Çözüldü Habeşistanın Bugünkü Yeni Adı Nedir

Bir doğu afrika ülkesi olan ve eskinden de adı Habeşistan olan bölgenin şuan günümüzde adı ne olarak bilinmektedir?
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Habeşistanın bugünkü şimdiki yeni adı Etiyopya'dır.

"İlk ezanı okuyan sahabi, Habeşli Bilal.. Hafızanızı biraz daha yoklayın.. Hz. Peygamber zamanında Mekke''de büyük bir baskı altında yaşayan ilk Müslümanların iki kez, Habeşistan Kralı Necaşi''ye sığındıklarını hatırlarsınız.. Hani Hıristiyan Kral, Müslüman muhacirleri, Mekkeli müşriklere teslim etmemişti ya.. İşte o ülke.. Kanuni Süleyman zamanında Habeş Eyaleti olarak bize katılan ülke..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya''da. 8. Afrika Birliği Zirvesi başkent Addis Ababa''da yapılıyor.. Etiyopya''yı hep Habeşistan bildik. Yakın tarihlere kadar Türk resmi ağızları Habeşistan derlerdi.. Osmanlı ve Cumhuriyet Türkiyesi, Habeşistan''da büyük itibara sahip.. İki isim hep hayırla yadedilir.. Biri Sultan Abdulhamit, diğeri Atatürk.." ( Yenişafak : Abdullah MURADOĞLU )
 
Habeşistanın bugünkü resmi adı Etiyopya'dır. Bu ad, 1936 yılında ülkenin hükümeti tarafından kabul edilmiştir. Adın kökeni, "Eti" ve "opia" gibi kelimelerin birleşiminden oluşur. Eti kelimesi, "çok" anlamına gelirken, "opia" kelimesi ise "yüz" anlamına gelmektedir. Etiyopya, çok yüzlü bir ülke olarak tanımlanmaktadır.
 
Üst