İçki içen 40 gün namaz kılamaz mı?

  • Konuyu başlatan Misafir Sorusu
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir Sorusu

Ziyaretçi
Selamünalayküm nereden başlayacağımı bilmiyorum kısadan yazayım yaklaşık bir sene içki ve zina gibi büyük günahlar işledim daha sonra hepsine tövbe ettim, katıldığım bir dergahtan tövbe aldım. Bundan önce kendim tövbe ettim ve bu kötülükleri yapmadım. Akabinde sabah namazından başlayarak beş vakit namaz kılmaya başladım içki içtiğim için 40 gün beklemem gerekli mi namaz kılmam için teşekkür ederim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Çeşm-i Giryan

Deneyimli Üye
Üye
Müslüman yediği gıdaların maddi temizliğine dikkat ettiği gibi manevi temizliğine de dikkat etmesi gerekiyor. O nedenle haram ve şüpheli şeylerden kaçınması gerekiyor. Bu şeyler insanın ibadetinin makbulune büyük bir engeldir.

Bu kou ile ilgili bazı hadisler mevcuttur. Bulardan birisi:

"…Muhammed’i kudret ve iradesiyle yaşatan Allah'a (cc) yemin ederim ki, midesine haram bir lokma indiren kulun kırk gün hiçbir ameli kabul edilmez…" (Taberani)

Hadiste "kırk gün hiçbir ameli kabul edilmez" ibaresi "Kırk gün boyu, kıldığı namazların sevabından mahrum kalacaktır." demektir. Ulema bu hususta ittifak etmiştir.

İçki içen bir kimse namazı şartlarına göre kılsa namazı sahih olur yani namaz borcunu ödemiş olur. Lakin, kıldığı namaz kabul olmaz yani "razı olunan, beğenilen, sevaplı" bir amel olmaz. Bu nedenle ibr kişi ibadetlerim kabul olmayacak diye ibadetini terk edemez. İşlediği haramdan dolayı nasuh bir tövbe ederek, ibadetinin kabul edilmesi için Allah'a dua etmesi gerekir.
 

mss

Misafir Soru Sistemi
Alkol alan bir kişi ertesi sabah namazını kılsa,namazı kul olur mu?

/Soru Sahibi : Çetin
 
Üst