Dünyada Ve Ahirette Yaşanacak En Güzel Hayat Müminlerindir

Kraliçe

KF Ailesinden
Özel Üye
Yüce Allah, iman eden kulları için ahirette benzersiz güzelliklerle ve sınırsız nimetlerle dolu sonsuz cennet hayatını vadetmiştir. Allah'ın rızası, rahmeti ve sevgisi, müminlerin sonsuz hayatlarında yaşayacakları en büyük nimetlerdendir.

Allah ahiretteki bu sonsuz lütfunun yanında, samimi iman eden kulları için dünya hayatında da rahmetini, yardımını ve nimetini vadetmiştir. "... Şüphesiz Allah, dilediğini şaşırtıp-saptırır, Kendisi'ne katıksızca yöneleni de dosdoğru yola yöneltip-iletir." (Ra'd Suresi, 27) ayetiyle Allah, Kendisi'ne katıksızca yönelene yardım edeceğini ve onu dosdoğru yola yöneltip ileteceğini bildirmiştir. Bir başka ayetinde ise Allah, rızasına uyan samimi müminlere olan desteğini ve yardımını şöyle bildirmiştir:

"Allah, rızasına uyanları bununla kurtuluş yollarına ulaştırır ve onları Kendi izniyle karanlıklardan nura çıkarır. Onları dosdoğru yola yöneltip-iletir." (Maide Suresi, 16)

Allah, iman edenlere dünya hayatında sayısız nimetlerle lütufta bulunur. Onları, inkar edenlerin sıkıntılı ve mutsuz hayatlarından uzaklaştırır. Kuran'ın, "Erkek olsun, kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz." (Nahl Suresi, 97) ayetiyle bildirdiği gibi, Allah iman edenleri dünyada güzel bir hayat ile yaşatır.

muminlerindir_clip_image002.gif

Samimiyetle iman edip Allah'a yönelen bir insan dünya hayatının tüm sıkıntılarından ve üzüntülerinden uzaklaşır. Sadece Allah'tan korktuğu için tevekküllü, huzurlu, güven dolu bir hayat yaşar. Allah'a tevekkül ettiği için dünya hayatına dair endişeleri ve tedirginliği olmaz. Yalnızca Allah'ın rızasını ve ahireti hedeflediği, her ne olursa olsun teslimiyetli, tevekküllü, itidalli, müşfik, sabırlı ve tevazuludur.

Samimi imanla yapılan işlerde, insanların rızası ya da dünyevi çıkarlar hedeflenmeyip yalnızca Allah'ın rızası arandığı için sonuç hep bereketli olur. Çünkü "Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır." (Nur Suresi, 55) ayetiyle bildirildiği gibi Allah, Kendisi'ne şirk koşulmadığında, insanların rızasından, uzaklaşıp katıksızca Rabbimiz'e yönelindiğinde, müminleri kesin olarak başarıya ve nimete ulaştıracağını vaat etmiştir.

Alıntı...
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
YALNIZCA ALLAH RIZASI
YANLIZCA tam bir ihlasla BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

emeğine sağlık kardeşim ALLAHU teala razı olsun​
 

Vuslat 71

Çalışkan Üye
Kademeli
Rabbim hayatı en ngüzel yaşayanlardan etsin inşallah.....
:gula:emeğinize sağlık:gula:
 
Üst