Kapanmak istemiyorum Ama Ailem Zorla Başımı Kapatıyor

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
Y

Yok

Ziyaretçi
Merhaba
Ben 6. Sınıfta kapandım. Bi anlık gazla arkadaşım öyle bir konuşma yaptı ki baya açık olan bir arkadaşım bile kapanıcam dedi annesi izin vermedi.ilk kötü değildi ama sonradan açılmak istediğimi fark ettim. Babama aileme söyleyemedim. Böyle 8. Sınıfın sonuna kadar böyle gttin . Herkezden uzaklaşmaya başladım. Dışarı çıkarken kendimden iğrenmeye başladım. Kötü bişey olarak söylemiyorum. Ama benim bakışlarım cidden korkutucu kapanınca Doha kötü oluyo.çıkmıyorum zaten dışarıya .en sonunda bi cesaret söyledim anneme utandınma beni falan dedi . Yani acıtasyon. Benim arkadaşlarım baya feym diler . Sürekli fotoğraf çekinmeler.dışarı çıkmaları falan . Sürekli hayal kurup duruyodum. Neyse liseye geçiceğimde o yaz tatilinin sonuna doğru babama sölediğimde beni dibimizdeki imamhatipe göndermek le tehdit etti . BilErek uzak bir yeri yazmak istedim . Açılmasamda rahat nefes almak istedim. Olduda ama ailemle iki yabancı gibiyiz. Bazen kendimi evin kölesi gibi hissediyorum. Geldiğimde ablam ve Abim den daha çok iş yaptırıyola. Artık alıştım arkadaşlarım fotoğraf çekinirken ben açık alanda fotoğraf çekinemiyorum demeye. Ohh bee içim rahatladı tabi bunlar içimdekilerin o kadar küçük bir kısmı ki.
 
Y

Yardım edin

Ziyaretçi
Ablalar lütfen bana yardım edin. 13 yaşındayım babam yaz tatilinden sonra kapanmamı söyledi. Bana "sana şimdiden söylüyorum zamanı gelince sorun çıkartma" diyor. Hergün hatırlatıyor. Şimdiden tesettür kıyafetleri almamı söyledi. Ben kapanmak istemiyorum bunun için kendimi çok küçük görüyorum. Ne yapıcam bilmiyorum annemle konuştum o da babamı
 
C

cevap

Ziyaretçi
merhaba ,
bende 13 yasindayim.
bende kapanmak istemiyorum. ama ailem beni zorluyor. hatta yatili okulu falan yollamak istiyorlar.
onalr beni baska kizlar gibi saniyorlar ama hic oyle degil. ben 1 kez kapanmistim ondan sonra geri acildim cunki cok kucuktum, kaldiramadim. simdi benim hayalim oyuncu olmak . babama cok dusgunum. ama hayatimi yasamak istiyorum.
sana yardim edebilecek, annenlerle konusabilecek bir ablan veya yengen yokmu ? kardes gibi oldugunuz.
bu senin hayatin. sen yalniz geldin dunyaya. 18 yasinda olunca zaten otomatikle kendi kararlarini verceksin.
sen yinede hayalinin pesinde kos. hic birakma. ailen illaki cok zorluyorsa.onlara diyemiyorsan ben kapanmak istemiyorum diye; ozaman soyle ki ; eger simdi zorla kapandiracaksaniz ozaman hic birzaman birdaha kapanmam.
ama aileni cokda ezip gecme. seni anliyorum.
sevgilerle
 
A

Acınacak hal

Ziyaretçi
Yazılanlara bakınca, aileleriniz sanki size kötü bişey yapıyor sanırsınız. Kafanızı kaldırıp dünyaya baktığınızda yaşamayı düşlediğiniz hayatın insana neler kazandırdığını ve neler kaybettirdiğini hiç düşündünüzmü? Daha doğrusu kazandırdığını zannettiğiniz zevklerinizin ve peşine düştüğünüz zehirli bal gibi olan, başlangıçta tatlı gibi görünen sonu acı biten halinizi. Tam bir ergen psikozu içindesiniz. Herşeyi bildiğini, kendi kararlarının en doğru olduğunu zanneden ama ne hayat tecrübesi olan ne de gerçeklerin farkında olmayan, toz pembe hayaller peşinde koşmayı tercih eden, duyguları ve hisleri, akıl ve vicdanının çok önünde olan, bile bile nefsine uyup yanlışı tercih etmeyi maharet sayan garip bir güruhsunuz. Kendinize bi iyilik yapın anne ve babalarınızın sizden istediği, aslı tesettür olan, başınızı kapatma meselesini bi araştırın. Neden tesettür diye bi araştırın, sonra Peygamber Efendimiz in (SAV) lanetlediği giyinik çıplaklardan olmayın. Tabi aklınızı kullanmanız gerekecek, bu durumda o da sizin için biraz zor gibi görünüyor, nefis ve şeytan müsaade ederse.
Yada şöyle bakın meseleye; Siz tesettüre uygun giyindiğinizde hem siz Allah ın emrini yerine getirip günah işlememiş olacaksınız hemde size bakarak günah işleyen erkeklerin günahına sebep olmayacaksınız.
Allah akıl fikir basiret versin, hidayet etsin hepinizi, hepimizi.
 
Y

Yardımfff

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar ben 9. sınıf ögrencisiyim ve ailem beni zorla kapattı 2 haftadır kapalıyım açılmak istiyorum ama babam çok dindar ona açılmak istediğimi söylemeye bile korkuyorum her gün geceleri ağlıyorum baskı altında olduğum için arkadaşlarımla bile dışarda gezmeye gidemiyorum okulda bile dışarıya çıkamıyorum hep sınıfta duruyorum önceden arkadaşlarla tenefüslere falan çıkardık şimdi ise onlara sınıfta camdan bakıyorum okulda ağlıyorum hocalar bazen soruyo noldu diye söyleyemiyorum kimseye bişey babama ne desem vazgeçer açılırım lütfen bana biri yardımcı olsun ??
 
M

Melikkhan

Ziyaretçi
Allahmış gibi net hükümler veriyorsunuz.O ayetlerde başörtüsü kelimesi yerine örtü diyen çevirenler de var yani tartışmalı bir konu.İslam alemi denilen pis bataklık bilimlerde ilerleme yerine çarşafın faydalarına kafayı takarsa zaten bir ilerleme olmaz.Bu zorlama daha hibir şey, sunni uygulamalar konusuna bile girmiyorum.İnsanın eli yüzü tecavüze teşvik ediyorsa o zihniyetin vay haline,2-3 uyduruk hikaye de yazılmış.Bana sosyolojik bir deney gösterir misiniz tecavüze uğrayanlarin kapali ya da açık olduğuna dair?Ruhbanlik İslamiyeti çökertecektir ve kölesi olduğunuz din adamları da ezecektir.Akıl ve düşünme ayrica atalarinin dinini sorgulama kuranin değindiği noktalardir.Acaba sizin atalarinizdan miras aldiğiniz din doğru mu?Hiç akletmezsiniz ve cehalet içinde batarsınız,toplumsal kalkınma dinle gerçekleşmez,geleneksel sunni inanciniz sizi en derin batakliğa çekiyor ama cehalet ve dogmatik unsurlar (gelenekleriniz)sizi kurana karşi itiyor ama ne de olsa siz ehli sünnetsiniz zaten...
 

Muhtazaf

Kıdemli Üye
Kademeli
Herkes birilerini ikna etmek için kendi doğrularını yazmış. İslam yorum dini değildir. Allah c.c. emretmişse Müslümansan uygularsın. İnanmıyorsan dinime yorum yapma saygı duy. İnsanlar saygı ve sevgi ilişkileri içinde bir arada yaşarlar. Yoksa hayat çekilmez. Herkes herkesi dışlarsa durum vahimleşir. Allah inananları doğru yoldan ayırmasın. Vesselam.
 
K

kayitsiz uyeyimmmm

Ziyaretçi
Bak canim bende aynini tipa tip yasadim
O okulada zorla gonderildim zorlakapandim sonra bbmla kavga ettm ben acildim acillinca bana kustu bna kirgin kalmasina dayanamdim ewet biliyorum gunah ama isteyerek yapmadgim icimde hala isinmiyo telrar kpndim bu sefer yemin ettim ettigm icn degil ama srf ailmn ve gunh oldgnu bldgm icn kapaliyim yoksa bn raht olmya dskundum​
 
K

kayitsiz uyeyimmmm

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar ben 9. sınıf ögrencisiyim ve ailem beni zorla kapattı 2 haftadır kapalıyım açılmak istiyorum ama babam çok dindar ona açılmak istediğimi söylemeye bile korkuyorum her gün geceleri ağlıyorum baskı altında olduğum için arkadaşlarımla bile dışarda gezmeye gidemiyorum okulda bile dışarıya çıkamıyorum hep sınıfta duruyorum önceden arkadaşlarla tenefüslere falan çıkardık şimdi ise onlara sınıfta camdan bakıyorum okulda ağlıyorum hocalar bazen soruyo noldu diye söyleyemiyorum kimseye bişey babama ne desem vazgeçer açılırım lütfen bana biri yardımcı olsun ??
 
K

kayitsiz uyeyimmmm

Ziyaretçi
Canim hocalarin na de iste yardmci olurlar
 
M

merve gs 123

Ziyaretçi
ben de aynı şeyi yaşıyorum bu yüzden şu anda ilaç içiyorum ölmek için ama işe yaramıyorr tek istediğim ölmek ve kapatmak istiolar bende imam hatiptyeim zorla gittim hergün daha da nefret ediorum başörtüden bu yüzden tek istediğim şey ölmekk
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
ben de aynı şeyi yaşıyorum bu yüzden şu anda ilaç içiyorum ölmek için ama işe yaramıyorr tek istediğim ölmek ve kapatmak istiolar bende imam hatiptyeim zorla gittim hergün daha da nefret ediorum başörtüden bu yüzden tek istediğim şey ölmekk

Hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur: "Yedi helak edici günahtan uzak durunuz Denildi ki, ya Resulullah, onlar nelerdir?; şöyle buyurdu: Allah'a ortak koşmak, bir cana kıymak, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, iffetli, hiçbir şeyden habersiz mümin kadına zina iftirası yapmak" (Buhârî, Vesâyâ, 23, Hudûd, Tıb, 45; Müslim, İman, 144).

İntihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.s)'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu" (Buhârî, Enbiyâ, 50).

Hayber Gazvesi sırasında büyük fedakârlıklar gösteren Kuzman adındaki birisinin, sonunda cehenneme gideceği Hz. Peygamber tarafından haber verilmişti. Bunun üzerine Ashab-ı kiramdan Huzâî Eksüm, Kuzman'ı izlemiş ve O'nun, aldığı yaralara sabredemeyip, kılıcı üzerine yaslanarak intihar ettiğini görmüştür (Buhârî, Kader, 5, Rikâk, 33, Meğâzî, 38, Cihâd, 77; Müslim, İman, 179; Kâmil Miras, Tecrid-i Sarih, X, 266 268). Kuzman'ın ölüm şekli Allah Resulu'ne iletilince şöyle buyurmuştur: "İnsanlar arasında öyle kimseler vardır ki, dış görünüşe göre, cennet ehline yaraşır hayırlı işler yaparlar; halbuki kendileri cehennemliktir. Öyle kimseler de vardır ki, cehennemliklere ait kötü işler yaparlar, halbuki kendileri cennetliktir" (Buhâri, Kader, 5, Rikâk, 33; Müslim, İman, 179).

İntihar edenin uhrevî cezası, intihar şekline uygun olarak verilir. Hadis-i şeriflerde "Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir" (Buhâri, Cenâiz, 84). "(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)" (Buhârî, Cenâiz 84),

"Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker" (Müslim, İman, 175; Tirmizi, Tıb, 7; Nesâî, Cenâiz, 68, Dârimi, Diyât, 10; Ahmed b. Hanbel, II, 254, 478).
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah kadınlara tesetturu örtünmeyi niye emretdi? Gerçek iman eden bir müslüman elbetde Allah ne emretiyse yerine getirir.Peki ben müslümanim deyip namazdan zikirden uzak duranlar tesettur ne daha onu bilmeyenler nereye gidiyorsunuz.Nasıl gidiyorsunuz.Tüm ibadetlerden uzak duran ve ben müslümanım diyenler gerçekden kalpten inan edip Allahın emirlerini yerine eksiksiz getirmek gerekiyor.Bunu yaptıracak imandır.Ahiretde aklımız başına gelince " ben Allah için ne yaptım.Ahiretede ne götürdüm." desekde pişman olsakda iş işten geçmiş olucak.

Biz kuluz.Yaratılanız.Kulluğumuzu yapmayacaksak biz dünyaya sadece yeme içme uyuma ve ihtiyaçlarımızı gidermeye mi geldik?

Düşünmekde bir nimet.Nefs doymaz düşündürmezde.Hic ibadet yapmayanlar ve Allahtan kaçmaya çalisanlar.Ölümün ne zaman geliceği belli değil.Aklınızı başınıza alın.Ahiretde eli boş gitmek ve kalmak. Nefs ve şeytan ibadetlerden alı koyuyor.Ne zaman görüceksiniz?

Bunlar cenneti garantiledimi ki namaz kılmaz oldu.Tesettur gibi Allahin emrini arkaya atar oldu.
Kimse bilemez cennete mi cehennememi gidecek.Ben müslümanım diyen her kişi elbetde kendi hesabını vericek.Bir müslümanın eli boş gitmesi ne kadar akıllıca.Belki faydası olur diye yaziyoruz.

Tesettür konusunda ise maalesef çoğu okumak yerine nefsine uymayı tercih ediyor.Oysa tesettürlü olan kadınları Allahın korucağını düşünüyorum.Günümüzde sürekli tecavüz yaşaniyor ortalık kötü.Allahım korusun.


ŞİMDİ BU AHİR ZAMANDA GİYİNİK ÇIPLAK OLARAK DOLAŞMAK NE KADAR AKILLICA.BEN MÜSLÜMAN DİYEN İMANINI YOKLASIN.SON NEFESDE İNAN ÜZERE ÖLECEĞİNİ GARANTİLEDİMİ.EN BASİT OLAYLARDA GİDECEK BİR İMAN SİZİ KURTARABİLİR Mİ?İMANIMIZI ARTIRMAYA ÇALIŞMAK GEREK MİYOR MU?

Şeytan son nefesimizide imanımızı çalmak için herşeyi yapacak.Buna hazırlıklımıyız? ALLAH kalpten iman edebilmeyi nasip etsin cümlemize amin.
 
B

Beyzahh

Ziyaretçi
ben 9.sınıf ögrencisiyim babam beni zorla kapatıyor ben kapanmak istemiyorum.Lütfen bna çözm yolu bulun.babam çok dindazr ona nasıl söyeyecegimi bilemiyorum.Çok sinirlidir dün akşam arkadaşlarım toplanmış geziceklermiş bnide çargırdlar babama izin almak için sordugumda.kırarımm kafanı gibi şeyler söyledi.ben her başımı öttüğümde içimden aglıyorum..diğer arkadaşlarıma bakınca utanıyorum.Lütfen babama kapanmak istemedigimi nasıl söylicem ?
Benim durumumda senin gibi şimdilik ben sadece sakince konuşmayı düşünüyorum. Yani açılınca mini etek giyecem demiyırum sadece başımı açmak istiyırum diyecem çünkü kalpten gelmedikçe bi anlamı yok siz zorla kapatınca bi anlamı olnuyor gibi şeyler söyliyecem olması 18 yaşına kadar sabredicem sonrasında bana karışamazlar
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Bizce bu örtünmek istemeyenler ailelerinden değil Allahtan korkmayı öğrenmeliler.Gerçekten müslümansan ve gerçekten iman ettiysen Allahın emri açıktır.Yok eğer nefsine uymak istiyorsanız elbetde herkez serbest fakat bunun ahiretde azabı var ayrıca dünyadada çeşitle bela ve sıkıntılara uğramak var bu işin sonunda.

Ahir zamandayız ortam çok kötü.Bir müslüman kadın tesettürlü olmalıki hertürlü bela ve sıkıntıdan Allah onu korusun.

Yani çoğu müslüman diyor oruç yok namaz yok .haliyle namaz kılmayan bir kadın zaten nefsine uyuyordur.Namaz kılmadığı için örtünmeyede alışamaz.Elbetde herkez kendi hesabını verir fakat imanı olanın belki bu cümleler aklını başına getirir.

Nefsine uymayı bırakır Yüce Rabbimizin emirlerine uyar.Nefs şeytanla arkadaştır.Haliyle şeytanın emirlerine uyulmuş oluyor Allahın değil.

Herkez kime kulluk yaptığını ahiretde görücek.Nefs putuna mı yoksa Allaha mı tapmış? Allah sonumuzu hayır etsin.

Örtünmek isteyenlere Allah yardım etsin inşaAllah.Örtünmek istemeyenlere ise Allah akıl fikir versin nefslerine tapmaktan onları kurtarsın inşaAllah.

İçinden örtünme gelmiyor diyerek kimse kurtulamaz.Evet çoğu nefsine uyuyor bu sebebleaçık saçık gezmek normalleşti.

O beni sevsin bu beni sevsin diye ortama ayak uydurmak için Allahın emirlerini çiğnemeyiniz.

*“Kim âhiret ekimini dilerse, onun ekimini artırırız. Kim de sâdece dünya ekimini isterse ona da yalnız bundan veririz. Âhirette ise onun hiçbir nasibi yoktur.” *buyuruyor. (Şûrâ: 20)
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Hani dinde zorlama yoktu bu işler zorla olmaz
İnananlar İçin Tesettür Kesinlikle Uyulması Gerekli Bir Farzdır.
https://www.kunfeyekun.org/kf/inananlar-icin-tesettur-kesinlikle-uyulmasi-gerekli-bir-farzdir.37880/

"İslâm dini, kadını erkeğin kötü nazarından korumak için ona en uygun örtünme şeklini, kıyafet ölçüsünü getirmiştir. İslâm'ın terbiye sistemi hem âilenin namus ve şerefini, hem de insan haysiyetini korur."


"
Allah-u Teâlâ'nın emr-i ilâhi'si olduğu bir şeyde, mahlûkun hükmü yoktur. Bu noktada akıl yürütmek yersizdir. Akıl büyük bir nimet olmasına rağmen; vahiy ışığı, peygamber nuru olmadan ne önünü görebilir, ne de doğruyu ve doğru yolu bulabilir.

Örtünülmezse kâfir mi olunur? Hayır. Örtünmezse günâhkâr olur, tesettürü inkâr ederse kâfir olur.

"Kim Allah'ın hudutlarını aşarsa kendisine yazık etmiş olur." (Talâk: 1)

Allah-u Teâlâ, yolunda gidenlerin kurtuluşu için emir ve yasaklarla birtakım sınırlar çizmiştir. O sınırları geçtikleri zaman hak yoldan çıkarlar ve karanlıklara saparlar. Bu ise nefislere karşı en büyük zulümdür ve bu yüzden cehennem azabını hak etmiş olurlar.

Diğer bir Âyet-i kerime'de ise şöyle buyuruluyor:

"Bunlar Allah'ın koyduğu hudutlardır. Sakın bunları çiğnemeyin. Kim Allah'ın hudutlarını çiğnerse, işte onlar zâlimlerin tâ kendileridir." (Bakara: 229)

Hakikat budur. Hüküm Allah-u Teâlâ'nın hükmüdür. Hüküm vermek Allah-u Teâlâ'ya mahsustur.



Evli kadınların örtünmesinden kocaları mesul olduğu gibi, kız çocuklarının evleninceye kadar örtünmelerinden birinci derecede babaları, ikinci derecede anneleri mesuldür.

"


Daha fazla bilgi

Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Hani dinde zorlama yoktu bu işler zorla olmaz

"Dinde zorlama yoktur." hükmü başka dinde ve inançta olan kimselere zorla İslam’ı kabul ettirme anlamındadır. Yani bir Yahudi ya da Hristiyan’ı zorla Müslüman yapamazsın, denilmek isteniyor. Zira iman gönül ve kalp işidir, insanların kalp ve gönlüne baskı ile bir şeyi kabul ettiremezsin. Baskı ile onu ancak iki yüzlü yaparsın, gerçek iman ancak severek ve isteyerek gerçekleşir.

Mesela bir Amerikan vatandaşını zorla Türk vatandaşı yapmak, sonrada Türk kanunlarına onu uymaya zorlamak haksızlık ve hukuksuzluk olur. Ama bu vatandaş kendi hür iradesi ile Türk vatandaşlığını kabul edip Türkiye’ye yerleşirse o zaman Türk kanunlarına riayet etmek mecburiyetindedir. Vatandaşlığa zorlamak ayrı bir şey -ki bu haksızlık ve hukuksuzluktur- vatandaş olduktan sonra kanunlara uymaya zorlamak ayrı bir şeydir. Kimse kalkıp ben vatandaş, olurum ama kanunlara uymam diyemez. Asıl tutarsızlık ve çelişki buradadır.

Bir kimse severek ve isteyerek Müslüman olduktan sonra Müslümanlığın gereklerini yani emirlerini ve yasaklarını yerine getirmek zorundadır. Şayet bu gerekleri yerine getirmez ise bunun müeyyideleri vardır.
 
Üst