Enbiya suresinin fazileti

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Enbiya suresinin fazileti
enbiya suresini okumanın yararları

Enbiya Suresi Faziletleri;Her kim bu sureyi 70 kere okursa görünür görünmez kaza, bela ve korkularından korunur. Ayrıca böyle bir kimseye Allah Teala salih çocuklar ihsan eder.

“Bismillâhirrahmânirrahîm. Lâ ilahe illâ erite siibhâneke innî küntü minez zâlimin

Bu ayeti kerime hakkında Resulullah (sav) şöyle huyurdu:

"Bu duaYunus (as)'un duasıdır. Balığın kamında bunu okurdu. Bunu okuyarak dua edenin duasını Allah Teala kabul eder."
"Ben bir kelime biliyorum. Sıkıntıda kalan kimse onu okursa, sıkıntısı giderilir. O da kardeşim Yunus'un kelimesi, Bismillâhirrahmânirrahîm. Lâ ilahe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimin

Hazreti Aişe (ra)'den:"Resulü Ekrem'in şöyle buyurduğunu işittim: "Sizden kime sıkıntı, gam ve keder gelecek olursa üç ılefa lâ ilahe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimin, desin" buyurmuşlardır."

Yine bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:"Hasta olan bir kimse kırk defa bu teşbihi okur sonra da ölürse şehid olarak ölür. Eğer o hastalıktan kurtularak şifa bulur, iyileşirse günahları affedilir."

"Enbiyâ suresini okuyan kimsenin, mahşer halkı içerisindeki hesabı, bu sure hürmetine kolaylaştırılır."
Bu sure içerisinde geçen isimlerin sahipleri, okuyucusuna selamla mukabele ederler. Yani Cenab-ı I lakk'a bu surenin okuyucularını her hususta selamet- le kalması için dua ve niyazda bulunurlar.

Sahabeden birisi bir gün Resulullah (sav)’ı rüya- sıııda görüyor ve diyor ki: "Ey Allahın Resulü! Benim yerine getirilmesini arzu ettiğim mühim bir isteğim vardır. Bu arzuma nail olabilmem için nasıl hareket edeyim?"
Bunun üzerine Allah’ın Resulü (sav) o kimseye:

"Ey falanca kimse! Bir kimsenin Allah Teala’dan bir isteği olursa, önce güzelce bir abdest almalı, daha sonra da Cenab-ı Hakka şükür secdesine varmalıdır. Secdede iken şahadet parmağı ile işarette bulunarak tam 40 defa: "La ilahe illa ente sübhaneke inni kün- tü minez zalimîn" demelidir. Böyle yapan kimsenin duasını Cenab-ı Hakk mutlaka kabul buyurur." demiştir.
 
Üst