Hızlı Yemek Yemenin Zararları

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Hızlı yemek yiyenlere itafen;

Çoğumuz tarafından pek bilinmemekle birlikte yemeklerin hızlı tüketimi şişmanlık, mide hastalıkları ve kabızlık gibi bir çok sağlık problemine yol açmaktadır.

Öncelikle midedeki doyma hissinin beyine iletilmesi 20 dakika gibi bir süreyi bulduğundan bu süre içerisinde doymuş dahi olsak beyindeki açlık sinyali açık olduğundan yemeye devam etmekte ve fazla gıda tüketerek kilo problemine yakalanmaktayız. Oysaki yemeğimizi bu 20 dakikalık süreye yaydığımızda çok daha az bir öğünle doyabileceğimizi görebiliriz.

İkinci olarak hızlı yeme sonucunda gıdaları tam olarak çiğnemeden yuttuğumuz için bu besinlerin midede ve bağırsaklarda hazmedilme süreleri artmakta buda organları yorarak mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Midenin iyice öğütülmemiş besinleri hazmetmek için harcadığı fazla çaba bizlere mide ağrısı, ülser yada gastirit olarak, bağırsakların ise bu besinleri atmak için harcadığı fazladan çabada prostat vb. hastalıklar olarak geri dönebilmektedir.

Yukarıda saydığımız direkt rahatsızlıklara ilaveten bu rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkabilecek yan etkileride düşünecek olursak ( örneğin kiloya bağlı kalp rahatsızlığı vb.) hızlı beslenmenin oldukça zararlı bir alışkanlık olduğunu anlamak hiçde zor olmayacaktır.

Hızlı yeme alışkanlığına sahip tüm okurlarımızı daha sağlıklı bir yaşam için bu alışkanlığı terk etmeye davet ediyorum.
JulesVerne
 

Fatımatuzzehra

Kıdemli Üye
Kademeli
Ablama tavsiye ederim bu konuyu okumasını yani zeynebül-kübraya.hheehe çok hızlı yiyo.ben bile yetişemiom.
 
Üst