Kapanmak istemiyorum Ama Ailem Zorla Başımı Kapatıyor

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Merhaba arkadaşlar ben 14 yaşındayım ve 7.sınıfa gidiyorum.Ailem örtünmem konusunda henüz pek bir şey söylemiyo.Ablam çok baskıcı olduğu için beni örttü.Ben de şimdi istemediğim için açtım ve günah olduğunu biliyorum.Allah'a beni affetmesi için tövbe ettim.Ama şimdi istemiyorum.Beklesinler ya lisede ya da üniversitede kapanacam.Ama bunu ablama söylemeye çekiniyorum.Sırf şimdi örtünmüyorum diye bana ..... diyor.Yeter bıktım ondan hep arkamda anneme bir şeyler söylüyor.Okuldan eve her döndüğümde daha sana kaç defa örtün diyecem diyor.Hatta diyor ki baba evdedir diye bir şey söylemiyorum ama bir gün işe gittiğinde benden çok pis dayak yiyeceksin.Kendisi şu an üniversiteye gidiyor.Ya zaten örtünecem ona ne oluyor? Her okuldan döndüğümde pis bir şekilde bakıyor, aynı soruyu soruyor ama babam evdedir diye bir şey yapamıyor.Laf sokup duruyor.Ondan çok korkuyorum ve beni çok pis döveceğini biliyorum.Ailem de biraz dindar olduğu için ona engel olmuyorlar.Bana biraz zaman versin tekrar kapanacam zaten ya.Psikolojimi kaybetmek üzereyim.Hep balkonda ağlıyorum.Mutsuz olmaktan bıktım yeteer.Lütfen acil ne yapmam konusunda yardımcı olun her an çok pis dayak yiyebilirim...

/edit sah: arkadaşlar lütfen yazılarınızda küfür ve kötü sözler yazmayın.

Heran ölebiliriz.Her ölen yaşlı değildir.
Size baskı kuruluyor fakat niçin örtünmeniz gerektiği sanırım anlatılmıyor.

Aşağıdaki konuları okuyup örtünmeyi iyi anlamalısınız.

Site
http://kapanmak.weebly.com/

Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/

Tesettür,Örtünme,Kapanma Programı
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-ortunme-kapanma-programi.37251/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
9. sınıf öğrencisiyim Ne yazık ki ben kapanmak istemiyorum hemde hiç istemiyorum ailem ise kapanmam için sürekli baskı uyguluyor. Ben imam hatip lisesine gidiyorum oraya da kendim istediğim için değil ailem istediği onlar zorladığı için gittim başka şansım yoktu . Neyse okula ilk başladığımda açık gitmiştim akşam eve geldiğimde annem dedi ki baban o kız başı açık okula giderse kemiklerini kırarım ezerim onu gibi şeyler söylemiş . Bunu duyunca okula giderken evden kapalı çıkıp dışarda biyerde başımı tekrar açtım . Bikaç kez açık bi şekilde yakalandım fakat şuan beni tamamen kapalı sanıyorlar çünkü eve misafir geldiğinde yada normal bişekilde bile evde kapalıyım bunuda ailem istedi . Ama benim içimde zerre kadar kapanmak yok .kapanmak istemediğimi onlara nasıl izah ederim aceba lütfen yardımcı olun
Eğer örtünemek istemiyorsanız örtünme hakkında bir bilginiz yoktur.Ne yazıkki çoğu kişi aynı durumda.

Aslında sadece Allahın emridir diye örtünülür.Fakat biraz araştırdınızda ne kadar gerekli ve faydalı olduğunu dünya ve ahirettede ne kadar kazançlı çıkılacağınız anlaşılır.Örtünmemenin zararları ise korkunçtur.

Aşağıdaki bilgilerle örtünmeyi tam anlayın.

Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/

Tesettür,Örtünme,Kapanma Programı
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-ortunme-kapanma-programi.37251/

Site
http://kapanmak.weebly.com/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
İlk önce selam. Hepinizi çok iyi anlıyorum, babam annemle ayrılmış boşanmışlar, şimdi babam Almanyada oturuyor, kapalılık konusunda asla baskıcı olmadı, zaten sadece internetten görüşüyoruz. Ama annem çok baskıcıydı. 5. sınıfa gittiğim zaman henüz adetim olmadığı halde ısrar edip beni kapatmaya çalışıyordu, bunun yüzünden tartıştığımız da oluyordu. 5. sınıf biter bitmez kapanmamı zorladı. Kapandım. 6. ve 7. sınıfta kapalıydım, annem kapanmayı sevdiğimi düşünürdü, ama aslında her gece uyumadan önce açılma hayallerim vardı, dışarı çıkarken hep kapalıydım, annemi hiç kandırıp başımı açmaya kalkışmadım. 8. sınıfı başladığım zaman başka şehre taşındık, anaannem ve dedemin yanında, onlar hiç dindar değil. Orda açıldım, annem bir kere ''kapanmak istemiyorsun, değil mi? '' dedi. Çok korktuğum için ''yoo istiyorum'' dedim, kıyafetten hiç konu açmadım. Sonra 8. sınfıtayken bir ara bana anaannem ve dedem olmasa beni tekrar kapatacağını söyledi, gözlerim doldu o an, ama anneme bir şey diyemedim, çünkü sinirden gözleri şiştiğini belliydi. 9. sınıfta dayanamadım ve anneme aslında kapanmak istemediğimi ve facebooka uzun zamanlar açık resimleri attığımı söyledim. ''Bu çok kötü bir şey, ama artık beyinin var'' dedi. Üzüldüğünü belliydi. Şimdi 10. sınıfa geçtim, kapalı giyinmeye dikkat ediyorum, ama başımı kapatmaya düşünmüyorum, istemiyorum, ama uzun etek ve bol gömleklerden vazgeçmedim. Annem de bunu anlayışla karşılıyor...

Örtünmeyi tam anlayın.Bu doğru değil.
Ayetleri ve tefsiri okuyun ve neden örtünmek bu kadar gerekliymiş bir iyice anlayın.


Gerçekten Allahın emrettiği gibi örtünmek istiyorsanız aşağıdaki bilgileri okumalı ve uygulamalısınız.Öbür türlü sadece nefsinize uyup kendinizi kandırırsınız.



Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/

Tesettür,Örtünme,Kapanma Programı
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-ortunme-kapanma-programi.37251/

Site
http://kapanmak.weebly.com/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
bende aynı durumdayım 9.sınıfa geçtim kapanmak istemiyorum ailem zorla kapatmak istiyor :(

Kadını ve erkeği yaratan Allahtır.Her kadının içinde örtünme isteği olmalıdır.Bu kadının haya duygusudur.Ahlaklı bir yaşam sürmek ,Allahın emrettiği gibi örtünmek,günahlardan korunmak için bu gereklidir.

Örtünmenin dünya ve ahirette faydasını ,örtünmemenin dünya ve ahiretteki zararlarını araştırabilirsiniz.

Yanlış olan şey zorlamak.İlk önce güzellikle örtünmenin iyi anlatılması gerekir.Tesettürü anlayan bir kadın örtünür.
Allahın ayetleri açık emride kesindir.Eğer örtünmeyi anladınızda hala örtünmek istemiyorsanız bu nefsiniz ve şeytanla alakalıdır.İman zayıflığıdır.Bu nedenle dünyanın geçici ahiretin ise kalıcı olduğunu bilmeniz gerekir.

Örtünmeyerek birçok günahla başbaşa kalırsınız ve şeytan sürekli sizi daha fazla açılıp birçok günah işletmek için uğraşır.

Örtünen ise günahlardan Allahın izniyle korunur.Allahın emrini yerine getirdiği için huzur içinde olur.Hesap gününde hesabı ona göre olur.

Örtünmeyen kendini Allahın emrine karşı geldiğini ve hesap gününde nasıl bir sorgu ile sorgulanacağını düşünsün.Hesap günün dehşetini bilemeyiz.

Allah tüm müslüman ve müminlerin yardımcısı olsun.Hesabımızı kolaylaştırsın inşAllah.

Namaz kılmıyorsanız kılmaya başlıyarak örtünmeye alışın.Sonra ise Allaha dua ederek Allhın yardımıyla kapanın.

Ahir zaman kolay değil elbette.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
ya bak bende suan ayni durumdayim bende aslinda nasil anlaticami bilmiyom ama annem acik kalabilirsin diyor babama korkiyom soylemieye bir ara dedim ki kendimi hollandanin polisne sikayet edicem diye
Ben 19 yaşındayım. Her yıl kapan diy diye bu yıl zorla kapattılar. Derhaneye gidiyorum hergün ağlıyorum. Ben bile anlatamıyorum. Çok direndim kapanmıycam diye bu zamana kadar. Dövmeke korkuttular hep. Ne yapıcağımı ben bile bilmiyorum kızlar. Şuan sabrediyorum ama birgün yakıcam gemileri bakalım hayırlısı. Dışarıya çıktığınızda hep milletin saçlarına bakıyorsunuz sizi çok iyi anlıyorum. 1 aydır bende öyleyim..
Merhaba arkadaşlar daha 15 yaşındayım ve lise 2'ye geçtim ailem kapanmamı istemedi ama o manaya getiriyorlar gençliğime yeni başladım fakat hayatımı zindan ediyorlar biliyorum kapanmak kötü bir şey değil ama ben diğerleri gibi yaşamak istiyorum gençliğimde istediğim şeylerin yarısını yapamıyorum yada giyemiyorum artık korkuyorum lise bitmeden beni kapatacaklar diye babamdan zaten korkuyorum hep babam ya bişey yaparsa,ya döverse korkusuyla büyüdüm ve eğer babama ben kapanmak istemiyorum istediğim.gibi yaşamak istiyorum desem beni döver gerçekten döver ben ise şuan şunları yazarken bile ağlıyorum yardım edin
bende kapanmaya pek hevesli deilim ama ailem bir sofiyle tanıştığından beridir baskı yapıyolar tabi sadece babam ben daha 11 yaşındayım ama babam artık pantolan dar giymiyecen önü açık giysiler giymeyecen saçını açık bırakmican diyo daha kapan demedi ama yakında der kolye takmama kızıyo yüzük takmama kızıyor sakız çiğnememe bile kızıyor aslında kapanmamak çok günah ama napayım bari üniversteyi bitiince kpanırım ama şimdi istmemiyorum

Genellikle kapanmak isteyip kapanamayanlara yazıyorum.
İlk önce örtünmenin neden gerekli olduğunu anlayın.Şu yazıları okuyun.Sonra karar verin.Cennetimi istiyorsunuz cehennemimi?

Allahın emrine karşı gelerekmi yaşıyacaksınız yoksa uyarakmı?Namaz kılarak örtünmeye alışmalısınız.Namaza devam edenler elbet birgün kapanıyor Allahın yardımıyla.

İmanınızı tazeleyin.İslamı iyi öğrenin.Allah niye kadınlara niye örtünün dedi düşünün.Açık gezenler huzurlu mu bir sorun bakalım.Onların yaşadıkları şeyleri bir gözlemleyin.Erkeklerin onları beyenip bakmaları ve konuşmaları onlara günahtan başka ne kazandırdı iyi anlayın.

Dünyayı bırakıp ahireti düşünün .Dünya geçici ahiret kalıcıdır.Hesap günün dehşeti nasıl olcağı bilinmez.

Eğer şeytana fırsat verirseniz size büyük günahlarıda işletir nefsinize uymayın.

Siz ailenize değil kendinize kızın neden örtünmüyorum veya örtünmek istemiyorum diye.Çünkü herkez kendinden sorumlu sizin araştırıp öğrenmeniz ve uygulamanız gerek.

Bunu yapamıyorsanız nefs ve şeytan sizi sıkıştırmıştır ve kandırmıştır.Bunun yanında iman zayıflığı ve dünya sevgisi vardır.

Tam anlamayıyla örtünmek kolay değil.Cennetde kolay kazanılmıyor.Allahdan yardım dilemezseniz zaten örtünmeyide unutun .Ancak Allahın yardımıyla örtünülebilir.

Site
http://kapanmak.weebly.com/

Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/

Tesettür,Örtünme,Kapanma Programı
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-ortunme-kapanma-programi.37251/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Öncelikle bir ailenin baskı uygulaması benim açımdan çok kötü bir durum. Sonuçta dinde zorlama yoktur bunu herkes bilir. Anlamadığım nokta neden bu baskı uygulanıyor. Sanırım başlığı açana bir yardımım dokunmayacak çünkü aynı sorun bende de var. 19 yaşındayım ama ailem şu ana kadar kapanma konusunda tek bir söz etmemiş hiç bir kıyafetime karışmamıştır. Sanırım ben kendim ettim kendim buldum demeliyim. Puanlarımdan ve kendi bölümümü istemememden dolayı (tabii kişisel başka sebeplerde var) ilahiyat fakültesine kaydımı kendi isteğimle yaptırdım. Başlarda ve hala kapanmak istemediğimi açıkça herkese söyledim. Herkesin bakışları beni rahatsız etmeye başladı çünkü hem başım açık hemde ilahiyatlı olmuştum. Bu durumu babam dışında herkes biliyordu. Yalnız son zamanlarda babam da çok farklı bir şekilde değişiklik oldu. Eskisi gibi değildi. Herşeyime karışır oldu. Şu an tek korkum beni zorla kapatması. Şimdi bana diyebilirsiniz sen kendin yapmışsın bunu aslında diye. Başta söylemeliyim ki namaz vakitlerini asla kaçırmamaya özen gösteren birisiyim. Her gün olmasa da kesinlikle cuma günleri Yasin okumaya çalışırım. Duamı eder evden öyle çıkarım. Ama inanın bana içimde zerre kadar örtünme isteği yok. Bunu örtülü bir çok kişiyle konuştum ama hiç bir faydasını görmedim. Sanırım baskıcı bir ülke değil baskıcı bir toplumuz.

Teknoloji çok gelişti internet diye bişey var.
Başkalarına sormayın kendiniz araştırın.
Dışınızın örtünmesi gerekli fakat içinizinde örtünmesi gerekli.Bu nedenle örtünmeyi iyi anlamalısınız.
Çoğunluk örtünmüyor doğru ama herkez kendi hesabını verecek.Çoğunluk örtünmüyor diye örtünmemek doğru kabul edilemez.

Kuranı kerim ayetleri açık ve bellidir.

Irzlarınızı Koruyun
https://www.kunfeyekun.org/kf/irzlarinizi-koruyun.37121/

Müminlerin Hanımlarına Söyle
https://www.kunfeyekun.org/kf/muminlerin-hanimlarina-soyle.37126/

Açılıp Saçılarak Yürümeyin
https://www.kunfeyekun.org/kf/acilip-sacilarak-yurumeyin.37017/
 
L

Libe

Ziyaretçi
Keske benim ailemde bana baski yapsa... Ben kapanmayi cok istiyorum ama ailem kesinlikle izin vermez babam duysa evlatliktan reddeder... Eve dahi almaz yani bu kadar soylim... Gereksiz yere gunaha giriyorum onlar yuzunden eve almamak ne demek ya!!!! Yazarken bile sinir geliyo nasil odicekler yukarda bunun hesabini bakalim cok merak ediyorum... Szin aileleriniz ne guzel ailelerki sizi zorla kapatiyorlar bunun degerini bilin kapali olmanin hicbir negatif tarafi yok kapali olup gayet kendine bakan hanimlar var guzelliginizden gitmez merak etmeyin dapdar giyinip saclari dalgalandira dalgalandira yurumekle sadece gunahlarinizi arttirirsiniz baska bisey degil... Ne zaman olucegimiz bile belli degil suan su saniye bunlari okurken bile olebilirsiniz yukarida bu isteksizligin hesabini nasil vericez bunu dusunmeliyiz...
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Keske benim ailemde bana baski yapsa... Ben kapanmayi cok istiyorum ama ailem kesinlikle izin vermez babam duysa evlatliktan reddeder... Eve dahi almaz yani bu kadar soylim... Gereksiz yere gunaha giriyorum onlar yuzunden eve almamak ne demek ya!!!! Yazarken bile sinir geliyo nasil odicekler yukarda bunun hesabini bakalim cok merak ediyorum... Szin aileleriniz ne guzel ailelerki sizi zorla kapatiyorlar bunun degerini bilin kapali olmanin hicbir negatif tarafi yok kapali olup gayet kendine bakan hanimlar var guzelliginizden gitmez merak etmeyin dapdar giyinip saclari dalgalandira dalgalandira yurumekle sadece gunahlarinizi arttirirsiniz baska bisey degil... Ne zaman olucegimiz bile belli degil suan su saniye bunlari okurken bile olebilirsiniz yukarida bu isteksizligin hesabini nasil vericez bunu dusunmeliyiz...
Allah yardımcınız olsun.Allahdan yardım isteyin aileniz içinde dua edin.
"Ya Rabbi ailem örtünmeme izin versin.Aileme hidayet ver ,iman nasip et beni bu durumdan kurtar.Bana yardım et"İnşAllah Yüce Rabbim sıkıntınızı giderir.
 
L

Libe

Ziyaretçi
Allah yardımcınız olsun.Allahdan yardım isteyin aileniz içinde dua edin.
"Ya Rabbi ailem örtünmeme izin versin.Aileme hidayet ver ,iman nasip et beni bu durumdan kurtar.Bana yardım et"İnşAllah Yüce Rabbim sıkıntınızı giderir.
Ne yapmam lazim diye dusunurken siz yazdiniz buda bir isaret galiba bana... Allah razi olsun cok guzel bir dua sekli... Aaaah ah su icimdeki skyiyi bi Allah biliyo bi ben gereksiz yere benim gunahlarim artiyo hayret yani hakikaten hayret... Kapansam ne oluyosa sanki kimden utanip kimden cekinicez Allah askina elalemden mi utanicam kapandim diye... İnsanlarin bakis acisi bile degisiyo kapali bayanlara daha bir saygi gosteriyolar hakli olarak ne kadar gzel ya ne kadar sansli kapalilar ooof of ne yapicam ben Allah im ne olur beni su dustugumden dertten kurtar... Bu kapaliliga karsi kin neden bu babamdaki bnu anlamiyorum ha kapanmissin ha kotu kadinlik yapmissin benim icin ayni utanc diyo ya iste boyle... Boyle sacma sapan isler iste
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Aşağıda 3 ayet ve tefsiri var .Okuyun ve babanızada okuyun.Allah yardımcınız olsun Allah sıkıntınızı gidersin inşAllah.Herkezin imtihanı farklı.Babanız örtünmeye neden karşıymış gerçekten aslında tam tersi olmalı bir öğrenin.Geçmişiyle alakalı bir sorunu var sanırım.Belkide ona yanlış bilgilerle aklını karıştırdılar siz doğru bilgileri öğrenip ona anlatın.

Irzlarınızı Koruyun
https://www.kunfeyekun.org/kf/irzlarinizi-koruyun.37121/

Müminlerin Hanımlarına Söyle
https://www.kunfeyekun.org/kf/muminlerin-hanimlarina-soyle.37126/

Açılıp Saçılarak Yürümeyin
https://www.kunfeyekun.org/kf/acilip-sacilarak-yurumeyin.37017/

Aşağıdaki 3 konuda örtünmeyle ilgili.

Çarşaf
https://www.kunfeyekun.org/kf/carsaf.37122/

Peçe
https://www.kunfeyekun.org/kf/pece.37124/

Cilbab
https://www.kunfeyekun.org/kf/cilbab.37123/

daha fazla bilgi
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Namaz kılmıyorsanız namaz başlayın.Zaten o zaman örtünmek zorundasınız.Örtünmeden namaz kılınmıyor.Anneniz eğer yanınızdaysa ondanda destek alın.Kardeşleriniz yakınlarınız.Hem dua edin hem elinizden geleni yapın inşAllah sorununuz ve sıkıntınız gider Allahın yardımıyla.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
"ha kapanmissin ha kotu kadinlik yapmissin benim icin ayni utanc"
Bu doğru değildir.Hatta açık gezen bile bu durumda değildir.
35 yıldır devlet yasağı vardı bu yasak kalktı Allahın izniyle.
Ahir zaman kolay değil.Örtünecek olan şu yaşadımız zamanlarda örtünmeye baksın.Ne olucağı belli olmaz.Allah Türkiyeyi daha çok islam yaşanır bir hale getirsin inşAllah.
O korkunç zamanları bida göstermesin.

Her kadında haya duygusu ve örtünme isteği vardır.Kadın örtünerek korunur. Allahın himayesine girer.Allahın emrini yerine getirdiği için gönlü huzur dolar.

Örtünmeyenler kendini huzurlu hissetmez,günaha girer,nefsine ve şeytana uyar,heran şeytan vesvese vererek daha çok açılmaya hatta onu zina etmesini sağlamak için binbir oyun düzenler.

Nefsine uyanlar perişan haldedir heran tevbe etmeli ve sizin gibi bu yazıları fırsat bilmelidir.

Ölümün ne zaman geleceği belli olamaz.Kendinizi hesap gününde Allaha hesap vereceğinizi düşünün.Allahın emrini yerine getirmemenizin bahanesi ne olucak?

Ahir zamanda bu fitnelerden imtihanlardan geçmek kolay değil.Birde nefs ve şeytan heran fırsat kolluyor.Kula düşen sürekli dua ile Allahın emirlerine uyup yasaklardan kaçınmasıdır.Aksi halde kendimizi ne şeytanın elinden nede nefsimizden kurtaramaz ve günah bataklığına düşeriz.

Ancak Yüce Rabbimiz Allah c.c yardımıyla kurtulunur.Bunun farkında olan imanımı koru diye Allaha hergün dua etmelidir.İmanımızı çalmak isteyen şeytanı unutmayalım.
 
L

Libe

Ziyaretçi
"ha kapanmissin ha kotu kadinlik yapmissin benim icin ayni utanc"
Bu doğru değildir.Hatta açık gezen bile bu durumda değildir.
35 yıldır devlet yasağı vardı bu yasak kalktı Allahın izniyle.
Ahir zaman kolay değil.Örtünecek olan şu yaşadımız zamanlarda örtünmeye baksın.Ne olucağı belli olmaz.Allah Türkiyeyi daha çok islam yaşanır bir hale getirsin inşAllah.
O korkunç zamanları bida göstermesin.

Her kadında haya duygusu ve örtünme isteği vardır.Kadın örtünerek korunur. Allahın himayesine girer.Allahın emrini yerine getirdiği için gönlü huzur dolar.

Örtünmeyenler kendini huzurlu hissetmez,günaha girer,nefsine ve şeytana uyar,heran şeytan vesvese vererek daha çok açılmaya hatta onu zina etmesini sağlamak için binbir oyun düzenler.

Nefsine uyanlar perişan haldedir heran tevbe etmeli ve sizin gibi bu yazıları fırsat bilmelidir.

Ölümün ne zaman geleceği belli olamaz.Kendinizi hesap gününde Allaha hesap vereceğinizi düşünün.Allahın emrini yerine getirmemenizin bahanesi ne olucak?

Ahir zamanda bu fitnelerden imtihanlardan geçmek kolay değil.Birde nefs ve şeytan heran fırsat kolluyor.Kula düşen sürekli dua ile Allahın emirlerine uyup yasaklardan kaçınmasıdır.Aksi halde kendimizi ne şeytanın elinden nede nefsimizden kurtaramaz ve günah bataklığına düşeriz.

Ancak Yüce Rabbimiz Allah c.c yardımıyla kurtulunur.Bunun farkında olan imanımı koru diye Allaha hergün dua etmelidir.İmanımızı çalmak isteyen şeytanı unutmayalım.

kesinlikle çok haklısınız ben çok istiyorum kapanmak ama işte eve almam deyince evlatlıktan redderim deyince olay değişiyor maalesef... biz kızlar erkeklerden daha bağımlıyız ailemize neticede bizim tüm paramızı ailemiz ödüyor onların evinde kalıyoruz durum böyle olunca bazı şeyler maalesef bizim elimizde olmuyor. Namaz kılıyorum ama Allah'a şükürler olsun .. İnşallah evlendiğimde ancak kapanabilicem galiba hatta evlendikten sonra da babam muhtemelen kapansam benimle yine konnuşmaz yani.. Ahh ah işte böyle benim derdim ama bu açıklamalarınız için Allah sizden razı olsun çok ilgilendiniz
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
kesinlikle çok haklısınız ben çok istiyorum kapanmak ama işte eve almam deyince evlatlıktan redderim deyince olay değişiyor maalesef... biz kızlar erkeklerden daha bağımlıyız ailemize neticede bizim tüm paramızı ailemiz ödüyor onların evinde kalıyoruz durum böyle olunca bazı şeyler maalesef bizim elimizde olmuyor. Namaz kılıyorum ama Allah'a şükürler olsun .. İnşallah evlendiğimde ancak kapanabilicem galiba hatta evlendikten sonra da babam muhtemelen kapansam benimle yine konnuşmaz yani.. Ahh ah işte böyle benim derdim ama bu açıklamalarınız için Allah sizden razı olsun çok ilgilendiniz

Ahir zamandayız Allah yardımcınız olsun.Kolay değil Örtünmek isteyipte örtünememeniz üzücü.Bu sorunun çözülmesi gerek.

Aşağıdaki konuyu okuyun .Babanızda gerçekten bir sorun var.Örtünmeyi,tesettürü yanlış anlamış.
Tesettür konusunu gerçekten babanıza anlatılması gerek.
Aşağıdaki yazı size yardımcı olabilir.Neden örtünmeye karşıymış demekki bir şey onu etkilemiş veya yanlış bilgiler edinmiş.Namaz kılmanıza karşı çıkmıyorsa demekki babanızda iman sorunu yok başka bir sorun var.

Ailem Örtünmeme Karşı Çıkıyorsa Ne Yapmam Gerekir?

https://www.kunfeyekun.org/kf/ailem-ortunmeme-karsi-cikiyorsa-ne-yapmam-gerekir.37346/
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Ön yargı....Kalıplaşmış,değişmesi zor fikirler....Belki de benimsedikleri yaşam felsefesine hiç uymayan bir olgu....Maalesef ön yargı, hakikatlerin görünmesine engel yüksek surları olan bir kale gibi olabiliyor...O surları aşıp kaleyi fethetmek kolay değil...
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Bazı kötü şeyler var .İslam düşmanlarının yaptığı oyunlar.Sanırım babanız bunların etkisinde kalmış.
Çarşaflı gezenlere kötü gözle bakıldı.Kötü gözle bakanlar kadınların kapanmasını istemeyen insanlar.Bunlar şeytanı arkadaş edinip planlar kurdular.Nasıl örtünmeyi kötü gösteririz diye.Televizon aracılığıyla,yazarlarla,bilgisayarla... şeytani bir mücadeleye başladılar.
Açık gezmek iyi kapalı kötü gösterilmeye çalışıldı.Hala televizonda yayınlar var böyle .İzlenilen filmler,diziler... ile bunlar aşılanıyor,bilinçlere aktarılıyor.Açık gezen medeni çağdaş kapalı gezene çağ dışı denildi.Örtünmekle alay edenler çıktı.

Örtünme yasağını getirenler elbette örtünme yasağının kalmasınıda istemeyeceklerdi.

Bunun için çok uğraştılar.35 yıllık yasak.Allahın izniyle birçok kadının dayanışmasıyla mücadelesiyle,milyonlarca kişinin dualarıyla Allahın yardımıyla bu yasak kalktı.

Bu yasak varken örtünenler okulunu bırakmak zorunda kaldılar,birçok baskı ,aşağılanmaya,hakaretleri ve zulümlere uğradılar yılmadılar.

Allahın ayetini yere atmadılar örtüsünü yere atmadılar.Allah onlara rahmet etsin.

Zor zamanlar yaşandı.Bu yasağın kalkmasıyla kadınların imtihanı biraz olsun kolaylaştı artık örtünmek daha kolay.Bu yasağın kalkmasını fırsat bilinmeli ve örtünülmelidir.

Ne yazıkki çoğu kişi ne olup bittiğinin farkında değil.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
1.51 dakikayaı bakın.Çarşafla girdiği için okula tepkiye bakın.Tamamınıda izleyebilirsiniz.
Böyle yayınlarla örtünmeyi kötülemeye çalıştılar.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst