Elinden Kaçana Üzülme

Kraliçe

KF Ailesinden
Özel Üye

Adamin biri bir gün tuzak kurarak küçük bir kus yakalamis. Adam tam kusu kesip yemek üzere iken kus konusmaya baslamis:

"Bu kadar zamandir pek çok koyun,inek yedin doymadin.Simdi 50 gramlik bir kusu yiyip de doyacak misin sanki? Beni birakirsan sana üç nasihatte bulunurum,her zaman isine yarar.Birincisini elinde iken söylerim,begenirsen birakirsin.Ikincisini su damin üzerinde ve üçüncüsünü de su agacin tepesindeyken söylerim,ne dersin?"

Adam,kusun teklifini kabul etmis ve birincisini söylemesini istemis.


Kus:"Sana her söylenene inanma!"demis.Adam bu nasihati begenmis ve kusu birakmis. Kus,damin üzerine çikinca adam "ikincisini söyle bakalim!"demis.

Kus:"Elinden kaçip giden ve kaybettigin seylerin arkasindan bos yere sizlanip sikayet etme!" demis.Adam bu nasihati de begenmis ve bu sirada kus agacin tepesine konup:
"hey adam,benim karnimda tam 300 gr agirligin da bir elmas vardi,onu kaçirdin!" deyince adam kendini yerden yere atip kaçirdigi firsat için dövünmeye baslamis.

Kus:"Sana her söylenene inanma demistim,ama bu nasihatimi tutmadin.Ben 50 grlik kus iken karnimda nasil 300 grlik elmas tasiyabilirim? Ayrica elinden kaçan firsatlarin arkasindan bos yere dövünme dememismiydim?"der.

Bunun üzerine adam "hadi,üçüncüsünü söyle" deyince kus:

"sanki ilk iki ögüdü tutmus gibi üçüncüsünü istiyorsun. Corak topraga atilan tohum yeserirmi? Cehalet ve ahmaklik yirtigini hiçbir yama kapatmaz!" diye cevap verir ve uçup gider.

Kabir,ahiret konaklarinin birincisidir.Ondan kurtulana sonraki konaklardan geçmek kolay olur.

Hadîs-i serîf

avuc-icinde-kus-resmi.jpg
 

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
:"Sana her söylenene inanma demistim,ama bu nasihatimi tutmadin.Ben 50 grlik kus iken karnimda nasil 300 grlik elmas tasiyabilirim? Ayrica elinden kaçan firsatlarin arkasindan bos yere dövünme dememismiydim?"
 
Üst