Düdüklü tencere gibi olmak

miray

KF Ailesinden
Özel Üye
Düdüklü tencere gibi olmak

Hayatta maruz kalınan musibetlere karşı, düdüklü tencere gibi patlayıncaya kadar dışarıya bir şeyler sızdırmadan dayanabilmek, “Ya sabır!” deyip, ağulu aşı yutabilme faziletini gösterebilmek hakikaten zor iş.

Bir gün Hz. Hüseyin, çocuklarıyla birlikte yemek yerken evin kölesi sofraya getirmekte olduğu sıcak yemeği kazara Hz. Hüseyin’in üzerine döker. Hz. Peygamber’in manevi sofrasından derunî bir terbiye almış olan Hz. Hüseyin, çok canı yanmasın rağmen büyük bir ruhi olgunluk göstererek, sadece kölenin yüzüne sertçe bakmakla iktifa eder.

Bundan cesaret alan köle; “ALLAH öfkesini yenenleri sever,” (Ali-İmran 134) ayetini okur. İşte o zaman Hz. Hüseyin, “Öfkemi yendim ya köle!” diye sabırla karşılık verir. Bu cevaptan daha da cesaret alan köle bu sefer ayetin devamını okur; “ALLAH affedenleri sever,” (Ali-İmran 134) Bunun üzerine Hz. Hüseyin; “Seni affettim,” der. Köle bununla da kalmaz ve ayetin sonunu getirir. “ALLAH ihsan edenleri sever,”(Ali-İmran 134) Peygamber torunu ihsanda zirveleşir ve “Seni azat ettim ey köle!” diyerek kölesini hürriyetine kavuşturur.


 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Maaşallah Barekallah
Üzerine sıcak yemeği döken köleyi azad etmek , gerçekten zirve şahsiyetler...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst