Çocukların namaz kılma meselesi

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Yaşları 7 ve 9 olan iki erkek çocuk annesiyimİkisi de Kur'an okumayı bu sıralar kuvvetlendirme yolundalarDilleri dönmeye başladıktan sonra küçük namaz surelerini ezberletmiştim.


Halihazırda namaz kılabilecek kadar sure ve diğer duaları biliyorlarBirlikte bütün peygamberlerin hayatlarını hem kitaplarda hem de CD’lerden tekrarlı bir şekilde öğreniyoruz.


Ayrıca Peygamberimizin hayatını anlayacakları düzeyde kitaplardan okumaya çalışıyoruzAncak namaz konusunda biraz zorlanıyoruzGelin birlikte kılalım dediğimde büyük oğlum kaç rekat kılacağız? diye soruyormesela öğle vaktini kılacaksak 'çok uzun ben kılmak istemiyorum 'diyor.


Namazın anlamı konusunda ara-sıra konuşsak da bu problemi aşamıyoruzSadece farzını kılalım desem sünnetleri sonra nasıl ekleyeceğiz diye düşünüyorum.


Zorlayıp uzaklaştırmak da istemiyorum Buna rağmen bazen onlara sert çıkabiliyorumBu aralar bir düzene oturtmak amacıyla sevdikleri bir veya iki şeyi akşam namazını kılmalarını takiben yapacağımı söyleyerek uygulama yapıyoruz.


Ama bu yöntem de doğru mu gerçekten tam emin değilimKısaca ne yapacağımı bilemiyorum Ayrıca çocuklara ilmihal bilgileri için bir kaynak tavsiye edebilirseniz memnun olurum
03/03/2007

139.jpg


CEVAP: "Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz, sevdiriniz nefret ettirmeyiniz- Hz Peygamber"
Aziz hanımefendi,Allah yavrularınızı İslam'a hadim etsin Sizi onlarla ilgilendiğiniz için tebrik ederim.


Namaz konusunda yıldırmayınız, hep teşvik edici olunuz. Alıştırma amacının ötesine varmayınız, zamanı gelince mecburen kılacaklarını akıllarına kazıyınız.

Namaz kılmanın anormal bir durum olduğunu sizin abartılı tavırlarınızdan çıkarırlarsa, yani onu yemek gibi içmek gibi olmazsa olmaz değilde, sıradışı bir olay gibi görürlerse o zaman çabanızın tam tersi bir yöntem takip ediyorsunuz demektir.

Farzları kılsınlar Sünnetler nafiledir.

Zorla nafile verdirmeye kalkarsanız, borcundan da kaçar Cemaat çok iyi bir yöntem Siz ona farzları büyüyünceye kadar iki kılabileceğini söyleyin.


Usandığı yerde terk edebileceğini söyleyin Mesele alıştırmaksa bu böyle olur Korkmayın, namazın şuurunu verin, o yaşı geldiğinde kılacaktır Şunu kafasına kazıyın yeter: Bu işin pazarlığı olmaz Namazsız müslüman olmaz Namazdan, yemek ve içmekten vazgeçtiğin zaman vazgeçebilirsin O kadar

mustafa islamoğlu
 
Üst