Fil olayı nedir kısa

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Fil olayı, peygamber efendimizin doğduğu yıl gerçekleşmiştir. Bu yılda ebrehe ordusu ile birlikte Kabe'yi yıkmak üzere yola çıkması ile birlikte Allah'ın ebabil kuşlarını göndererek, fil ordusunun üstüne taş yağdırmasıyla imha etmesi olayıdır.

Kur'an-ı Kerimde Fil olayı şu şekilde anlatılmaktadır:
  1. Görmedin mi Rabb'in fil sahiplerine ne yaptı?
  2. Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
  3. Üzerlerine sürü sürü kuşlar gönderdi.
  4. Onlara çamurdan sertleşmiş taşlar atıyorlardı.
  5. Ve onları, yenilmiş ekin yaprağı gibi yaptı.
Ebrehe, Habeşistanda bulunan Yemen'de hristiyan bir vali idi. Ebrehe Mekke'nin bir ticaret merkezi haline gelmesini istemiyordu. Müslümanların Mekke'ye hacca gelmesi Ebrehe tarafından karşı çıkılıyordu. Ordusu ile birlikte Kabe'ye doğru ilerleyen ebrehe kabeye yaklaştığında ilginç bir olayla karşılaşır. Mamud adı verilen en büyük fil artık yürümek istemiyordu. Olduğu yere çökmüş bir şekilde durmaya başlaşmıştı. Diğer filler de kaçışmaya başlar. Büyük fili yerden kaldırmak için çok uğraşılsa da kaldıramazlar.

Bu sırada sürü şeklinde kuşlar ordunun üstüne gelmiştir. Ayaklarından ve gagalarından kuru sert çamura benzer taşları atmaya başlayarak ordu orada helal edilmiştir.
 
N

Nehir

Ziyaretçi
çok iyi pek iyi not aldı kim bu olayı yazdıysa afffferin ona saten kötü yazsada okumam defterime yazmam .Bu yazdıklarımı okuyanlara sesleniyorum aman nasıl seslenceksem artık konumuza dönelim okumadan defterinize yazmayın BU BİR ABLA TAVSİYESİhadi şimdi fesbukta paylaşıcam görüşürüz beybiler
 

Mukeka

Düzenleyici
Moderator
Özel Üye
Fil Hadisesi Dursun Ali Erzincanlının dilinden dinlemek için tıklayınız.

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
M

Misafir Yorumu

Ziyaretçi
Fil olayı beni en çok etkileyen hadiselerden olmuştur. Güzel bir dille net ifadelerle anlatılmış. Okulda ödevi olan öğrenciler için yararlı olacak bir konu. Daha akademik bilgi arayan kişiler için farklı kaynakları tavsiye ederim.
 
M

Misafir Yorumu

Ziyaretçi
Ebabil kuşları bir fil ordusunu yok ettiği fil vakası (olayı) ile şahit oluyoruz. Rabbimizin dilemesi ile kuşlar ebrehenin fillerini taşlayarak telef ediyor. Yenilemeyeceği düşünülen bir ordu Rabbimizin kudretiyle telef oluyor. Allah'ın kudretini en net şekilde gösteren bir örnek.
 
K

KEREM SERDAR

Ziyaretçi
GAYET GÜZEL ANLATILMIŞ . YAZANIN ELLERİNE SAĞLIK
 
S

senagül

Ziyaretçi
  1. Görmedin mi Rabb'in fil sahiplerine ne yaptı?
  2. Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
  3. Üzerlerine sürü sürü kuşlar gönderdi.
  4. Onlara çamurdan sertleşmiş taşlar atıyorlardı.


senagül\:)
 
Üst