Evleneceğimiz kişiden geçmişimizi saklamak

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
slm hocam nişanlıyım geçmişte yaptığım hatalardan dolayı nişanlıma bazı yalanlar söyledim ama vicdanım hiç rahat değil söylemek istiyorum ama korkuyorum hatalarımın hepsini geride bıraktım pişmanlığımı hala yaşıyorum sizce söylemeli miyim gizlemeli miyim?
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Evlenmeden önce karşı tarafın daha önce başka biri oldumu olduysa ne düzeyde diye sorması üzerine geçmişteki ilişkilerin eksiksiz ve tüm ayrıntılarıyla anlatması gerekir mi? Yani geçmişteki nikahlar, cinsel münasebetler, diğer hatalar ya da bu hataların kimlerle yapıldığı mutlaka anlatılması gerekir mi? Bu soruya yalan ya da eksik cevap vermesi kişiyi vebal altında bırakır mı? Yalan ya da eksik bilgi kul hakkına mı girer? Yoksa bunlar kişinin şahsi hataları olduğundan karşı tarafın bilme hakkı yok mudur?..

Değerli kardeşimiz;
Kişi bunları karşı tarafa anlatmak zorunda değildir. Bunların anlatılması aile içi problem doğurabilir. Hatta kişinin günahlarını saklaması efdaldir.

Ancak evlenilecek olan kimse sorduğunda yalan söylememek gerekir. Bununla birlikte doğruları anlatmak zorunda da değildir. Yani sorulmamışsa susması haram olmaz.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
 
Üst