Dualarınızı eksik etmeyin-->Nuh`un gemileri Gazze yolculuğuna başlıyor.

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
Nuh`un gemileri Gazze yolculuğuna başlıyor.
22-05-2010 09:49

Ambargo altındaki Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, çocuk bahçeleri ve benzeri insani yardım malzemesi götürecek olan gemiler, Sarayburnun’da yola çıkıyor

Tarihin en utanç verici ambargosunu delmek için yola çıkacak olan Gazze gemileri demir alıyor. "Nuh`un Gemileri" olarak adlandırılan gemilere, dünyanın birçok yerinden ve ırkından insanlar katılacak.


İHH İnsani Yardım Vakfı ile Free Gazze gibi uluslar arası insani yardım kuruluşlarının birlikte organize ettiği yardım filosu, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Sarayburnu’nda yola çıkıyor. Gemileri uğurlama törenine gazeteciler, yazarlar, aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar, aktivistler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılacak.


İHH Başkanı Bülent Yıldırım uğurlama törenine bütün herkesi davet ederken, filonun insanlığın vicdanı olacağını belirtti. Yıldırım, İsrail’in tehditlerine aldırış etmeden yola çıkacaklarını, tek hedeflerinin Filistin’e ulaşmak olduğunu belirtti. Yıldırım, “İsrail ne dersin desin biz, bütün planlarımızı Gazze’ye ulaşmak üzere kurduk. Biz hukuksuz bir iş yapmıyoruz. Esas hukuksuzluğu 1.5 milyon insanı 2006 yılından beri ambargo altında tutan İsrail yapıyor.

İsrail’in bizin engellemesi korsanlık olur. Bütün dünya kamuoyu buna tepki gösterir. Arkamızda milyonlarca insanın, binlerce sivil toplum kuruluşunun ve 50 ülkenin desteği var. Biz Filistin’e tamamen insani amaçlarla gidiyoruz. Eğer İsrail, insani yardıma izin verdiğini iddia ediyorsa o zaman bu konuda ne kadar samimi olduğunu göstersin. Bu hareket, aynı zamanda İsrail’in samimiyet sınavı olacaktır” dedi.

Harekette 9 gemi var


Filo Türkiye’den 3, Yunanistan’dan 1, İrlanda’dan 1, İngiltere’den 2, Cezayir’den 1 ve Kuveyt’ten 1 olmak üzere toplam 9 gemiden oluşuyor.


Gazze’ye uygulanan ambargoyu denizden delecek gemilerin alınması için yaklaşık 50 farklı ülke destek verdi. Ayrıca gemilere Malezya eski Devlet Başkanı Mahattir Muhammed ile Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez de destek veriyor.

Türkiye’den ayrılacak olan gemiler, diğer ülkelerden gelecek gemiler ile uluslararası sularda birleşecek.

Gemiler eğer İsrail tarafından engellenmez ise 24 saat içerisinde Gazze’ye ulaşacak. Gemiler, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik çocuk bahçeleri olmak üzere toplam 10 bin ton malzeme götürecek. Gemilerde yaklaşık 750 yolcu olacak.


Tarih : 22 Mayıs 2010 Cumartesi

Saat : 11.00

Yer : Sarayburnu-Sirkeci




Gemilerimiz kardeşlerimiz için bugün itibariyle yola çıkmıştır

Dualarınızı eksik etmeyin

RABBİM yollarını açık etsin

Gemileri şu denizin üzerinde nasıl tutuyorsa RABBİM onların da gazze limanına öyle kolay girmelerini nasip etsin...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
Gemideki Türk yolcuların isimleri belli oldu





İSRAİL'in saldırısına uğrayan yardım gemisi Mavi Marmara'ya Konya'dan katılan 2'si gazeteci 14 kişiden haber alınamıyor. İHH İnsanı Yardım Vakfı Konya üyeleri, valilik binası arkasında bulunan Kayalı Park'ta İsrail'e kınamak için protesto gösterisine hazırlanıyor. Gemiye Konya'dan katılan 13 kişinin isimleri şunlar:

Latif Selvi (Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı- Eğitim-Birsen Konya Şube Başkanı), Mustafa Erikci (Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği Proje Yöneticisi), Şükrü Nortcu (İHH Basın Sözcüsü), Dr. Hasan Hüseyin Uysal (İHH Konya Gönüllüsü), Sami Uysal (İHH Konya Sorumlusu), Asım Sarıgüzel, Muzaffer Babür, Bayram Bayram, Mustafa Sekmen, Murat Taşkın (İHH Seydişehir Gönüllüsü), Ahmet Gücü Yetmez, Mustafa Tatlısu (Yeni Konya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Bilal Çalıkuşu (Kon TV Muhabiri ).

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya üyeleri de, Valilik binası arkasında bulunan Kayalı Park'ta İsrail'i kınamak için protesto gösterisini hazırlanıyor.

Kayseri'den 10 kişi var

İSRAİL askerlerinin müdahale ettiği, Gazze'ye yardım götüren 'Mavi Marmara' adlı gemide, Kayseri'den Kayseri'den 2'si kadın 10 kişinin olduğu öğrenildi. Kanlı müdahalenin ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kayseri şubesine koşan ve gelişmeleri televizyonlardan takip eden 10 kişinin yakınları endişeli bekleyiş içinde.

İHH'nin Gültepe Mahallesi'ndeki binasında endişeli bekleyiş sürüyor. Dernek Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Yağmur, "İsrail komandoları gemiye müdahale etti, öğrendiğimiz kadarıyla 16 şehidimiz ve birçok yaralı var. Gemilerin Hayfa Limanı'na çekildiği söyleniyor. 2'si kadın 10 arkadaşımız var. Onlardan da haber alamıyoruz. Bu tepkileri bildirmek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacağız" dedi.

Yağmur, İsrail ve PKK terör örgütünün işbirliği yaptığını da öne sürerek, "Türk kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum. Saldırıları, PKK ile İsrail'in birlikte yaptığını düşünüyoruz. İskenderun'da Deniz Kuvvetleri'ne ait bir birliğe ilk kez saldırı yapılması ve son model silahların kullanılması, gemi saldırısının hemen öncesinde olması akıllarda soru işareti bırakıyor" diye sözlerini sürdürdü.

GEMİDEKİ EŞİNDEN HABER BEKLİYOR

İHH Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi ve Kayseri'de yerel yayın yapan Gündem gazetesinin sahibi Oğuz Memiş, gemide eşinin de bulunduğunu söyledi. Memiş, "Eşim de İHH yönetim kurulu üyesi olduğu için görevli olarak gitmişti. İyi haberlerini bekliyorum. İsrail yine yapacağını yaptı. İsrail'e karşı olan ülkelerin ne kadar haklı olduğu da görüldü. İnsani yardım filosuna bile kanlı baskın yapılması İsrail'in terör devleti olduğunun göstergesi. Çok sayıda şehidimiz olması bizi ayrıca üzüyor. Eşim Gönül'le gemiye bindikten sonra görüşemedim. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

'Mavi Marmara' gemisinde İHH Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyesi Ali Tokluman, İlim Yayma Cemiyeti'nden Ali Yunusoğlu, Furkan Doğan, Anadolu Gençlik Derneği'nden İlyas Yıldız, Miraç Kültür Derneği'nden Orhan Tokcan ve İHH Kayseri Şubesi'nden Gönül Memiş, Fatma Kanlıoğlu, Seyfullah Özgüven, Ahmet Kaçar ve Aydın Bekar'ın olduğu ve kendilerinden henüz haber alınamadığı ifade edildi.

Kocaeli'den 4 kişi var

'ROTAMIZ Filistin Yükümüz İnsani Yardım' adı altında gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru seyreden gemilere İsrail askerlerinin müdahalesine tepkiler çığ gibi büyürken, gemide Kocaeli'den 4 kişinin bulunduğu öğrenildi. 4 kişinin yakınları, endişe içerisinde onlardan gelecek haberleri bekliyor.

İsrail askerlerinin müdahale ettiği 'Mavi Marmara' gemisinde bulunan Kocaelili 4 kişiden İsmail Yeşildal'ın eşi Şeyda Yeşildağ, şu ana kadar hiç bir haber alamadığını söyledi. Şeyda Yeşildağ, "Saldıracaklarını, insanları öldüreceklerini hiç tahmin etmiyordum. Eşimden gelecek telefonu bekliyorum. Onu çok merak ediyorum. Gemiler yola çıkıncaya kadar eşimle telefonla görüşmüştüm. Bir daha kendisinden haber alamadım. 27 Mayıs akşamı gemideyken kendisiyle uzun uzun görüştüğümde çok iyi olduklarını çok mutlu olduklarını anlatıyordu. İsrail askeri botları yanaşınca gemideki havanın bozulduğunu keyiflerin kaçtığını söylemişti. Öğlen saatlerinde Gazze'ye varacaklardı. Gazze'ye kadar belki takip ederler diye düşünülüyordu. Ama saldıracaklarını insanları öldüreceklerini, gemiye el koyacaklarını hiç tahmin etmedik" diye konuştu.

Gebze'de matbacılık yaptığı belirtilen ve aynı gemide bulunan Halim Yazıcı'nın ise olayın ardından yakınlarına telefon açarak, "Benim yanımdaki 3 kişi öldü, yaralılar vardı. Herkese ateş ediyorlardı. Bizi de İsrail'de bir limana getirdiler" dediği ve daha sonra irtibatın kesildiği belirtildi.

Gemide ayrıca Karamürsel İlçesi'nde oturduğu belirtilen Oktay Gökçe ve İsmail Bayraklı adlı iki kişinin de olduğu öğrenildi.

Bu arada bir grup avukat, Kocaeli Adliyesi önünde yaptıkları açıklamada İsrail'in sistemli bir şekilde Filistin halkına karşı soykırım ve devlet terörü uyguladığını belirtti. Saldırıcı alçakça ve insanlığa karşı ihanet suçu olarak da nitelendiren avukatlar adına konuşan Halit Çokan, İsrail'in şiddeti ve kan dökmeyi siyaset haline getirdiğini de öne sürdü.

Millî Gazete
 

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
İsrail saldırısına tepki büyüyor

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, İsrail aleyhine slogan atarak Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçti. Protestocular, Taksim Meydanı'nda miting yapacak.




İsrail'in Gazze'ye insanı yardım götüren Mavi Marmara isimli Türk gemisine yönelik saldırıların ardından İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestolar aralıksız sabaha kadar sürdü. 10 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülen saldırıları protesto etmek isteyen binlerce kişi konsolosluk önüne akın etti.

Burada İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıları kınayan gruplar, gemidekiler için el açıp dua etti. Kuran-ı Kerim okudu. Grup öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda yapılacak mitinge katılmak üzere konsolosluk önünden harekete geçti. Konsolosluk önünden ayrılmadan önce İsrail bayrakları yakıldı.

Grup Büyükdere Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, yol boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. Grubun yürüyüşe geçmesiyle trafik, polis ekipleri tarafından durduruldu. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık Zincirlikuyu Mezarlığı önünden Taksim istikametine yürüyüşünü sürdürüyor.

Grup, 'Kahrolsun İsrail', 'Filistin'e selam direnişe devam', 'Gemilere selam direnişe devam', 'Mehmetçik İsrail'e' sloganları eşliğinde yeni katılımlarla yürümeye devam ediyor.

İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANAN GRUP TAKSİM'E DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

4. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu binası önünde gece saatlerinden itibaren toplanan grup, daha sonra Taksim'de basın açıklaması yapmak üzere yürüyüşe geçti. Büyükdere Caddesi'ni kullanan grup, buradan Gayrettepe ve Mecidiyeköy üzerinden Halaskargazi Caddesi'ni izleyerek Taksim'e ulaşacak.

''Siyonist elçilik kapatılsın'' pankartı arkasında yürüyen grup ''Kahrolsun İsrail'', ''Türkiye uyuma, gemilerine sahip çık'', ''Yaşasın küresel intifada'', ''Dişe diş, kana kan, intikam intikam'' şeklinde slogan atarak yürümeye devam ediyor.

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail'i protesto amaçlı bazı dövizler taşıyan grubun yürüyüşleri sırasında, Büyükdere Caddesi'nin 4. Levent-Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatıldı.

Trafik polisleri caddeye çıkan ara sokaklardan araç geçişlerine de izin vermiyor.

Bu arada yürüyüş boyunca Mecidiyeköy-4 Levent istikametinde seyir halinde olan otomobiller klakson çalarak yürüyen gruba destek verdi.

Muş'tan yardım gemilerine dualarla destek

İsrail askerleri tarafından yardım gemilerine yapılan saldırıları kınamak için bir araya gelen Muşlu vatandaşlar, yapılan ortak dualara amin diyerek, tepkilerini dile getirdi.

İsrail askeri birliklerinin yardım gemilerine düzenlemiş olduğu saldırılar tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da kınandı. İHH Gönüllüleri, Eğitim-Bir-Sen, Hasköy-Der ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaklaşa yapılan basın açıklamasında İsrail aleyhine sloganlar atılarak, yapılan saldırının, uluslararası hukuk ayaklar altına alınarak gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

İHH gönüllüleri adına açıklama yapan Şerafettin Yener, "Vahşi yüzünü bu kez insani yardım için dünyanın çeşitli yerlerinden harekete geçen insanlara gösteren işgalci İsrail, bu sabaha karşı Gazze filosuna saldırmıştır. Bu sabah erken saatlerde 600'ye yakın Filistin gönüllüsüyle birlikte Filistin'e yardım taşıyan gemilerimize İsrail askerleri çıkarma yapmış ve bir çok kardeşimiz şehit edilmiştir. Menfur saldırılarda 30'un üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Filistin'i ve Filistin sevdalılarını savunmakla yükümlüdürler. İHH Gönüllüleri olarak yapılan saldırıyı kınıyoruz. Tepkimizi dile getiriyoruz." dedi.

İsrail saldırıları Mersin'de de protesto edildi.

İsrail'in, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması Mersin'de de protesto edildi. Memur-Sen ve Gönüllü Kuruluşlar Birliği üyeleri bir araya gelerek saldırıyı sert bir şekilde tepki gösterdi. Kadınlarda ellerindeki kanlı bebekle olayı protesto etti. Memur -Sen Mersin Şubesi üyeleri ile Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği Üyeleri Hastane Caddesi'ndeki Merin İş Merkezi önünde bir araya geldi. Filistin Bayrakları açan kalabalık çeşitli pankartlar ve sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi.Memur-Sen Mersin İl Başkanı Ertuğrul Yıldız, gemilere yapılan saldırıların tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. Başta Türk Milleti olmak üzere bütün insanlığın bu vahşete seyirci kalmayarak gerekli tepkiyi göstereceğini ifade eden Yıldız, İsrail'in gemilere saldırarak uluslararası hukuku çiğnediğini kaydetti. Saldırıyı gerçekleştiren ve emri verenlerin uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğini anlatan Yıldız, Hükümetten ise İsrail ile olan her türlü ilişkinin kesmesini istedi. Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği Başkanı Ömer Erdoğdu ise İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini söyledi. Slogan atan vatandaşları açıklama sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

Sakarya'da binlerce kişi İsrail'i protesto etti

Sakarya'da binlerce kişi, İsrail'in Filistin'e yardım taşıyan gemilere saldırıda bulunmasını protesto ediyor.

İHH Sakarya Şubesi tarafından, yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen protesto yürüyüşü düzenleniyor. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüyen göstericilerin, "Filistin konvoy şehitlerinin kanı yerde kalmayacak", "Hepimiz Filistinliyiz direneceğiz", "atil İsrail, kanserden daha beter" yazılı pankart taşıdığı görüldü.

Tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail, Mehmetçik Gazze'ye, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atarak Şark Caddesi'nden kent meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Batman'da binlerce kişi İsrail'e lanet yağdırdı

Filistin'e insani yardım götüren gemilere İsrail askerlerinin operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Sokaklara dökülen binlerce kişi İsrail'i lanetledi.

İsrail'in, Filistin'e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Operasyon sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu şeklinde haberlerin gelmesi tansiyonu daha da artırdı.

Batman Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan binlerce kişi, basın açıklaması yaptı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden değişik sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsrail'i lanetleyerek, yıllardan beri Filistin halkına zulmeden İsrail'in insanı yardıma bile tahammül edemediğini ifade etti.

'Siyonist vahşete son', 'rotamız Filistin yükümüz özgürlük', 'Yaşasın küresel intifada' yazılı pankartlar taşıyıp, 'İsrail Filistin'den ellerini çek', 'Katil İsrail', 'Gemilere selam direnişe devam', 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganları atan kalabalık, daha sonra Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüdü.

Burada Filistin halkı, Müslümanlar için okunan duadan sonra kalabalık grup dağıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.




Bilgilerinize
Bu Akşam 9:00'da konsolosluğa tekrar gidiyoruz!!!

 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
İsrail vahşetini, terörünü kınayoruz. Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet dileriz. Ailelerine sabır diliyoruz. İsrail ürünlerine boykota davet ediyoruz. Avrupada 5 milyon türk kardeşlerim LİDL alışveriş merkezinden alışveriş yapmayalım.

selam sevgi ve saygılarımızla.
 
Üst