Fazla Düşünmeyin Şişmanlarsınız

Zeynebül-Kübra

KF Ailesinden
Özel Üye
Kanada'da yapılan yeni bir araştırma, fazla düşünmenin şişmanlatabileceğini ortaya koydu.

Kanada'nın Quebec kentindeki Laval üniversitesinde yapılan araştırmaya göre, düşünmenin yarattığı stres çok yemeye yol açıyor. Araştırmada, 14 öğrencinin, kendilerine verilen 3 ödevi yerine getirdikten sonra gıda tüketimleri ölçüldü.

Öğrencilerden ilk ödev olarak oturarak rahatlamaları istendi. İkinci ödevde bir metni okumaları ve sonra özetlemeleri istenen öğrencilerden son ödevlerinde bilgisayarda hafıza ve dikkat gerektiren testleri yapmaları istendi. 45 dakika süren her faaliyetten sonra öğrenciler açık büfeye davet edildi.

Zihinsel faaliyetlerde daha az enerji harcanmasına rağmen yapılan ölçümlerde öğrencilerin, okuma ve özet çıkarmadan sonra 203'ten fazla, bilgisayar testlerinden sonra da 253'ten fazla kalori aldıkları tespit edildi. Oturarak rahatlama ödevindeki kalori alımının ise diğerlerine göre az olduğu belirlendi.

Ödevlerden önce ve sonra ve ödev sırasında öğrencilerden alınan kan örnekleri de, zihinsel çalışmanın glikoz ve insülin seviyelerinde büyük dalgalanmalara yol açtığını ortaya koydu.

Araştırmanın baş yazarlarından Jean-Philippe Chaput, bu dalgalanmaların zihinsel çalışma stresinin ya da glikoz yakma sırasındaki biyolojik adaptasyonun sonucu olabileceğini belirtti. Chaput, vücudun bu dalgalanmalara, beynin kullandığı tek yakıt olan glikoz dengesini yeniden sağlamak amacıyla acıkmakla tepki verdiğini kaydetti.

 

Bİtakat

Deneyimli Üye
Kademeli
Enteresan bir bilgi paylaşımı.

Dünyada hiç kimse düşünen birey istemiyor acaba neden?
 

RuGaYYe

Tecrübeli
Allah razı oLsun..Demekki çok fazLa düşünmiycez bir de diet yapanLar oLuo hiç qerek yok düşünmeyin yeter:492::^^
 

Bİtakat

Deneyimli Üye
Kademeli
Görünen boyuttan öteye olguların idrakine varmak

Obama ve rice dışında siyasi alanda etkin siyahi diyebilirmisiniz? sanırım cevabınız hayır olacak (kofi annan ve mandelada isnisnadır tarih babda) Ama binlerce siyahi atlet veya sporcu zikredersiniz . Acaba bunların hepsi raslantımı ? yoksa birilerinin birilerini bir yöne doğru kanalize etmesimidir?

Dünya nezdinde halkları uyuşturan ne denli kurgular mevcut hiç düşündünüz mü?
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
konu için teşekkürler zeynebim:33439::33439:


Bİtakat kardeşim kanalıze edilen durumlar sadece sporda değil
neyse yani katılıyorum size
şahsım adına bende düşünen bir birey olmaktan memnun değilim
düşünce bahçemi çok ziyaret etmeye başladım ,çıkmam lazım
 
Üst