Fethin 557.Yılı İstanbul'da

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye


AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, son günlerde meydana gelen ahlaki tahribatlara karşı manevi eğitimin şart olduğunu belirterek “Ahlaki ve manevi tahribatın tek güvencesi yüksek din duygusuna ve şuuruna sahip bir eğitimden geçer.” dedi.
Ahlaki tahribata karşı manevi eğitim şart.



AGD Şube başkanları ve şube sorumluları toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantıya AGD Başkanlık Divanı üyeleri, AGD Şube sorumluları ve Şube Başkanları, Şube hanım Komisyon başkanları ile şube çalışan gençlik başkanları katıldı. AGD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen program öncesi Genel Başkan İlyas Tongüç, gündemdeki konuları değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

“Gençlik büyük bir yangının ortasında”

Gençliğin manevi anlamda büyük bir yangının ortasında olduğunu ve Bu yangın her geçen gün artarak içine yeni körpeleri kattığını dile getiren Tongüç, “Bir kısmı medyaya da yansıyan yürek kanatıcı olayların bazılarını son günlerde bazı illerimizde ibretle müşahede ettik. Körpecik çocuklarımızın insanlık dışı muameleleri maruz kalmıştır. Bu üzücü olaylar şuurdan yoksun, kendi ruh köküne bağlı olmayan nesillerin neler yapabileceğini tüm vehametiyle ortaya koymaktadır. Kalbinde Allah korkusu olmayan, manevi terbiye almamış bir insanın yapamayacağı bir kötülük yoktur.” diye konuştu.

“Ahlak ve maneviyat seferberliği lazım”

Meydana gelen vahim hadiselerin maneviyatı esas almayan eğitim sistemimizin acı faturası olduğunu söyleyen Tongüç, “Ruhsuz eğitim sisteminin enkazı altında kalan yavrularımız, sağa sola saldırıp milletimizin vicdanında derin yaralar açmaktadır. Medyanın da ifsada yönelik yayınlarından etkilenen insanlarımız maalesef vicdanımızı kanatacak olaylara sebebiyet vermektedir. Bu olaylar sadece bir kaç failin cezaevine gönderilmesiyle çözülemez. Gereken hassasiyet gösterilmez ise ilk olmayan bu tür hadiseler son da olmayacaktır. Din eğitiminin eksikliği ve dini değerlerin zayıflamasıyla baş gösteren bu buhrana bir an önce çözüm bulunması şarttır. Bu yüzden daha önce de derneğimizin ilan ettiği gibi devletin ahlak ve maneviyat seferberliği başlatması elzemdir. Başta eğitim sistemimiz olmak üzere bütün kurumlarımız tepeden tırnağa gözden geçirilmelidir. Ahlaki ve manevi tahribatın tek güvencesi yüksek din duygusuna ve şuuruna sahip bir eğitimden geçer.” dedi.

“Yasaklar tahribatı arttırıyor”

Gençlere önce ahlak ve maneviyat eğitimi verilmesi gerektiğini söyleyen Tongüç, “Bizler senelerdir bir ülkenin asıl gücünün tankı, topu ve tüfeği değil inançlı evlatları olduğunu haykırıyoruz. Ruhsuz ve maneviyatsız bir eğitimin yarardan çok zarar vereceğini düşünüyoruz. Milyonlarca gencimizin sorumluluğunu üzerlerinde taşıyan yetkililerimiz maalesef bırakın manevi eğitimi arttırıcı tedbirler almayı, mevcut eğitimi bile engellemeye çalışmaktadırlar. 28 Şubat süreciyle başlayan her biri birer ilim ve irfan yuvaları olan İmam Hatiplerin katsayı meselesi hala tam anlamıyla çözüme kavuşturulamamıştır. 12 yaşından küçük çocuklarımız hala kuran kurslarına gidememektedir. Yıllardır kanayan yara durumunda bulunan ve yüz binlerce kardeşimizin mağdur edildiği başörtüsü yasağı da devam etmektedir. Bütün bu yasaklar ahlak ve maneviyat tahribatını arttırıyor.”dedi.

“Başörtülülerin puanları neden hesaplanmadı?”

İnanç hürriyetinin önündeki engellerin bir an önce kaldırılması gerektiğini vurgulayan Tongüç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yasakları ve haksızlıkların en bariz örneklerinden birini dün açıklanan YGS sınavında görmüş bulunuyoruz. Aldığımız bilgilere göre binlerce başörtülü hanım kardeşimiz ya başörtüleriyle sınava girememiş veya girmişlerse de puanları hesaplanmamıştır. AGD Elazığ Şube Başkanımız Mesut Turan Bey’in kızı Fikriye Turan da sınava başörtülü girdiği gerekçesiyle sıfır puan almıştır. ÖSYM tarafından sıfır puan uygulamasına gidilmesi bu ülkede inancı gereği örtünen insanların mağduriyetlerinin devam ettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bütün bu haksızlıklara tahammül etmek mümkün değildir. Bu anlamsız yasakların bir an önce sona ermesi gerekmektedir. Ülkemizin istikbali ve genç nesillerimizin temiz ruhlarının daha fazla kirlenmemesi için bu engeller bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde ülkenin maddi ve manevi huzuru tehlike altında olmaya devam edecektir.”

Fetih Şöleni heyecanla bekleniyor

Tongüç konuşmasının sonunda İstanbul’un Fethi ile ilgili bilgiler verdi. Fethin 557. yılın bu yıl 29 Mayıs’ta İstanbul’da kutlayacaklarını söyleyen Tongüç, “Milli Görüş’ün 40. yılı münasebetiyle bu yıl görkemli bir şekilde kutlayacağımız 557. yılında İstanbul’un Fethi programı için tüm hazırlıklarımız sürmektedir. Bu yılki fetih kutlamalarımız 29 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’da başlayacaktır. Programımıza Türkiye’nin ve dünyanın birçok İslam ülkesinin devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacaktır. Fetih ruhuna her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz bir dönemde fethi yeniden yaşamak ve yepyeni fetih ufuklarına yelken açmak için tüm halkımızı fetih şölenimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu yılki fetih kutlamalarımız 29 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’da başlayacaktır. Programımıza Türkiye’nin ve dünyanın birçok İslam ülkesinin devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacaktır. Fetih ruhuna her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz bir dönemde fethi yeniden yaşamak ve yepyeni fetih ufuklarına yelken açmak için tüm halkımızı fetih şölenimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu:gula::tşk:
 
Üst