Kitap okumak üzerine kompozisyon

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Kitap okumanın önemi konulu kompozisyon
Kitap okumakla ilgili kompozisyon örneği üzerine
kitapla ilgili kompozisyonlar


En iyi arkadaşım

En iyi arkadaş, en iyi sırdaş, boş zamanlarda tek yoldaş... Kitaplardan bahsediyorum evet. İnsanın kendini geliştirmesinin, farklı şeyler öğrenmesinin tek yolu kitap okumaktır. Uzun süren yolculuklarda, tatilde, uyumadan hemen önce, yalnız kalmak istendiğinde, dünya sıkıntılarından uzaklaşmak istendiğinde ilk başvurulan hep kitap olmamışmıdır?

Üstelik herkesin zevkine göre, merakına göre pek çok türüde vardır bu dostun. Felsefi, romantik, polisiye, macera, bilim kurgu, bilimsel, kültürel saymakla biter mi hiç? Ruh halimize göre seçebileceğimiz pek çok türü olan kitaplar insanın kelime hazinesini güçlendirir, bilgisini artırır, hafızayı bile kuvvetlendirdiği söylenir. Böyle zengin bir dosttan kim mahrum kalmak ister ki.

Kitap okumanın insana kazandırdıkları sadece bukadar değildir elbette. Güzel konuşmayı, güzel cümleler kurmayı kitap okumakla sağlar insan. Ayrıca konuşmaları akıcı hale getirmeninde tek yoludur kitap okumak. Ne kadar çok okursan okadar çok öğrenirsin ve seni dinleyenleri o kadar çok etkilersin.

Kim istemez ki bütün bu meziyetlere sahip olan bir arkadaşı.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Bence tam benlik olmuş.Bu arada kompozisyon yazmama da yardımcı oldunuz.Teşekkür ederim.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Gayet güzel... sınavda işime yarayabilir... :) :) :D
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
çok güzel olmuş bende sınavda kullancam
 
K

kitap kırtasiye

Ziyaretçi
kitap okumak çok iyidir ne kadar çok kitap okursanız o kadar güzel kompozisyon yazabilirsiniz
 
Üst