Insan vücudunda vazifeli melekler

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator

İNSAN VÜCUDUNDA VAZİFELİ MELEKLER

İnsan vücudunda ‘’ 384 ’’ adet hadim, muvazzaf melaike vardır. Onaltısı Hafaza’dır. İkisi insanın sag ve sol tarafında katiptir. Diger ikisi insana def’-i hacet yaptırmakla memurdur. Tamamı ‘’ 20 ’’ dir. ‘’ 364 ’’ tanesi ise, vücudüi insanda bulunan ‘’ 364 ’’ mafsal kemigini tutmakla memurlardır.Bu melaikeden bir tanesi bırakırsa o mafzal tutmaz olur. Bu gün ona felç diyorlar.

Def’-i hacet melekleri o işi tenezzülen kabul ettikleri için,dereceleri digerlerinden efdal olmuştur.Bu sebepten def’-i hacetten sonra ‘’ Elhamdü lillâhillezî ezhebe annil’ezâ âfânî min zalik ’’ diye dua etmek lazımdır. Buna riayet edenler bir çok hastalıktan beri olurlar.Hatta prostat hastalıgı nedir, bilmezler.Zaten ekseri hastalıklar, Resülullah Efendimiz’in hadis-i şeriflerine göre hareket edilmedigi için meydana gelmektedir.Sizler bunu yazın, ezberleyin ve birbirinize söyleyin.

Bir kimse çıplak olarak helaya girerse, veya çıplak olarak yatarsa o evden bereket kalkar.Ve orada hayırdan eser kalmaz.

Teyemmüm’de yüzügü çıkarmak farzdır.Çünkü teyemmüm abdestin halefidir. Eger elini topraga vurdugu zaman yüzügün altına toprak degmezse teyemmüm olmaz.Ve parmaklar da hilallenecektir.




Süleyman Hilmi Tunahan ( k.s.)
Ödemişli Merhum Ziya Sunguroglu’nun notlarından.
Bu yazıyı gönderen Betül hoca’ya teşekkür eder, sizlerinde dualarını bekleriz.
 

Rüya

Tecrübeli
Elhamdülillah yalnız değiliz , bedenimiz de dahi misafiriz güzel yaşamak, her daim zikir halinde olabilmeliyiz Rabbim kuran ahlakı ile ahlaklanmayı ve iman üzere yaşayabilmeyi cümlemize nasip etsin inşaALLAH...
 
Üst