Küdüs Günü Yürüyüşleri Ekvator'da da Düzenlendi

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Latin Amerika ülkesi Ekvator'un iki büyük şehrinde halkın ve yerel yetkililerin katılımıyla ilk kez bir Kudüs Günü etkinliği gerçekleştirildi.
23/09/2009

3222.jpg



Göstericilerin Ekvator’un başkenti Quito ve Guayaquil adlı liman kentlerinde bir araya geldikleri bildirildi. Katılımcılar arasında büyükelçilerin, milletvekilleri ve üniversite profesörlerinin olduğu ve bu kişilerin Siyonist rejimin Filistin halkı karşısında gerçekleştirdikleri zulümleri ele alan konuşmalar yaptıkları aktarıldı.

Gösteride yürüyüşçüler anti Siyonist sloganlar atarak uluslararası örgütlerden gasıp Siyonist rejim karşısında pratik adımlar atmalarını istediler.

Toplantıda konuşan İran Sanayi Bakanı Macid Salihi de Kudüs Günü’nün önemine değinerek “İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu Rahmetli İmam Humeyni’nin mübarek Ramazan ayının son Cumasını ‘Uluslar arası Kudüs Günü’ olarak ilan ettiğini” hatırlattı.

Salihi şöyle devam etti: “Filistin direnişinin dünya istikbarı karşısındaki sebatının ana faktörleri Allah’a iman ve adaleti talep etme özelliğidir ve bu iki etken sayesinde çıplak ellerle bile olsa Siyonist rejim karşısında yıllarca direnebilirler.”

Gösterinin sonunda katılımcılar Siyonist rejim yetkililerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmaları çağrısında bulundular.

Ruhullah.com
 
Üst