Kapanmak istemiyorum Ama Ailem Zorla Başımı Kapatıyor

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
M

Mehmet669_9

Ziyaretçi
9. sınıf öğrencisiyim Ne yazık ki ben kapanmak istemiyorum hemde hiç istemiyorum ailem ise kapanmam için sürekli baskı uyguluyor. Ben imam hatip lisesine gidiyorum oraya da kendim istediğim için değil ailem istediği onlar zorladığı için gittim başka şansım yoktu . Neyse okula ilk başladığımda açık gitmiştim akşam eve geldiğimde annem dedi ki baban o kız başı açık okula giderse kemiklerini kırarım ezerim onu gibi şeyler söylemiş . Bunu duyunca okula giderken evden kapalı çıkıp dışarda biyerde başımı tekrar açtım . Bikaç kez açık bi şekilde yakalandım fakat şuan beni tamamen kapalı sanıyorlar çünkü eve misafir geldiğinde yada normal bişekilde bile evde kapalıyım bunuda ailem istedi . Ama benim içimde zerre kadar kapanmak yok .kapanmak istemediğimi onlara nasıl izah ederim aceba lütfen yardımcı olun
Hala böyle ilkel aileler var mı? Valla Allah yardımcın olsun ne diyim işin zor :/
 
B

Bir vatandaş

Ziyaretçi
eden bu imtihani gecme sansiniz yuksek. Unutmayin, iffetli kadin bu ahir zamandaki en onemli degerlerdendir. Gercek mutlu evlilikler iffetli insanlarin bir araya gelmesiyle meydana gelir, hatta baska y

Sozum burayi okuyan ve Allah'tan korkan genc kizlarimiza:

Su an sosyal medyadaki fahiseler ve fahiselere ozenenler yuzunden nefsiniz sizlere kapanarak ve insanlarin ilgisini cekemeyerek zarar ediyorsunuz hissi veriyor ya, aslinda zarar filan etmiyorsunuz acilip sacilmamakla merak etmeyin. O kadinlar kadinliklarini satarak sadece ic sikintisi ve bela kazaniyorlar. Ilgi odagi olmak ilk basta bir kazanc gibi gelebilir ancak uzun vadede hicbir ise yaramayacagini goreceksiniz. Evlilik disi iliskiler kadinlara, erkeklerden cok daha buyuk zarar verir. Sosyal medya furyasinin yukselisi bir gun duracak ve ahirete inananlar olarak verecegimiz hesaplarla bas basa kalacagiz. Namuslu yasayip ic huzuruna sahip olmak 5 dakikalik zevklerden her zaman daha degerlidir.

Genc kizlarimizin ahlakli olmasi gelecegimiz icin cok onemlidir. Kotu niyetli kisiler ve odaklar bilirler ki, genc kizlarin ahlakini bozmak butun nesli bozmak demektir. Erkekler en sonunda yine kadinlar tarafindan secilecekleri icin bu duruma dogrudan mudahale edemezler. (Cocuklarina dogru yolu tavsiye eden aslan gibi babalari tenzih ederim, cogunlukla yasit erkekleri kast ediyorum) Annelerinizin zamaninda iffetlerini saklamayip namussuzca yasadigini gozunuzde canlandirin. Bugun bizden onceki nesilden Allah katinda ne farkimiz var? "Allahim cep telefonu, instagram cikmisti ben de cinsel secilim piyasasinda diger kadinlardan geri kalmamak icin mecbur acildim" diye bahane mi uretecegiz? Halbuki temiz kalirsaniz, ozellikle de kadinlar olarak secilim avantajiniz oldugu icin mutlaka temiz evlilikler yapma sansiniz hep var olacak. (Yuvayi disi kus yapar.) Bu erkekler icin bu kadar kolay degil mesela. O yuzden helal cercevede pek de zarara girmeden bu imtihani gecme sansiniz yuksek. Unutmayin, iffetli kadin bu ahir zamandaki en onemli degerlerdendir. Gercek mutlu evlilikler iffetli insanlarin bir araya gelmesiyle meydana gelir, hatta baska yolu yok gibi bir seydir.

Ahlaksiz gucler once tesetturu ortadan kaldirmaya sonra yavas yavas kadinlari daha da acarak fahise gibi gorunmeye calismalarini saglar. Modanin yuz yil icindeki ilerleyisine dikkat ediniz: once dar giysiler, sonra etek, ardindan mini etekler ve bikini. Her sey kazana su sogukken atilan kurbaga gibi insanlara alistirila alistirila yapiliyor. Su kaynamaya yaklasinca da her sey cok gec oluyor. Iste imtihan denen sey de budur sevgili kardeslerim. Nefsinizi dinleyip gecici zevklere mi gideceksiniz, yoksa bunun bir oyun oldugunu fark edip ahlakinizi muhafaza mi edeceksiniz? Karar sizin, ama iyi dusunun ve oynanan oyunlarin farkina varim derim.

Bu arada su gercekleri unutmayin:
Ahlaksizligin yayiliyor olmasi, yapilacak ahlaksizliga bahane olamaz.
Yanlis yanlisla duzeltilmez.
Bir kotu seyi cok kisinin yapiyor olmasi, o seyin mutlak dogru oldugunu gostermez.
Tamamen zırva. Her başı açık olan fahişe mi? Sizle beraber dışarı çıkıp milyon tane ahlaksız başı kapalı insan da gösteririm başı açık olan insan da. Milyon tane ahlaksız başı açık insan da gösteririm başı kapalı insan da. Ahlakın dine bağlı değil de insana bağlı olduğunu ne zaman anlayacaksınız? Yıl 2021 yapmayın lütfen artık. İnsanlara bu dünyada cehennemi yaşatıyorsunuz ve kimileri bunlara dayanamayıp intihar bile ediyor. Sizin bu yaptığınız istismardır ve istismarla kalmayıp meşrulaştırıyorsunuz. Sosyal medya kötü derken haklısınız, maalesef kendini pazarlayan insanlarla dolu fakat aynı zamanda da sizin gibiler başkalarının size empoze ettiği düşünceleri; fikir olarak algılatıp size bunu ifade etme özgürlüğünü sunuyor. Cümlelerinizde tek mantıklı tutarlılık yok. Size önerim kendi doğrularınızı kendinize saklayın ve biraz zor da olsa DÜŞÜNÜN.

Ve bu sorunu yaşayan kardeşlerime diyebileceğim bir kaç şey var. İlk olarak mantıklı ve bilinçli şekilde kendiniz sorgulayın neden kapanmak istemediğinizi. Belki de gerçekten kapanmak istemiyorsunuzdur? Sadece ve sadece aklınızı ve vicdanınızı dinleyin. Gerçekten istemediğinize karar verdiğinizde kararlılığınızı koruyun, dişlerinizi sıkın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durmakla çabalayın. Kimseye ihtiyacınız olmadığını ispat edin. Okuyun,düşünün,öğrenin. İyi bölümlere gidin mezun olun. Meslek öğrenin. Bunlar sizin için imkansız olsa bile mücadelesini verin. Bu imkanı kendinize yaratın. Evet bunun çok zor bir durum olduğunu biliyorum ama hayat zorluklarla dolu ve sizin mücadele etmekten başka çareniz yok. Kanımca aileniz sizin kötülüğünüzü istemiyordur ve bu baskının sebebi de sizi koruma içgüdülerinden kaynaklanıyor. Fakat kendinizi ispat ettiğinizde, kararlılığınızı gördüklerinde ve onlara ahlak bacakta değil de akılda, davranışlarda olduğunu anlamalarını sağladığınızda size zaten bunu daha fazla dayatacak yüzleri olmayacaktır. Çünkü bu olay tamamen dinden ve türbandan bağımsız bir şey. Bir ebeveyn-çocuk ilişkisi.

Ama kendi evladını reddecek duruma bile geliyor ve lanetler savuruyorsa orada aile diye bir şey de yoktur. Çünkü o aile dediğiniz insan sizi değil çevresinin ne diyeeğini düşünüyordur. O insanın aklı tamamen körelmiştir ve geri dönüşü de yoktur. Bu tehlikenin farkında olun ve adımlarınızı ona göre atın. Hiç bir şey sizden daha önemli değil ve olmayacak.

Sevgiler
 
M

Melisamzzz

Ziyaretçi
Ben 13 yaşındayım ailem 10 yaşından beri kapanmamı ısrar ediyor. Özelliklede babam ama ben istemiyorum şansıma babam da şal fln satıyor bana şal fln getirip kapanmak içi zorluyor istemediğimi söylesem dinlemiyorlar bile 7. Sınıftayken eve bit getirmiştim sonra saçımı sıfır olarak kesmişlerdi bu zorla değildi aslında kurtulmak için bu yöntemi seçtim sonrasında pişman oldum tabi ve dışarda kel olarak gezemiyeceğim için kapalıların takdığı bonelerden takıyordum ailem ise herkese kapandığımı söyleyip duruyordu ama ben kapanmamıştım saçım uzamaya başladığında yavaş yavaş açılmaya başladım zaten şort fln giymiyorum ailem de izin vermez zaten neyse okullar açılmaya başladı 8.sınıfım 1-2 gün açık gittim bugün de babam açık gidemeyeceğimi söyledi aslında o işe gidince açık gidicektim ama o beni beklediğini ve beraber gideceğimizi söyledi neyse bende boneyi taktım okula gittim babam benle yolunu değiştirdiğinde boneyi kafamdan çıkarıp çantama koydum ve sınıfa girdim biliyorum bu doğru bir davrsnış değil ama onlar da bana baskı uyguluyorlar eve geri dönerkende boneyi geri taktım böyle ama bu sefer şal getimişler bende okul formama uymuyor diye bir bahane söyledim ama yarın başka şal getiricek ama ben istemiyorum!!!
Bende 7.sınıf öğrencisiyim ailem beni hiç bu konuda zorlamadı hatta ben pat diye kapanıcağımı onlara söyledim onlarda karşı çıkmadı Allah bana böyle içime huzur verdi kapanmam için neyseki benim ailem kapanmam için hiç zorlamadı bana bütün bilgileri verdiler onlar kapalıydı bende onlardan görüp düzgünce kapandım. Ailene şu mesajı verebilir misim? Mesaj: anne ve baba ben kapanmayı şu an erken buluyorum benim iyiliğimi istediğinizin farkındayım ama düşünün ben çok zorlanıyorum birden bire kapanın diye zorladınız psikolojim bozuldu evet ahiretimi düşünüyorsunuz ama ben zorla kapanırsam hep başkalarına özeniceğim hep açılmak ve hep eskileri özleceğim bırakın ben ne zaman istersem kapaniyim
 
M

Melisamzzz

Ziyaretçi
7. sınıfım.İmamhatibe gidiyorum.Okulumu seçerken bana hiç sormadılar.Bütün arkadaşlarım düze gidiyor orası daha güzel.Buranın hocaları da kötü,Kuran dersinde okuyacağımız sayfayı 10 kere okuyup tecvidlerini çıkarıyoruz,zorundayız.Ailem zorla başıma başörtü takmıyor ama 2 kelimelerinden 1'i kapan artık.Bu senin hayatın istedjiğini yap yazanlar olmuş.O kadar kolay değil işte.Benim ailem,ilk tesettür ayetinin erkeklerin gözüne değil,kızların saçına geldi sanıyor.Aile seçme hakkım olsa asla ama asssla bunları seçmezdim.Söylicem bi ara Dna testi yaptıralım diye.İnşAllah bunları çocuğu değiliimdir...
Bende imam hatibe gidiyorum ve 7.sınıfım 5.sınıdtan beri imam hatipteyim ailemin almasını istedim kaç kere almadılar düze gitmek istiyorum çünkü okul kötü. Kendi isteğimle kapandım 3-4 ay önceden mutluyumda kapanma konusunu araştırmalısın ailene bir şey demeni istiyorum. Anne ve baba ben yeri geldiğinde kapanıcam (kapanmacaksan söyleme günah) siz bana hep kapan diye zorluyorsunuz ama ben şu an erken olduğunu düşünüyorum ki hep böyle üstüme gittiğiniz için psikolojim bozuluyor tamam anlıyorum sizi iğişimi istiyorsunuz ama beni de lütfen düşünün siz istediğiniz için ben istemediğim için üzülüyorum sizin üzüldüğünüzü görmek daha kötü sadece bana zaman verin . Bunu de lütfen bence halinden anlarlar unutma ki sadece senin iyiliğini istiyorlar kötü bir şey değil ama bilmiyorlar ki kızının psikolojisini bozuyorlar sadece bu bilmemekten oluyor..
 
U

UYUYANGÜZELLER

Ziyaretçi
KIZ BURADA KAPANMAK İSTEMİYORUM,ZERRE İÇİMDE YOK DİYOR BİRİ DE SÜREKLİ İNŞAALLAH DİYİP TESETTÜR SUÇ MUDUR CART MIDIR CURT MUDUR DIYE LİNKLERİ DÖŞÜYOR. ERKEK OLUĞUP ÇOK BELLİ BU NE KARDEŞİM YA ????
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
KIZ BURADA KAPANMAK İSTEMİYORUM,ZERRE İÇİMDE YOK DİYOR BİRİ DE SÜREKLİ İNŞAALLAH DİYİP TESETTÜR SUÇ MUDUR CART MIDIR CURT MUDUR DIYE LİNKLERİ DÖŞÜYOR. ERKEK OLUĞUP ÇOK BELLİ BU NE KARDEŞİM YA ????
SİNİRDEN KELİME HATASI YAPMIŞIM.
Sonuçta burası islami bir forum sitesi daha başka cevaplar duymak isteyenler başka yerlerde arayabilir.

Burada yapılan ayeti kerimeler ve hadisi şerifler ile Rabbimizin emrini duyurmaktır.Biz kullar olarak ilk önce Rabbimizin emirleri nedir ve bu emirlere nasıl uymamız gerekir? sorularının cevaplarını öğrenmeliyiz.

Eğer okursanız hem anne ve babaların yapması gerekenler,hemde çocukların yapması gerekenler farklı farklı yazılarla,kaynaklarla anlatılmıştır.Okuma olmayınca ve sürekli aynı sorular sorularulmasıyla maalesef sürekli link eklenme durumunda kalınıyor.

Biz niçin bunları ekledik?

1.Örtünmek isteyenler için faydalansın diye.

2.Zaten örtünenlerin tesettürü en ince ayrıntısına kadar anlayıp en iyi şekilde Tesettürü uygulamaları ve Rabbimiz Allah'ın rızasına ermeleri için ekledik.

3.Örtünmek istemeyenlerin nasıl bunları aşıp örtünebileceğini farklı farklı yazılarla yardımcı olması için ekledik.Nefs namaz da kılmak istemez ,Rabbimizin tüm emirleri nefse ağır gelir.Tesettür konusunda da durum farklı değildir bunu duyurmaya çalıştık.Yani bu çalışmalar kalbinde imanı olup örtünmediği için kendi halinden rahatsızlık duyanlar içindir.Bu ise imanın belirtisidir ki Rabbimizin emrini yapmayınca üzülürüz,sıkılırız,hayatta neden yaşadığımızı bilemeyiz,boşlukta kalırız.

Yani biz bunları halinden memnun olup dünya bana yeter diyenler için değil tam tersi halinden memnun olmayıp ahiret için çalışmayı isteyenler için ekledik.Yazılarda belirtildiği gibi zaten burada kul kendi isteği ve arzusuyla Rabbinin emrini yerine getirmelidir ki onla niyetine göre ecirini alsın,ahirette Ya Rabbi sadece senin rızan için diyebilsin.Hiçbir ameline riya,gösteriş,menfaat girmeyecek.Bunlar ise salih ameldir.

Gönül isterdi ki bende örtünmek istiyorum diye konular açılsın bizde onlara cevap verelim.Öyle bir durum yok yüzde 99 kapanmak istemiyorum diye konu açılıyor.Şimdi biz iyi kapanmayın ne haliniz varsa görün deyip bırakmalıyız? Yoksa bu kardeşlerimize hakkı mı anlatmalıyız? Nefsin peşine takılmış gidiliyor.

Bir yanlış varsa düzeltmek,doğru bildiğini söylemek biz müslümanların görevi.Amacımız en doğru bilgileri sizlere aktarmaktır.Hatalar olabilir,kusurlar olabilir... fakat bu konuları topalarlamak ,okumak bile aylar sürdü.Şuraları yanlış derseniz düzeltmeye çalışırız.


Tekrar söylüyoruz zorlama,baskı,çevre etkisiyle örtünülmesini değil ,biz imanlı kulların Allah'ın emri olduğu ve sadece onun razısı için isteyerek örtünülmesini isteriz.Zaten doğrusuda budur.Kul hayrı ,şerri kendisi seçecek öyle imtihandayız.

Anne ve babalar çocuklarına şevkatle,tatlı dille,güzellikle Rabbimizin emirlerini duyurmalı,Çocukların ise annem ve babam benim iyiliğim için,ahiretim için uğraşıyor deyip onları dinlemeye,nefsini yenmeye çalışmalıdır.Anne ve babanın görevleri var fakat bunların haricinde her kişi kendinden de sorumlu.

Toplumsal olarak islami konularda cahiliz.Yani ne bunları anlatacak anne,baba ,ne bunları anlayacak uygulayacak çocuk bulmak zor.Bu durumları düzeltmek ise bizlerin elinde.Hertürlü teknolojiye sahibiz,bu konuları bir tıklamayla tüm sosyal medyalara yayma imkanımız var.Biz yıllardır bu çalışmaları yapıyoruz malesef buda pek yok.

Son olarak bize sorulduğunda Ya Rabbi biz emirlerini zatının rızası için duyurmaya çalıştık.Elimizden geldiği kadar doğru bildiğimizi anlattık.Bunu diye bilmek için çalışıyoruz.Sonuçta herkes Rabbine ayrı ayrı tek başına hesap verecek.Ne aile,ne tanıdık, sadece kul ile Rabbi arasında olucak.Allah buyuruyorki: hesap sorucu olarak ben yeterim.Demek ki kul tüm yaratılmışlardan değil onları yaratan Allahtan daha çok korkmalı.Rabbimiz benden korkun buyuruyor.

Ayeti kerime
Nisa Süresi
7.Hesap sorucu olarak da Allah yeter!

Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Konu altında safi zihinleri bulandırmak için yazanlara fırsat verilmeyecektir, konunun kilitlenmesini istemiyorsanız edebinizle bu küçük hanımlara layık oldukları hürmet ve merhamet ile cennete namzet oldukları bilinçlerini oluşturmak için güzel tavsiyeler verirsiniz.
Yoksa ben şöyle açıldım -iyi halt etmişsin- şöyle ananı babanı dinleme git dağa kaç, kendini saç, başını aç ... diyen merdi kıptiler şecaatlerini arzediyor sandıkları sirkatlerini gidip başka kapıda anlatsınlar.
 
D

dennnis

Ziyaretçi
Kimse kusura bakmasın burada onlarca kızcağız yazmış, derdini dökmek istemiş. Ailelerinin yaptıkları baskıyı, bunların onları hayata küstürmesini vesaire onlarca şey. ya daha çocuk çocuk, hala kızcağızlara laf atıyorsunuz ailenize uyun, yok dağa kaçarsınız gibi çok kötü cümleler kurmuşsunuz. Güzel kızlarımız, istediğiniz kıyafeti giyebilmeniz, istediğinizi yapabilmeniz bizim sizlere borcumuz. Mümkün olduğunca ailelerinize bu durumu erteletin, mümkün olduğunca kendinizi onlara anlatın ki her birinizin birey olduğunu her birinizin hak ve özgürlükleri olduğunu, onların çocuğu dahi olsanız hayatınıza dair son kararı sizin vereceğinizi bir kere kendi kafanızda netleştirin. Kendinize güvendikten sonra mümkün olduğunca onlara da haklarını vererek anlatın. Biliyorum durumunuz çok zor ancak aile içerisinde de olsa birey olduğunuzu, özgür olduğunuzu da onlara hissettirin. Son olarak eğitiminize çok önem verin, bir erkek olarak kadınlarımız kendi başlarına ayakta kalmaları beni çok mutlu ediyor. Çok kendinizi üzmeyin bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalışın, hepiniz canımızsınız
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
ben ne diyorum siz hala ne diyorsunuz? kapanmayı erteleyin bireysiniz diyorsun, nereye kadar erteleyecekler peki tesettürlü giyinmeyi, ölene kadar mı? peki aynı bireyler kapanmayı tercih ettiğinde neden bu yaşta kapanılır mı daha çocuksun diyerek özgürlüğü çöpe atıyorsunuz?
Sizin derdiniz çocuklarla açılmayla kapanmayla değil, farkında mısınız Allah'ın dini islamı bilmemekten, yaşamamaktan ve anlamamaktan kaynaklanıyor.
Safdilane bilmeden burada yanlış yorum yapanlara Allah hidayet nasip etsin, ancak bilerek ve kasdi olarak her konuda ve her mecrada Allah'ın koyduğu kanunlara düşmanlık edenler bilsinler ki islamın karşısındaki herkes kaybeder islam muhakkak kazanır, cennet adam istediği gibi cehennem de adam ister.
 
O

oanonimo

Ziyaretçi
Kimse kusura bakmasın burada onlarca kızcağız yazmış, derdini dökmek istemiş. Ailelerinin yaptıkları baskıyı, bunların onları hayata küstürmesini vesaire onlarca şey. ya daha çocuk çocuk, hala kızcağızlara laf atıyorsunuz ailenize uyun, yok dağa kaçarsınız gibi çok kötü cümleler kurmuşsunuz. Güzel kızlarımız, istediğiniz kıyafeti giyebilmeniz, istediğinizi yapabilmeniz bizim sizlere borcumuz. Mümkün olduğunca ailelerinize bu durumu erteletin, mümkün olduğunca kendinizi onlara anlatın ki her birinizin birey olduğunu her birinizin hak ve özgürlükleri olduğunu, onların çocuğu dahi olsanız hayatınıza dair son kararı sizin vereceğinizi bir kere kendi kafanızda netleştirin. Kendinize güvendikten sonra mümkün olduğunca onlara da haklarını vererek anlatın. Biliyorum durumunuz çok zor ancak aile içerisinde de olsa birey olduğunuzu, özgür olduğunuzu da onlara hissettirin. Son olarak eğitiminize çok önem verin, bir erkek olarak kadınlarımız kendi başlarına ayakta kalmaları beni çok mutlu ediyor. Çok kendinizi üzmeyin bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalışın, hepiniz canımızsınız
Çok güzel yazmışsınız. Bütün o yorumlardan sonra hem çok sinirlendim hem de çok üzüldüm. Ama en azından siz o güzel çocuklara kendini değerli hissettirecek bir yorum yazmışsınız. Onların adına da kendi adıma da çok teşekkür ederim.
 

kethuda

Üye
Çok güzel yazmışsınız. Bütün o yorumlardan sonra hem çok sinirlendim hem de çok üzüldüm. Ama en azından siz o güzel çocuklara kendini değerli hissettirecek bir yorum yazmışsınız. Onların adına da kendi adıma da çok teşekkür ederim.
herkes kendi işine geleni destekler nitelikte yorum yazıyor galiba, ne diyelim dervişin fikri ne ise zikri de o olurmuş...
 
K

kayıtsız

Ziyaretçi
bak canım aılende senın ıyılıgını ıstıyor cunku Ahırette senın kapanmadıgın ıcın onlarada gunah gıdıo onlar senden sorumlu bnde 8. snf ogrencısıyım aılem bana baska carenın olmadıgını kapanmam gerektıgını soyluyor ve zorluyor ama ben ısteyerek kapanmak ısterdım onlarıda anlıyorum ama boyle yapmaları hata guzelce gunah oldugunu anlatmak gerek aslında . senı belkı en ıyı ben anlayabılırım ama babanlarla konus boyle yapmayın bıraz zaman verın ısteyerek kapanım dee..
 
K

kayıtsız

Ziyaretçi
bak canım aılende senın ıyılıgını ıstıyor cunku Ahırette senın kapanmadıgın ıcın onlarada gunah gıdıo onlar senden sorumlu bnde 8. snf ogrencısıyım aılem bana baska carenın olmadıgını kapanmam gerektıgını soyluyor ve zorluyor ama ben ısteyerek kapanmak ısterdım onlarıda anlıyorum ama boyle yapmaları hata guzelce gunah oldugunu anlatmak gerek aslında . senı belkı en ıyı ben anlayabılırım ama babanlarla konus boyle yapmayın bıraz zaman verın ısteyerek kapanım dee..
ahirette ailelerine günah yazılmıyor adet olduktan sonra gunahlarının hepsi kendisine yazılıyor
 
?

...

Ziyaretçi

Ilk olarak Allah'tan başka kimseye itaat edilmesi gerekmez ailedir saygı duyulmalıdır fakat dinde zorlama olmadığı açıktır. Kesinlikle bu kişinin kendi kararıdır ailemiz bizden sorumludur fakat kişinin günahının kendine olduğu açık şekilde belirtilmiştir.
 
Üst