Çözüldü İşlediğim günahlardan çok pişmanım tövbem kabul olur mu

GünâhkarKul

Yeni Üye
Üye
Selamun Aleyküm. Ben dinine bağlı bir gençtim. Allah bana huzur vermişti. Bu huzuru sadece namazda değil. Her zaman hissediyordum. Şeytan bana sürekli vesvese veriyordu. Sonra o huzurun verdiği rahatlığa aldandım şeytana uydum. Çok kötü şeyler yaptım. Günah işlerken günah olduğunu biliyordum ama yapıyordum. Bu hal 2 gün sürdü sonra yaptıklarımdan utandım. Hayattan zevk almamaya başladım. Kendimi öldürmeyi düşündüm ama cesaret edemedim. Ölmek için dua ettim internetten dua araştırdım ama sonuç alamadım. Tövbe etmeye karar verdim. Tövbe ettim ama her ne kadar tövbe etsem de Allahın affedeceğine dair umudum kalmadı. Keşke toprak olsam diyorum. Şeytan kayboldu artık vesvese vermiyor. Nolur bir çıkış yolu gösterin.
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Vealeykümselam
Kardeşim kalbimizi beyaz bir sayfa gibi düşünürsek günahlar o beyaz sayfaya konulan noktalar gibidir, ve Allah korusun eğer tövbe istiğfar ile nedamet edilip temizlenilmezse artık nur namına birşey kalmayıp kalbimiz kapkara olabilir.
Ancak unutulmamalıdırki insanlar hatadan hali değildir, hepimizin hataları vardır ancak müslüman ümitle korku arasında yaşamalı, günahlardan mümkün mertebe kaçınmalıdır. Eğer günah işlersede hatasını kabul edip bir daha yapmamaya azm ederek tövbe etmelidir.
Şeytanın bir desisesi de günah işleyen kişiye günahını çok büyük gösterip artık sen kurtulamazsın, senden adam olmaz gibi vesveseler vererek onu günah bataklığına daha da batırmaktır.
Ne günah işlediğiniz bilmiyoruz , açıktan söylemeyin zaten, ancak günahınız ne kadar büyük olursa olsun Allah'ın rahmet ve şefkatinden büyük değildir, bu yüzden rabbimizin merhametinden ümit kesmeyin ve güzel bir tövbe edip bir daha günah işlememeyi şiar edinin, umulurki rabbimiz affeder inşaAllah.
 

cenneteyn

Yolcu..
Kademeli
işlediğin günahtan pişman olman dahi senin içindeki vicdanın sesinin hala çıktığının göstergesidir, hayattan zevk almaman ve sıkıntıya düçar olman da bence inançlı biri olduğun için kaderi ilahinin bir uyarı ve ikazıdır diye düşünüyorum, bak kardeşim Setr kardeşimizin dediği gibi bu işin yegane çaresi tövbe edip yine islami ölçülere göre yaşamaktır, Allah korusun intihar bir müslümanın yapacağı iş değildir, ayrıca iki yanlış bir doğru etmez, yanlışlarını bilip bir daha yapmayarak kurtuluşa erersin inşaAllah.
 

KaraHilal

Çalışkan Üye
Arkadaşlarımız çok güzel cevaplar vermişler, ancak burda ikinci bir şey de, Allah cc affeder diye sürekli günah işlemekte ısrar etmektir, buda şeytanın bir oyunu çünkü, yani müslüman korku ile ümit arasında olacaktan kasıt tamda burası; eğer günah işlemiş ve pişmansa bu pişmanlığı nerden belli olacak bir daha aynı günahı işlememesinden, yoksa pişmanım deyip aynı günahta ısrar etmek pişman olunmadığını bilakis günahı alışkanlık haline getirdiğini gösterir.
Allah hepimizi günahlarına tevbe eden ve tevbeleri kabul edilen kullarından eylesin, kunfeyekun a hoşgeldiniz.
 
Üst