Çocuklarınıza Kötü Örnek Olmayın

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Kendiniz islamı yaşamaya çalışmalı ve yaşamalısınız.İslama uygun yetiştirmelisiniz.Yani sadece dünya için yaratılmış gibi çocuklarınıza iş sahibi olsun diye okullara göndererek derslerine çalış demeyeniz.

İlk önce yapmanız gereken ona islamı öğretmektir.

Fakat şu var ki islamı yaşamayan islamı öğretemez.

Peki o zaman ne yapsın en azından kötü örnek olmasın.

Sigara içerek çocuklarına kötü örnek olma.O sigara başlarsa sen sebeb olmuşsun çünkü sen içtiğin için iyi zannetmiş.Yani seb çocuğuna sigara içip oğluna içme yavrum zararlı desende hiç bir etkisi olmayacaktır.Fakat bunu bile söylemeyenler veya geç kalanlar var.Artık seni örnek almış sen ne isen oda o.

İçki içip çocuklarına kötü örnek olma.Bu korkunç bir şeydir.İçki içen her türlü kötülüğü ve zalimliği yapar.İnsan yerine konulamaz aklınıda kullanamaz.Hayvanda aklını kullanımıyor ne farkın kaldı.Oysa hayvanında zikri var sen içki içerek Rabbine karşı gelmişsin nefsini şeytanı arkadaş edinmişsin.Oysa Allah sana şeytanı dost edinme dedi.Sen Allahı dost edinmemişsin.Bütün günahların başı içkidir.İçki içen cahilin önde gidenidir.Ne kurandan ne sünnetden haberi yoktur.Bu hayvanlıktan çıkılması insan olması gerekir.

İçki içen zina eder,kumar oynar,karısına çocuğuna şiddet uygular,kötü örnek olur....her türlü günahı işleyebilir.Çünkü şeytanın kulu olmuştur.Nefsinin kölesi olmuştur.Böyle bir günah bataklığından çıkması tevbe ve istiğfar edip sürekli Allaha yönelmesi gerekir.

İnsan bu kadar rezil hale nasıl düştü aklını kullanmadı.
Oysa kuranı kerimde:
Yasin Süresi
60.Ey Âdemoğulları! Ben size: "Şeytana ibadet etmeyin, o sizin apaçık bir düşmanınızdır. " diye emretmedim mi?

Furkan Süresi
43Resulüm! Gördün mü o nefis arzusunu ilâh edineni? Artık ona sen mi vekil olacaksın? (Onu şirkten sen mi koruyacaksın?)

Şeytanı niye dost edindin,nefsini niye uydun?Oysa Allah akıl verdi kullanamadı.Şu var ki ayetlerin anlamları dahi okunmamakda kuranı kerimden habersiz yaşanmaktadır.Oysa kuranı kerimi okumadan anlamlarını düşünmeden sen niye yaratıldığını ne anlayacak ne bileceksin?

Zina ederek çocuklarına kötü örnek olma.

İsra Süresi
32.Zinâya yaklaşmayın. Çünkü o, şüphesiz ki hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.

Yaklamşmayın buyuruyor ozaman içki içmiyeceksin aklın ayık olucak ki şeytan seni bu yolara sürüklemesin.Haram görüntülerden gözlerini korucaksan.Besmele ile oturacaksın bilgisayarın başına.Filmdi,diziydi,oyundu...bunları bırakacak nefsinin kölesi olmaktan çıkacak.Kafir nefsini müslüman yapmaya uğraşacaksın.Kendi nefsinle mücadele edip sorguya çekiceksin.Aksi halde kendini insan olarak görme.Hz. Mevlana nefsi onu zorlayınca köpek kulubesine gider köpeklerin yediği tabağa doğru yönelirdi.Nefisinizi zorlayın.O nasıl sizi günah işlemeye zorluyor sizde onu günah işlememe zorlayacaksınız.Ruhunu ibadetle güçlendireceksin sünnet namazlar farz gibi aksatmayacaksın.Zaten ahir zamanda bunca günahların arasında kurturmak yoktur.ilk önce nefsle mücadeleye karar vermek gerekiyor.Mideni haram lokmalardan koruyacaksın.Şüpheli gıdalara dikkat ediceksin.

İsyankar yaşayarak çocuğuna kötü örnek olma.
Namaz kılmıyorsun çocuklarına namazı öğretmedin.Oruç tutmuyorsun çocuklarına orucu öğretmedin.İbadet etmiyorsun çocuklarına ibadeti öğretmedin.Allahı zikretmiyorsun,Allahtan korkmuyor,Allahı bilmiyorsun bu nedenle çocuklarına öğretemezsin.

Allahtan sadece bilen korkar.Bilmek için ise kuran okunurki kuran Rabbimiz kendini nasıl anlatmış.Hadisler okurnurki Yüce Rabbimizi en çok bilen,en çok korkan,en çok zikreden,en çok ibadet eden,ona en çok yaklaşan...Allah sevdiği Habibi Peygamber Efendimiz(s.a.v)dir.

Tesettürsüz gezerek çocuğuna kötü örnek olma.
Allahın ayetlerine karşı geldiği ,Allahın emrine uymadığı,Allahın yasaklarından kaçınmadığı,Allahı bilip korkmadığı için çocuğuna bunları öğretemez.

Anne ve Babalara Uyarı
Görüldüğü gibi örnekler çoğaltılabilir.Kötü örnek olduysan senden öğrendiyse çocuklarının günahına ortaksın.Yani senden görüp sigara,içki,kumar,zina ettiyse,tesettürsüzse... günahı seninde boynunadır.Sen oğluna kötü davrandın diyelim ve senden aldığı eğitimle evlendi ve çocuğuna senin gibi kötü davranıyor işte hesap bu kadar inceyse kardeşim senin halin ne olucak?

İbrahim Süresi
7.Hani Rabbiniz: “Şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım ve eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz ki azabım çok şiddetlidir. ” diye bildirmişti.

Allahın rahmeti sonsuzdur.Allahın azabınıda bilmek gerekir ki bu kadar rahat nefsine ve şeytana uyup günah işlemeyin.

Kızlı erkekli okullar.
Eğer çocuğunuzu sadece okula göndermekle işleri yoluna koyucağını sanıyorsanız veya sadece meslek edinmeyesiyle mutlu olucağını sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.Siz dünyaya daldınız gibi çocuklarınıda öyle yetişitirirseniz elde edeceniz şey sadece azap ve pişmanlık.Duyan kulaklara duyrulur.

Sen ilk önce islamı yaşacak ve öğreteceksin aksi halde çocuğunu günah bataklığı olan günahlarla çevrili olan bu okula yollamadan önce ona ahlaklı yetiştiremediysen kötü arkadaşların etkisiyle herşeyi yapabilir.Artık günahları işlemeleride kolaydır ortam müsait.Ahir zaman çünkü.

Ben bu okullarda okudum,içki içne öğretmenler olduğunu gördüğümü gibi,ahlaksız,edepsiz,hayasız olanlarıda görüyorduk.Kızlı erkekli okullarda okuduk.En ahlaklı bir bile öyle kötü oratamlarda ahlaksız olabilir ta ki Allah korursa hiçbir şey olmaz.Onun için çocuklarınızı Allah'a emanet ediniz.Hayırlı dualar ediniz.Anne ve babaların duaları kabul olur.Televizonda izlediniz dizilerin etkisiyle lanet olmasın(tam tersi )gibi kelimelerle,beddualarla çocuklarına beddua etmeyin.Böyle yaparsanız bilin ki asıl acıyı siz çekeceksiniz.Duaların bazı kabul olma zamanları vardır.İnsan her an Allaha sığınmalıdır.Kızlar ayrı erkekler ayrı okullarda okutulmalıdır.Sanırım böyle okullarda varmış.Bir kız çocuğu tehlikededir.Tesettürü,ahlakı,edebi,hayayı,iffeti..öğretilmelidir.Erkek çocuğuda tehlikededir tesettürü,ahlakı,edebi,hayayı,iffeti..öğretmelidir.Erkeğin tesettürü ile kadının tesettürü ayrı ve bellidir.Müslümanlık dilde kalmamalı yaşanmalıdır.

Bu ortamlarda yetişecekse çocuklarınızla ilgilenin yani yıl sonu sırf karneye bakmayın.

Çocuklarını kurandan habersiz yetiştimeyin.Allahın sevgisini ona aşılamalısınız.Allahı ona bildirmeli ahireti hatırlatmalısınız.

Tabi ana babası hristiyan olup müslüman olan,hiç ana babası olmayıp korkunç şeyler yaşayıp müslüman olan,her türlü günah işlenbilir ortamda tertemiz yaşayabilen...oluyor.Hepimiz Allahın kullarıyız.Allah dilediğine hidayet verir.Dilediğini kendisine yöneltir.

Mesala adam hristiyan hayatı boyunca eğitim görüyor okuyor papas oluyor.Allah dileyince müslüman oluyor.Hristiyan olup sonra müslüman olanlar eserler yazıyorlar başka hristiyan arkadaşlarıda müslüman oluyor...Bakın okuyor Allahını arıyor çabalıyor.Bizde kuranı kerim var neden okumuyoruz anlamını neden öğrenmiyoruz?Niçin öğrenmek istemiyoruz?

Kendiniz okudunuz gibi çocuklarınıza kurana Allaha yöneltin.Peygamber Efendimiz(s.a.v) hayatını örnek almalıyız.
Allahbizleri islam üzere yaşatıp iman ile ölebilmeyi nasip etsin amin.



 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Her anne baba çocuğundan sorumludur.

Eğer islama göre yetiştirir namazı,zikri,ibadeti öğretir,kuranı...yani islamı hem yaşar hem yaşattırırsanız elbette çocuğunuzun sevaplarına ortaksınız.

Yani her anne,baba çocuklarını kötü yetiştirirse günahlarına,iyi yetiştirirse sevaplarına ortak.

Çocuğum saygısız...
Acaba neden demekki islamı yaşamadınız gibi ona islamı öğretemediniz.

Kızım örtünmüyor...
Öncelikle tesettürle ilgili kuranı kerim ayetlerini kendiniz bildiniz gibi çocuğunuzada öğretmelisiniz.Tesettür sadece giysiyle alakalı olmadığını ayetlerde görüceksiniz.O zaman o ayetlerde ne yazıyor ilk önce anlayın ve kız çocuğunuzu ona göre yetiştirin.
Bir konuyu bilmeden sadece yap demekle olmaz.İlk önce kendiniz öğrenicek bilinçlenicek sonra çocuğunuza öğreticeksiniz.
Annesi açık,kızı örtülü,kızı açık annesi örtülü...böyle şeylerde oluyor ve ilginçtir.

Çocuklarınızın arkadaşları
İyi arkadaş kavramını iyi anlatınız.Yani islamda kötü olan içki,kumar...gibi,ahlaksızlık,saygısızlık,edepsizlik,iffetsizlik,hayasızlık... gibi , yani kötü davranış ve kötü davranışlar görülen arkadaşlar edinmesinler.
Çocuklarınızı iyi yetiştirir neyin yanlış neyin doğru olduğunu iyi öğretmelisiniz.Örneğin bizde ilkokulda bile sigara içenler vardı.Orta okulda bizede içmemizi söylediler fakat biz içmedik.Onlardanda uzak durmaya çalıştık...Hele çocuğa namazı öğrettiyseniz artık o Allah iledir.Onu Allah korur.Çocuk saf bir sevgiyle Rabbine yönelir.

Televizondan uzak durunuz.
Televizon çocuklarda kişilik bozukluğu oluşturabilir.Kötü kişileri örnek alabilir.Örneğin televizonlarda zinakar,ahlaksız,içkici,sapık,edepsiz,hayasız,namuzsuz,iffetsiz,kişiliksiz,boş yaşayan boş konuşan....insanları örnek alabilirler.

Mesala şiddet içeren bir film dizideki bir karakteri kendine örnek olan bir çocuk ileride şiddet bağımlısız,alkolik olabilir.Bu şöhret denilen şeyi benimseyip hayatı boyunca ünnü olmak isteyebilir.Oysa bu hayatların özenilecek bir tarafı yoktur.

Nasıl ki herkez çığlak gezdiği için bir kadının tesettürü uygulamasında zorlandığı gibi,onlarada özenir.Oysa çıplak gezmeleri hayasızlık,ahlaksızlık,iffetsizliktir... yani toplumsal olarak artık normalleşmiş günahlar iyi gösterilmekte islama uyan sakal uzatan,tesettüre bürünen,islamı yaşayan müslümanları kötü gösterilmektedir.

İyi ve kötüyü ayırt edebilen insanlar islamı yaşayanlardır.Yani bir insana iman nimeti verildiyse aklını kullanıp kuran ve sünnete uymalıdır.Nefs ile mücadeleye girilmeli bu ahir zamanda günahlarla çevirli ortamlarda sürekli Allaha sığınmalıyız.Çünkü bu ortamdan yanlız Allahın hidayet verdiği kurtardığı kurtulacaktır.

Ya Rabbi bizleri seçtiğin ve beyendiğin dosdoğru yola,sıratel msütekime ilet.Bizi bize bırakma,İmanımızı koru,hidayetimizi artır.Rızanda yürüt.Hükmüne razı eyle.Amin.
 
Üst