinde yalin ayak kosmak ..

Ta ki askinla, sevginle butun bedenim yanip
kavrulsun. Terliklerimi biraktigim o guzel mabed son duragim olsun
alıntı
 
Üst