Kapanmak istemiyorum

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
kapanmak istemiyorum ama zorla tepkilerle kapattırıyolar..ben açık olmak istiyorum,hatta bi keresinde babam beni 3. sınıfta kapattırdı ...ben hiç çocukluğumu yaşayamadımki) lütfen cevap yollayınız..çok çaresizim .......... allaha emanet olun,,,,,,,,,,,,,
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
kapanmak hareketlerin kısıtlanması demek değil özgür olmak ayrıcalığn olması demektir kapanmayı baskı olarak değilde Allahın emri olarak görürsen hiç de zor olmayacağını görürsün şimdi öyle zihniyet gelişiyorki sanki kapanmak mahalle baskısıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor babanın hatası seni karşısına alıp niçin kapanman gerektiğini güzel bi dille anlatmamış olması zaten gençler bu yüzden kapanmak istemiyor eğitim şart
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
kapanmak istemiyorum ama zorla tepkilerle kapattırıyolar..ben açık olmak istiyorum,hatta bi keresinde babam beni 3. sınıfta kapattırdı ...ben hiç çocukluğumu yaşayamadımki) lütfen cevap yollayınız..çok çaresizim .......... allaha emanet olun,,,,,,,,,,,,,


Örtünmemek ayıp mı, suç mu, günah mı?

Tesettür münakaşalarında üç kavram, birbiriyle karıştırılıyor: Ayıp, suç ve günah. Bir söz, bir hareket veya bir kıyafet toplumun değer hükümlerine ters düşüyorsa ayıplanıyor. Kanuna aykırı ise, suç sayılıyor. Dine muhalif ise, günah oluyor.

Bazı kimseler, kanuna aykırı olmayan bir şeyin günah da olmayacağını zannederken, bazıları, “herkesin işlediği bir fiilin günahlıktan çıkacağı” vehmine kapılıyorlar. Bunların her ikisi de fevkalâde yanlış düşünceler.

Ayıp, hiçbir zaman gerçeğin ölçüsü olamaz. Fikir, düşünce ve hareketlerini sadece çevrenin “ayıp” anlayışına göre düzenleyen insanlar, şahsiyetlerini topluma feda etmiş, kalabalıklara esir olmuşlardır.

Halbuki, toplumun her ayıpladığını “yanlış”, yahut her benimsediğini “doğru” kabul etmek mümkün mü? Böyle olsa, insanın her toplulukta ayrı bir şahsiyete bürünmesi, bukalemun gibi sık sık renk değiştirmesi gerekmez mi?

Batılı bir düşünürün “insan aklının aczini” ortaya koyan şu ifadeleri, bu meselemizi ne güzel izah eder: “Bir insanın, babasını yemesinden daha korkunç bir şey düşünülemez; ama, eskiden bazı kavimlerde bu âdet varmış. Hem de bunu saygı ve sevgilerinden yaparlarmış. İsterlermiş ki ölü, böylelikle en uygun, en şerefli bir mezara gömülsün. Vücutları ve hâtıraları içlerine, tâ iliklerine yerleşsin. Babaları sindirme ve özümleme yolu ile kendi diri bedenlerine karışıp yeniden yaşasın. Böyle bir inancı iliklerinde ve damarlarında taşıyan insanlar için, anasını, babasını topraklarda çürütüp, kurtlara yedirmenin, en korkunç günahlardan biri sayılacağını kestirmek zor değildir.”

Şimdi düşünelim: Etrafımızdaki insanların büyük çoğunluğu,yoğun propagandalarla, böyle bir fikri benimsemiş olsalar, biz de toplum ayıplamasın diyerek, babamızın etini mi yiyeceğiz? Demek ki, “ayıplama” tamamen sübjektiftir; gerçeğe tesir edecek bir faktör değildir. Ayıp telâkki ederek örtünmekten kaçınan hanımefendilerin iddiaları iki kısma ayrılıyor: Birisi: “Örtünmemek niçin günah olsun?” şeklindeki itiraz. Diğeri ise: “İslâm’da örtünmenin olmadığı” tarzındaki, şahsî kanaat.

Görünürde aralarında pek fazla bir fark yok gibi geliyor. Ama, gerçekte her ikisi de birbirinden ayrı konular. “Örtünmekle de ne olacakmış, insan örtünün içinde de yapacağını yapar.” gibi sözlerin sahiplerini araştırırsanız, her defasında İslâm’ı layıkıyla bilmeyen veya bildiği halde onun emirlerini yerine getiremeyen birisiyle karşılaşırsınız.

Bu insanlar, vicdanlarının derinliklerinde hissettikleri suçluluk psikolojisinden kurtulmak için, böyle itirazlarda bulunuyorlar ve tövbe edeceklerine, günahlarını meşru göstermeye kalkışıyorlar. Sanki diğer insanları ikna etmekle, o sorumluluktan kurtulacaklarmış gibi. Halbuki, bir fiil günah ise günah, değil ise değildir. Bunun tespitini “kalabalıklar” yapamaz. Örtünme dinde varsa buna kimse “yok” diyemez. Ama, hiç kimse de başkalarını bu hususta zorlama yoluna gitmemelidir.

Örtünmenin İslâm’da yeri olup olmadığı meselesine gelince, bu hususta nice fetvalar mevcut. Lâkin günümüz Müslümanlarının bir kesimi, fetvanın dindeki yerini lâyıkıyla bilmediklerinden, doğrudan doğruya Kur’an-ı Kerîm’den âyetler takdim edecek ve bunların tefsirlerinden bazı kısımları aynen aktaracağım.

Cenâb-ı Hak, Nûr Sûresinde Peygamberimize (asm.) hitaben şöyle buyuruyor:
“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu yerleri) açmasınlar. Zahir olanı (görünmesi zarurî olan yüz, el ve ayaklar) müstesna. Baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar (göğüs ve boyunlarını göstermesinler). Ziynetlerini (süs yerlerini) ancak şu kimselere gösterebilirler: Kocalarına, yahut babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut kendi oğullarına, yahut kendi erkek kardeşlerine, yahut erkek kardeşlerinin oğullarına, yahut kız kardeşlerinin oğullarına, yahut kendi kadınlarına (Müslüman kadınlara), yahut ellerindeki memlûklere (cariyelere), yahut (şehvetsiz ve kadına) ihtiyacı olmayan uyuntu kimselere, yahut henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış olan çocuklara.” (Nûr, 24/31)
Âyet-i kerime dikkatle okunduğunda, şu hususlar tespit edilebilir:

Birincisi: Hitabın mümin kadınlara olması. Yâni, örtünme kadınlar için bir imân alâmeti ve sadece mümin kadınlara farz. Mümin olmayan bir insan, İslâm’ın emir ve yasaklarından sorumlu değil. Yâni, bir kimse öncelikle Allah’ın varlığını kabul edecek, Kur’an-ı Kerîm’i Onun kelâmı ve Hz. Muhammed’i (asm.) Onun en son elçisi bilecektir ki, İlâhî emir ve yasaklara muhatap olabilsin.

İkincisi: Harama bakmamanın sadece erkekler için değil, kadınlar için de söz konusu olduğu.
Üçüncüsü: “Ziynetlerin gösterilmemesi”.

Âyet-i kerimede geçen “ziynet” kelimesi üzerinde yapılan tefsirlerden birini, özet olarak arz edeyim:
“Ziynet, süs eşyası demek ise de, tek başına süs eşyasına bakmak hiç kimse için haram olamayacağına göre, bundan murat, süs eşyalarının takıldığı kulak, boyun, gerdan gibi yerlerdir. Âyette esas maksat tesettür (örtünme) olduğuna ve hitap zengin-fakir bütün müminlere yapıldığına göre, ziynet sadece süs eşyası olarak anlaşılsa, âyet sadece zenginlere inmiş olur. Halbuki, hitap geneldir, “mü’min kadınlara da söyle.” buyurulmaktadır. Bir başka önemli husus da şudur: Kadın için asıl ziynet, süs eşyası değil, bu organların bizzat kendileridir. Yâni, gösterilmesi haram kılınan boyun, gerdan gibi azalar kadın için ayrıca birer ziynettirler.” (Elmalılı M. Hamdi YAZIR, Hak Dini Kur’an Dili)
Dördüncüsü: Mümin kadınların başörtülerini, cahiliye kadınları gibi, boyunlarına bağlayıp arkaya sarkıtmak yerine, başlarına örtmeleri ve yakalarının üzerine vurmaları.

Bir diğer âyet-i kerimede ise, şöyle buyurulur:
“Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, elbiselerinden giyip örtünsünler. İşte böyle giyinmeleri, tanınıp da (cariyelerden, iffetsiz âdi kadınlardan fark edilip de) eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Allah Gafur’dur (çok bağışlayıcıdır), Rahîm’dir (çok merhametlidir).” (Ahzab, 33/59)
Bu âyet-i kerimede, örtünme açıkça emredilmekte ve bu emrin hikmeti, “mü’min kadınların diğer âdi kadınlarla karıştırılarak rahatsız edilmemeleri, sarkıntılığa maruz kalmamaları ve ruhlarının eziyete maruz olmaması” olarak beyan buyurulmakta.

Sorularlaİslamiyet
 

merkur

KF Ailesinden
Özel Üye
Peki ya kardeşim ne zaman öleceğin ne vakte kadar nefes alacağın belli mi besmeleni çek güzel bir abdest al ve örtü ile yazılan yazıları bir oku ve gerçek kararını ver burda kimse sana açıl demez kimse böyle bir fetva da veremez... Bir de çocukluğu yaşayamamak ve başörtüsü nasıl bağlantı kurdunuz kapalı diye bir kız çocuğu oyun oynamaz mi?
 

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
Buyuklerimiz genclerimize kiz kardeslerimize olaylri hep Allah yakar Allah cehenneme atar seni diye korkuta korkuta yaptirmaya calisirlar.kimse karsisina alipta duzgun anlatarak Allahi sevdirerek anlatmaz.belki buyuzdrn kapanmak zor geliyor.kizini karsiina alsa kizim bu,bu nedenlerden dolayi Allahimizin seni daha cok sevmesi icin boyle yapmalisin gibisinden tatli dillerle anlatsai.bir kiza hicbirsey anlatmadan yasin kac oldu artik kapanacaksin diye baski yaparlar bi zahmet guzelce nedenlerini anlatin ki niye kapanmis oldugunu bilsin.sonra yas ilerler ben acilacagim kapanmak istemiyorum zorla kapatiliyorum dusunceleri cogalir,cok dogal.
Kapanma konusunda bu dusuncelerdeyim.
 

Timurlenk

Yeni Üye
Üye
dinde zorlama yokdur ister kapan ister kapanma ama bu dünyanın ahiretide var mahkeme-i kübrada hesap vereceksin bunu göz önünde bulundur olurmu herşey senin isteğine bağlı .
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
dinde zorlama yoktur ama islam dinin en güzel yanı bu dünya ve ahiret için gerekli olan vecibeleri en güzel şekilde yerine getirmektir.Açın Kuran'ı okuyun tevsirini de okuyun.Türkiye Diyanet vakfının önerdiği kitaplara göz atın göz atın ki , gönlünüzde güzellikler oluşsun.Allah için haramda uzak durun ve diğer önemli olan ise Peygamber efendimiz (sav) in hadislerini okuyun ve o mükemmel insanın yaptığı mükemmel sünnetleri araştırın.Tüm bunlar ve tabiki sahabeler ve diğer unsurları araştırın ...gönlünüzü güzel şeyler düşünerek ferah tutun.ŞİMDİ DİYECEKSİN BEN ÖRTÜNMEDEN BAHSETTİM SEN NEDEN BAHSEDİYORSUN,AMA İŞTE ÖNCE BUNLARI BİŞEKİLDE KAVRAMAN LAZIM YANLIŞ ANLAMA SAKIN LÜTFEN BUNLARI GÜZELCE İDRAK ET.
 
Ö

öfkeliyim

Ziyaretçi
güzel kardesim kac yasindasin bilmiyorum ama kapanmak güzel cünkü allah azze ve celle,nin emrini yerine getirmis oluyoruz ama tabiki dedigin gibi cocuklugunuda cocuklarimizin yavrularimizin elinden almayalim herseyi adabi erkanina uygun sekilde anlatalim evlatlarimiza bazi yöre ve yerlere göre dinin emrinden cok geleneklere bagliyiz buda bana göre cahilligimizi ortaya cikariyor allah c c bize evlatlarimizi emanet olarak veriyor onlara cok iyi bakip yetistirmemiz lazim iste el alem neder felsefesi cehaletten aslinda biz yaratana kulluk etme yerine yaratilanlardan daha cok cekiniyoruz bunu yapmayalim kardeslerim kiz evlatlarimiz bizim musafirimiz onlara iyi bakip iyi seyler dinini allahini peygamberini ögretelimki yarin evlendigi zaman magzun olmasin cahil kalmasin lütfen.alahin selami üzerinize olsun
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
bence çok yanlış düşünüyorsun bir kadının saçını göstermesi günahtır.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Müslüman Kadınlar Neden Örtünüyor ? Müthiş Cevap
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
nie bence çok saçma ben 13 yaşındayım ama kapalıyım herkeste bana aynı davranıyor
 
E

elhamdulillah

Ziyaretçi
cocuklugumu yasayamadim demissin kardesim basin kapali oldugun icin yasayamissin oyle,i ?basin kapali diye gezemedin mi ?basiin kapali diye oyun oynayamdin mi ? yasayamadim derken kastettigin sey ne ? kimileri zorla baslari acilip kendi inanclari geregi dinini yasayamadigi icin bircok zulme boyun egerken kimileri basortusu icin vataanini terkedip baska diyarlara goc ederken kimileri sirf basortusune el uzatilmasin diye butun herseyi bir kalemde silerken sen ve senin gibi dusunen musluman kardeslerimi ALLAH.C.C islah etsin? sukret ailen senin bu yasina kadar seni bu gunahi islemekten alikoydugu icin sukret sukret sukret..
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Arkadaşlar hoşgörüyle anlatan arkadaşlardan Allah razı olsun.Kırıcı olmayalım.
Babanız ve anneniz kapanın diyorsa neden diye sorun iyice anlatamıyorlarsa bir araştırın artık bilgisayar olmadığı ev neredeysi yok.Telefonlardan bile internetede giriliyor.
Bu konudada inşallah yardım etmeye çalışacağım.

Kapanmak istiyorum ama yapamıyorum

İman eksikliği ,tam iman edememe ,5 vakit namazı kılamama,örtünmenin önemini anlayama... bunların hepsi sadece bilgi edinip ,düşünüp gerçeği hakkı doğruyu anlamanızla çözülür.

Örtünüyorsunuz fakat neden örtündünüzü bilmiyorsunuz veya Allahın rızası ve emri için örtünmüyorsunuz(Bunun değeri yok)
Allahı seviyorum diyoruz fakat nafile namazlarla yaklaşayım onun rızası için hayırda yarışayım demiyoruz.
Peygamberimizi(s.a.v)seviyorum diyoruz ne kadar candan salavat getirebiliyoruz.Hangi sünnetlerini yapıyoruz.Bir misvakla dahi olsa sünnete uyayım bilinci yok.Oysa bilgiler ekledim misvağın nasıl Allahın bizler için yarattığı bir nimet olduğu ortada.Sayıyoruz yararından başka bişey çıkmıyor.
Nüfus kağıdında islam yazıyor .Dinimiz islam diyoruz 5 vakit namazı kılamıyoruz.
Nefsin doymayacağını biliyoruz ona istediğini hep veriyoruz.(Televizon,oyun,film... bunları bırakmadan biryere gelemezsiniz.)
Müslümanım diyoruz.Bir müslüman kardeşimizin derdiyle yanıyormuyuz ihtiyacı halinde yardım edebiliyormuyuz?

Nefse hakim olamadan imanın hakikatına erinmez.Allah rızası,sevgisi için nefsinden fedakarlık ediceksin yine kendi menfattine.Boş olan, boşa zaman kaybetdiren herşeyi bırakmak müslümanın özelliklerindendir.

Biz tam müslüman olmayı anlayabildikmi?İmanımız tammı?Temel islami bilgilerimiz bile yarımmı?İlk önce gerçekten Allaha tam iman etmemiz ,güvenmemiz,sığınmamız,tevekkül etmemiz ortada.

Dua ediyoruz fakat kabul olucağına inanmıyorsan niye ediyorsun ilk önce Rabbine güvenmeyi öğren.
Örtünmek istiyorsun ilk önce derdini Rabbine aç ona sığınmayı öğren kullara değil.
salavatı tefriciye 4444 kere okunur diyenlere sesleniyorum. Bir tane eksik olunca dua kabul olunmaz diyenlere sesleniyorum.

Bunun kaynağı yoktur.İspatlanmıştır.Herkez gücünün yettiğini yapar.Eğer samimiysen duan samimiyse Yüce Allaha güvenip dayanıyorsan elbette duan red olmaz.4444 okudum mutlaka kabul olucak diyorlar olmadıysa eksik okudun diyorlar .Bugün televizonda bakmıyorum fakat odadan odaya geçişte gözüm takıldı.4444 sayısı okuyorlar.Bu zihniyeti size ,bize yerleştirmişler.

Bunlar imanı anlamamamıza sebeb oluyor.Allaha güvenen kişi duaya 4444 sayısına güvenip değil Rabbine güvenip istemeli.Rabbinden istediğinin bilincede olmalı ve onun kabul edip etmemesi yine ona kalmıştır.Rabbim kabul etmemesi zaten söz konusu değil.Çünkü Allah bazı duaları zamanı gelince eder.Bazı duaları dünyadaki size gelecek belaları yok eder.Bazı dualarla günahlarınızı affeder.Bazı samimi ,kalpten duları anında kabul eder,daha nice hikmetler var.Dua konusunu araştırın.Ben kısaca yazdım.

4444 okudum duam kabul olmadı diyorlar.Bu bilinç yerleşmiş.Sayı bilinci yerleşmiş.Buda imanı zayıflatıyor müslüman kardeşlerim.

Size son olarak şunu söylüyorum bu yazdıklarım imanla alakalı Besmele okuyup denizden Allahın izniyle batmıyacağına inanan bir kişi suda batmaz.İmanın çok derecesi var.Günahları terk edince,belaya sabredince iman çoğaldıkça çoğalıyor.

İman eksik olunca, bilgi eksik olunca ,nefs günah bataklığına düşünce bunların çözümü yok .İmanınızı tamamlayın,Bilginizi tamamlayın,Nefsinizi kötülüklerden koruyun.İnşallah bir sorun kalmaz.Kalbimizi ırkçılık,kötülük,kin,nefret duygularından temizlemizi için Allaha dua edelim ben öyle yapıyorum.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst