Evlenmeden önce sevgili olmak günah mı zinaya girer mi?

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini hatta...
Ashab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):
"Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun." demesi uzerine:
“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse,
aralarında Ben de bulunsam,
... gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.”
(Ramuz:357/9)
diyerek bu hakikate işaret ettiğini biliyor muydunuz...

Arkadaşlar ben evliliğin kader kısmet işi olduğunu ancak insan iradesinin de etkili olduğunu zannediyordum ve bu zannımdan dolayı maalesef 3 kişiyle görüştüm sevgili oldum yani şimdi çok pişmanım bunu yeni öğrendim ve kendimden tiksinir oldum.
Zaten bu günahlarımdan dolayı aylardır doğru düzgün uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum hiç gülemiyorum her gün ağlıyorum tevbe ediyorum ama içim hep sıkılıyor bu günahlarımdan dolayı Allah'ım beni affetsin cahilliğim yüzünden kaderimi beklemedim boşuna kirlendi ruhum çok pişmanım bana dua edin lütfen Allah beni affetsin
 

teenni

Deneyimli Üye
Kardeşim; Bilmiyordum diyorsunuz,bilseydiniz yapmazdınız zaten? Maziye sünger Tövbe ederek çekilir.Geleceğinize ışık olması için bolca dua edin.ALLAH kuluna kafii değil mi? Her zaman bunu düşünerek mutlu olun.Kendinize eziyet etmeyin. ALLAH Kerim, PadiŞAH.O'ndan başka kimimiz var? İnşALLAH hayırlı bir insanlar evlenir,huzurlu bir şekilde yaşam sürersiniz.
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Allah razı olsun gerçekten bilseydim asla yapmazdım. Ama pişmanlıklarım o kadar yakıyor ki içimi hep kendime eziyet ediyorum böyle. Her gün tövbe ediyorum bir yandan da şükrediyorum ki artık bilinçliyim öğrendim daha fazla geç kalmadan diye. Allahım bana kafi çok şükür keşke diyorum bazen ama keşkelerin yeri yok dinimizde o yüzden Rabbim inşallah beni affetsin tövbelerimi kabul etsin. Dualarınız için Allah razı olsun kardeşim Allah size de hakkınızda her şeyin hayırlısını versin. Dua ile
 

teenni

Deneyimli Üye
Can kardeşim gül kardeşim ALLAH'ın izni ile beraber atlatılacak bu günler. Bu desteği vermeye hazırız biz.Yeter ki umudunu kaybetme. Şahsım adına her zaman dinlerim. Sakın olaki kendinizi bu girdapta kaybetmeyin. ALLAH yardımcınız olsun.

bizler hatalar sahibiyiz! İhsanlar sahibi bizi af etmeye hazır ! yeterki pişman olup, kul ona dönebilsin!!
sende bunu başarmıssın inşaallah!
Rabbimiz kuluna herkesten daha yakın ,bu zor günlerde geçer merak etme !!
hangi acı,hangi tasa,hangi yara kabuk bağlamaz ki !!!

ALLAHcc Zümer suresi:

'Resulum deki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

ALLAH CC yardımcın olsun bizlerde burdayız !! her zaman destek oluruz kardeşim!!!
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Allah hepinizden razı olsun bana çok büyük moral oldunuz. İnanın duaya çok ihtiyacım var sizin gibi salih insanların duasına özellikle. Allah bütün gençlerimize iman sevgisi versin gerçekten çok kötü haldeyiz gençlik olarak. Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim lütfen dualarınızda bana da bir ufak yer verin.
 

teenni

Deneyimli Üye
müslüman kardeşliği beden gibi bir bütündür..
senin üzüntün bizimde üzüntündür ... dularımız seninle !! Allah cc üzüntülerini gidersin .(amin)
şunuda unutma müsibetler mümini olgunlaştırır.her hata bir doğruyu öğretebiliyorsa o insanı Allah cc seviyor demektir..
dertler insana Allah'a kul olmyı hatırlatır , dua vaktinin geldiğini hatırlatır...
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
İnanın ben bu konuyu çok utanarak açtım ama sizler bana destek oldunuz yerden yere vurulurum sandım şimdi bu desteğinizi görünce daha da utandım Rabbim hepinizden tek tek razı olsun bu güzel yoldan ayırmasın inşaallah sizleri de beni de.
 
M

Misafir Yorumu

Ziyaretçi
kısmet meselesi elbette fakat gayret bizlere düşer burada sakın yanlış anlaşılma olmasın ben islam çerçevesinde diyorum kaderimde varsa gelir diye bir kavram yok kardeşim evlilikler mutlak kaderlerden değil muallak kaderdendir yani cüzi irade söz konusudur gelin bunları örnekliyelim
ana babasına ikram ve izette bulunan gence izzetli ve ikramlı eş verilir anne ve babasının cemalini seyreden gencin ömrü uzatılır sabah namazına kalkan yokluk cekmez rızkı coğalır yani buna benzer çok şey var onuniçin kardeşim yukardaki hadisten yola çıkarak nereye varmak istiyor anlamadım pekiyi hiç kise rızkından fazlasını yiyemez hadisini de böyle yorumlarsak çırpınmanın okumanın sanat sahibi olmanın sabah ezanıyla yollara düşmenin ne anlamı olur değilmi yukardaki hadisi böyle yanlış yorumlamayalım o hadis o anki o kişi ye has olabilir veya sahebeden birine uyarı ola bilir örneklemeleri biraz daha açalım

bak kardeşim helal olan helalkılınan islami kural ve kaideler çercevesinde olmalıdır hoşlandığınız vede cidi düşünce beslediğiniz birine direk veya dolaylı bir şekilde bildirme hakkınız vardır örnek hz hatiyce annemiz haberci ile peygamberimize kendisiyle evlene bileceğini bildirdi kızların kına yakması sürme çekmesi helal kılnmıştır hatta kızlarınıza kına yakın gittiğiniz yere götürün buyrulmuştur büyük yerde yaşıyorsanız cevreniz darsa toplantılara düğünlere derneklere camilere cömaatlere gitmiyorsanız kızınızıda götürmüyorsanız melek gibi masum temiz güzel kızınız olsa kim görür kim ister sizde iyi huylu olsanız diyoloğunuz yoksa yalnızsınız kardeşim zamanımızda kız tarafının istemesi yanlış alğılandığından kızlar madur durumdadır sanki manavda karpuz gibiler çok beklerse içi geçecek erken gitmesi içinde manava iş düşer karpuzu geçmeden müşteriyi ayarlıyacak karpuzcu nazlı olmayacak müşteriyi cezbedecek yani anneler babalar eş dost akraba veya mahalle büyükleri bunlar sizin evlatlarınız ilğilenin güzel yanlarını övün kötü yanlarını örtün çirkin yoktur çirkin bakan zavallı vardır sorsanız zavalı çirkin dediğinin bir tüyünü yaratamaz çünkü yaradılan aciz dirde ondan bütün güzel kızları seviyorum kızım gibi torunum gibi hepsine selam olsun

yazının sahibi kardeşimede şunu söylüyorum pişman olmak meseleyi halletmenin yarısıdır yarısınıda ALLAHA c.c. bırak o bağışlayan vede esirgeyendir islam çizgisinde ayrılma hanımlar toplantılarına katıl kuran okuma günlerine git edepten ayrılma edep seni edpsizden ayırır isteyen değil istenilen olu verirsin abin olarak kabul et
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Evet artık dikkat edeceğim dini sohbetlere katılacağım elimden geldiğince. İşte pişmanlıklarım çok fazla çünkü helal olarak görüşmediğim kişilerdi onlar arada geçen nahoş münasebetler oldu zina değil belki ama yine de 3 kişiyle yaşanmış şeyler ve ben bu günahlardan dolayı kahroluyorum her geçen gün kendimden nefret ediyorum, tiksiniyorum kendimden. Ve bir gün helalim olacak insandan daha şimdiden utanıyorum. Sizin yazdıklarınızı dikkate alacağım. Ben kendime ettim, boş heveslere aldandım, gaflet uykusuna daldım. İnşallah uyanmak nasip oldu bana. Tek yaptığım ağlamak, dua etmek, tövbe etmek. Hiçbir şey tesadüf değil bu siteyi buldum ve üye olup konu açtım gerçekten büyük destek aldım buradaki insanlardan biraz da olsa rahatladım aslında. Ama gece iyiysem sabaha içim daralarak uyanıyorum gözümü açtığım anda ağlamaya başlıyorum, içim sıkılıyor.
 

teenni

Deneyimli Üye
Canım Kardeşim Allah cc Ezeli Kadim'inde İnsanların yaptıkları hataları, pişmanlıklarını tüm Alim'liğyle bildiği halde insanları dünyaya Girin bakalım ki Yaşayın ve Yarın Hiç bir hak isteyemeyesiniz demişti.

Hata ve günahlar biz aciz kullara has bir özelliktir kardeşim. Rabbim yanlışa düşürdüğün de Bu kulum doğruyu bulup açıp ellerini Bana yalvaracakmı der. Pişmanlıkları bir daha tekrar etmemen temennisiyle Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah kardeşim.
 

Misafir Sorusu

Deneyimli Üye
Amin. Allahın izniyle bir daha bulaşmayacağım bu günahlara inşallah. Gerçekten dua kardeşliği çok kutsal bir nebze olsun içim ferahladı. Allah hepinizi sıkıntılarınızdan kurtarsın, yanlışlara düşürmesin hiç kimseyi. Hepinizden Allah binlerce kez razı olsun.
 

teenni

Deneyimli Üye
değerli kardeşim.. belki de bu pişmanlıkların, seni ileri taşımak içindir bilemezsin..samimiyetle pişman olmak ne kadar güzel bir şeydir bir bilsen.. Öylece Rabbin affını beklemek, O'na sığınmak, O'nunla konuşmak..
Pişman olmasan belki bunların hiç biri nasip olmayacaktı düşünsene..
Ama herzaman bir kanadımız korku bir kanadımız ümit olacak, ki kanatsızda uçulmaz zaten der ÇOK KIYMETLİ MEVLANA HOCAM..
 
Üst