Eğer bir şey mutlaka olacaksa siz onu olmuş bilin!!

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
74.jpg

Resulullah efendimiz (aleyhisselatü vesselam), buyurdular ki; “Dünya, uykudaki bir kimsenin rüyasıdır. İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar. Ahiret ebedî hayattır. Cennet dünyanın karşılığıdır”… dünyayı terk edene, bırakana oranın ebedi nimeti verilecektir. Yani dünyayı sahiplenmeyen, dünya malını sahiplenmeyen, onun bir karanlık olduğuna, emanet olduğuna iman eden için Allahü teala kalıcı olanı verecektir. Cehennem de dünyanın karşılığıdır, dünyayı isteyip, ahireti unutana verilir, oradan ebediyen ayrılamaz. Bu bir tercih meselesidir.

Ahireti tercih edene Allah-ü teala cenneti verecektir, dünyayı tercih edene cehennemi verecektir. Resullullah efendimize, bugünün en hayırlısı kimdir denildiğinde; “Dünyada Allaha itaat eden ve ömrünü o yönde bitirendir” buyurdu. Yine buyuruluyorki, “Eğer bir şey mutlaka olacaksa siz onu olmuş bilin”. Allahü teala müminlere çok kıymet vermiş, muhatab kabul etmiş, kulum demiş. .. bundan daha büyük şeref olurmu… Kim dine sahip çıkarsa, Din ona sahip çıkar.

Hadisi kudside buyuruluyorki; “Ey dünya dine hizmet edene hizmetci ol, sana hizmet edenlere zorluk çıkar”… Abdülhakim efendi hazretleri buyuruyorlar ki; “Bütün peygamberler Allaha aşıktır, Allahü teala da peygamberine aşıktır”. Onun için cenab-ı peygambere dokunan, sataşan mahvolur. Çünkü Allahü tealanın sevgilisidir. Günde en az on defa salavat-ı şerife okumak lazımki, müjdeler çok var. Cebrail aleyhisselam buyuruyor ki; Cenab-ı peygambere günde on defa salavat-ı şerife getiren için başımı secdeye koyarım, o kişi avf edilmedikce başımı secdeden kaldırmam buyuruyor.

110.jpg

Azrail aleyhisselam, buyuruyor ki; Kim ki Cenab-ı peygambere günde on salavat-ı şerife getirirse, onun ruhunu peygamberlerin ruhunu aldığım gibi alırım, acıtmam buyuruyor. Bu bizim için müjdedir. Bir mecusi din gayreti için bir memlekete köprü yaptırmış. Sultan Mahmud Gaznevî hazretleri bu köprüyü görünce, yaptıran kişi için dua ederken, demişlerki, bunu yapan müslüman değil, ona dua etme…

Sultan Mahmud han masrafının iki katını vererek köprüyü satın almak istemiş. Mucusi demişki padişahım ben bunu satmak için yapmadım, dinim için yaptım… satmam demiş. Batıl dini için bile yaptığını para ile değişmemiş. Ferideddîni Genc-i Şeker hazretleri bunu anlatırken buyuruyorki; “Ey müslüman sen din gayretini mecusidenmi öğreneceksin, senin gayretin nerde…?…”… Ahirete giden herkes bir pişmanlık duyacaktır, dünya için kanaat olur, ahiret için kanaat olmaz… dünya için tevekkül olur, ahiret için tevekkül olmaz. (Dünyada pişmanlık nimettir, fakat ahiretde pişmanlık felakettir). Kabrden birisi çıkıp dünyaya gelse nasıl yaşar,.. herhalde bir an boş geçirmez, hep ahireti için çalışırdı, günah işlemezdi, kalb kırmazdı…

peki biz oraya gitmeyecekmiyiz, gidince başımıza neler geleceğini, nelerle karşılaşacağımızı dinimiz bildiriyor. Allah’a iman etmeyenler, Onu Allah kabul etmeyenler, Cenabı Peygambere iman etmeyenler, din-i islamı kabul etmeyenler, cehennemde feryat edecektir. Yarabbi bizi tekrar dünyaya gönder, hiç günah işlemeyeceğiz, hep ibadet edeceğiz diyecekler. Onlara; zaten oradan geldinya,.. denilecek. Bu dinin temeli öğrenmek ve öğretmekdir.

Allahü teala hiçbirşeyi gayesiz ve hikmetsiz yaratmamıştır. Herşeyin bir hikmeti, gayesi vardır. İnsanın bile yaşarken bir gayesi, maksadı vardır. Rabbimizin her yarattığında bir hikmet vardır. Allahü teala insanı maksadsız, gayesiz yaratmış olamaz… Sizi bir gaye için yarattım buyuruyor. “Ben sizi ibadet için yaraddım” buyuruyor. İbadet; Onu tanımak, Onun büyüklüğünü anlamak, kendisininde çok kötü bir nefsinin olduğunun farkına varmaktır….


Kendini tanımak ne kadar artarsa Allahü tealanın büyüklüğü okadar anlaşılır. İnsan kendini beğenirse müslümanları beğenmez, islamiyeti beyenmez, sonunda şirke kadar gider. Dîni öğrenmek ve öğretmek herkese farzdır. Bizden evvelkiler bize öğretmek için uğraşmasalardı, bu gayreti göstermeselerdi, bugün biz müslüman olamazdık… bizde bizden sonrakilere temiz bir şekilde ulaştırmalıyız, üzerimizdeki emanet çok büyüktür.. Her işin başı, din gayretidir. Bu gayret varsa kaya bile erir… Allahü teala dinimize hizmet edenlere ve hizmet etmek isteyenlere, rahmet eylesin, merhamet eylesin, avf eylesin inşallah.
Allahü tealaya emanet olunuz efendim.
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
Allahü teala hiçbirşeyi gayesiz ve hikmetsiz yaratmamıştır. Herşeyin bir hikmeti, gayesi vardır. İnsanın bile yaşarken bir gayesi, maksadı vardır. Rabbimizin her yarattığında bir hikmet vardır. Allahü teala insanı maksadsız, gayesiz yaratmış olamaz… Sizi bir gaye için yarattım buyuruyor. “Ben sizi ibadet için yaraddım” buyuruyor. İbadet; Onu tanımak, Onun büyüklüğünü anlamak, kendisininde çok kötü bir nefsinin olduğunun farkına varmaktır….​

ALLAHU zulcelal razı olsun kardeşim
çok değerli bir paylaşımdı emeğine sağlık​
 
Üst