Hacet Namazı Nasıl Kılınır Hangi Dua Okunur

Aşk'ı Menzil

Kıdemli Üye
Kademeli
Hacet Namazı Nedir Nasıl Kılınır


Bu Namaz Kulun Allah’tan Yapılacak olan temenni için münacatta bulunmasıdır. Bu namaz Yalnızca Allah cc Rızası için kılınmaktadır. Bir işin gerçekleşmesi , evlilik durumu ve belki en önemlisi de Mürşid’i Kamili Bulma konusunda Allah’cc dan yardım isteyerek kılınan namaza Hacet Namazı Denir.
dua-4.jpg


Alemlere Rahmet Efendimiz Muhammed Mustafa s.a.v Bir hadisi şeriflerinde Şöyle buyurdular ; Kul ihtiyacı olan bir konuda Allah cc dan veyahut bir insandan isteyeceğinde güzelce bir Abdest alsın Sonrasında da 2 Rekat Namaz Kılsın. Akabinde Allah cc Anıp Peygambere Selatu Selam getirsin ve Şöyle Desin.


“La ilahe illAllahü’l-halimü’l-kerim, sübhanellahi Rabbiye’l-arşi’l-azim, el-hamdü lillahi Rabbi’l-alemin, es’elüke mucibati rahmetike ve azaime mağfiretike, ve’l-ismete min külli zenbin ve’l-ganimete min külli birrin ve’s-selamete min külli ismin, la teda’ li zenben illa ğafertehu ve la hemmen illa ferractehu, ve la haceten hiye leke rıdan illa kadayteha, ya erhamer-rahımin.”

Manası:
(Hilim ve kerem sahibi Cenab-ı Allah’tan başka ilah yoktur, ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim, her türlü övgü alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur, Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım! Rahmetini, bağışlamanı, bütün günahlardan korunmayı ve kurtulmayı ve her türlü iyiliği isterim, bütün günahlarımı bağışla, bütün sıkıntı ve dertlerimi gider, rızana uygun olan bütün ihtiyaçlarımı gider, ey merhametlilerin en merhametlisi) (Tirmizi, Salat, 140, 348, Vitir, 17; İbn Mace, İkamet, 189).

Hacet namazı 4 ya da 2 rekat olarak kılınabilir. 12 rekat kılınabileceği şeklinde rivayet de vardır (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, I, 162). Hacet namazını 4 rekat kılacak olan kul, 1. rekatı'nda Fatiha sûresinden sonra 3 kere Ayetü’l-kürsi, öteki 3. rekatı'nda da birer Fatiha ile birer İhlas ve Muavvîzeteyn sûrelerini okur. Sonra da yukarıdaki duayı yapar.
 
Üst