Hadis İlmihali - Mustafa Acıoğlu

Muhaddis

Yeni Üye
Üye
329441_2.jpg


Hadis İlmihali (Usul-ü Hadis)

Mustafa Acıoğlu

Kayıhan Yayınları​

İlmihal, davranış bilgisi demektir. Hadislerin tesbiti ve anlaşılması hususunda hadis taliblisinin bilmesi gereken esaslara ve bu esasların nasıl tatbik olunacağına, bir hadisle karşılaştığı zaman nasıl davranacağına dair bu çalışmamız neticesinde gördük ki, Peygamber (s.a.v.)’in kavlen, fiilen ve takriren beyan buyurduğu hususları yani hadisleri ve bunlardan sabit olan hüküm yani sünnetleri doğru bir şekilde anlamak, Hz. Muhammed (s.a.v.)’i, bir peygamber bir önder ve bir rehber edinmenin icabıdır.

Hadislerin ve dolayısıyla sünnetlerin fıkhını isteyen, bizzat o hadislerin sahibi olan Peygamber (s.a.v.)’dir. Hadis ve sünnet bilgisi, din bilgisidir. Peygamber (s.a.v.)’in hadis ve dolayısıyla sünnetlerini anlamayanlar elbette İslam’ı anlayamazlar.

İslam’ın anlaşılması adına klasik Usûl-ü Hadis kitaplarında ele alınan prensiplerin nasıl uygulanılacağını arzetmeye ve hadislerden nasıl hüküm çıkarıldığını izah etmeye çalıştığımız “Hadis İlmihali” dediğimiz bu eserimizde hadise dair meseleleri tedrici, anlaşılır ve detaylı bir şekilde inceleyerek istifadenize sunduk.

Hadis çalışmalarına bir katkı olması temennisiyle…
 
Üst