Download Tehlikeleri

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Internet'te her geçen gün freeware/shareware yazılımların sayısı artıyor. Ama bu yazılımların bazıları tehlikeli olabilir. Internet'ten yazılım indirmek her zaman bir risk teşkil eder.

Herzaman bilinen kaynaklardan dosya indirin. Download edilen dosyanın adı bilinen bir dosya olmasına rağmen fonksiyonları tamamen farklı olabilir. Örneğin "tetris.exe" isimli dosya size oyun gibi gelebilir ama geri planda neler yaptığını asla bilemezsiniz. "tetris.exe" örneğinde masa üstünde sizin bilginiz dışında "You Have Been Hacked!" isimli bir klasör oluşturuluyor ve bazı dosyalarınız bu klasöre kopyalanıyor olabilir. Ve böyle durumlarda büyük ihtimalle antivirüs programınız uyarı vermez, Buradan anlıyoruz ki korunmak için sadece teknolojiye güvenemeyiz.

Tehlikeli dosyalar sadece .EXE olanlar değildir. Aşağıdaki tabloda içinde tehlikeli kodların olabileceği dosya uzantılarının listesi bulunuyor.

Tabloda görüldüğü gibi .SCR (ekran koruyucu) dosyalarıda tehlikelidir. Son kullanıcının en çok yaptığı hatalardan biri de bilinmeyen kaynaklardan ekran koruyucuları ve oyunları download etmektir.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst