FBI ajanlarına İslam'ı böyle öğretiyormuş

YİĞİDO

Üye
Kademeli
FBI ajanlarına İslam'ı böyle öğretiyormuş
16 Eylül 2011 / 14:39
FBI’ın eğitim programlarının basına sızan belgeleri Müslümanlar’ın terörle ilişkilendirldiğini ortaya koydu

FBI’ın ajanlarına eğitim verirken dindar Müslüman’ın potansiyel terörist olduğunu anlattığı ortaya çıktı. Eğitimlerde “Zekat da terörün finansmanı için kullanılan bir araç” deniliyor.
Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı FBI’ın ajanlarına İslam dinine ilişkin verdiği eğitim programlarının basına sızan belgeleri Müslümanlar’ın terörle ilişkilendirldiğini ortaya koydu. Eğitimde ortalama bir Müslüman’ın terörist sempatizanı olabileceği iddia edilirken, bir Müslüman’ın ‘dindarlaştıkça’ şiddete başvurma ihtimalinin de artabileceği anlatılıyor. Belgede ‘Kur’an Kerim, Allah’ın sözü olduğu müddetçe İslam dininin ve Müslümanların ılımlaştırılamayacağı’ belirtiliyor.
Mücadelenin finans kaynağı zekat
Hz. Muhammed ise ‘tarikat lideri’ olarak niteleniyor. FBI ajanlarına verilen eğitimlerde İslam’ın, Kur’an ve sünnet üzerine kurulu olduğu ile ilgili genel bilgiler verilirken, Şii ve Sünni mezheplerin bazı noktalarda ayrıldığı ifade ediliyor. Belgelerde zekat ile ilgili de ayrıntılı bilgi veriliyor. Zekatın Müslümanlar için ‘mücadelelerini finanse etme mekanizması’ olduğu belirtiliyor. FBI ajanlarına verilen eğitimde ‘Dar’ul Harb’ ve ‘Dar’ul İslam’ gibi kavramlar ile ilgili bilgi verilmesi de dikkat çekiyor. Eğitimde İslam inancının inananlar ile inanmayanlar arasında ayrıma gittiği ve bu topluluklar arasında ‘sürekli savaş halinin’ olduğu ifade ediliyor. Cihad kavramı da eğitimler de kendine yer buluyor. Cihad’ın inanmayanlara karşı bir ‘din savaşı’ olduğu ifade edilirken, Hz Muhammed’in cihad stratejisinin dört ana kolda yürütüldüğü belirtiliyor. Örnek olarak da göçmenlik ve hukuk davaları veriliyor ve Müslümanlar’ın bu iki yolla Cihad’a katkı sağladığı savunuluyor. Belgedeki, ‘eğer bir Müslüman Amerikan vatandaşı olmak istiyorsa ve FBI’ı dava ediyorsa bunun Cihad’ın bir parçası olduğu’ cümlesi yer alıyor.
Belgelerde, ABD’nin FBI ajanlarına verdikleri eğitimlerde İslam’da intiharın yasak olduğunu ancak İslam için ‘intihar eylemlerinin’ yasaklanmadığı da ifade ediliyor. FBI ajanlarına Müslüman kadınlar ile ilgili aktarılan bilgilendirme ise şu cümleyle yapılıyor: “Eğer bir İslam ülkesi yabancılar tarafından işgal edilirse, ülkedeki Müslüman kadınlar da savaşa destek verebilir.” Uzmanlar ise Afganistan ve Irak başta olmak üzere, ABD tarafından işgal edilen ülkelerdeki kadınlara yönelik hukuk dışı müdahalelerin verilen bu eğitim sonrası meşrulaştırıldığı eleştirisinde bulundu.
Star
 
Üst