Güncel Cennetin Rengi - The Color Of Paradise 1999

kethuda

Üye
İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti Tahran şehrinde doğan Muhammed isimli çocuğun gözleri doğuştan görmemektedir. Muhammed göremediği için etrafındaki dünyayı ve olayları duyarak anlamlandırmaya çalışmaktadır. Sağlıklı iki adet kız kardeşi bulunan Muhammed kendisi gibi ama öğrencilerle birlikte bir sınıfta eğitim görmektedir. Okullar tatil olduğunda ise babası, kız kardeşleri ve babannesi ile birlikte köylerinde birlikte yaşamaktadır. Muhammed'in annesi 5 yıl önce vefat ettiği için babası tekrar yeni biriyle evlenmek için planlar yapmaktadır ancak, bu evlilik için önünde en büyük engeli Muhammed olarak gören babası ondan kurtulup yeni bir yaşama adım atmak için uğraşırken, Muhammed'in yaşlı babannesi ve iki kız kardeşi ona sahip çıkmaktadırlar. Bunun üzerine babası onu evinden uzakta yine gözleri görmeyen bir marangozun yanına zorla götürür. Bu hadiseden çok büyük üzüntü duyan babannesi Muhammed'in hasretine dayanamayarak evden ayrılmak üzere yola çıkar ve çıktığı bu yolculuk esnasında hastalanarak ölür. Bu cenazenin civarda haber alınması üzerine Muhammed'in babasının evlenmek üzere sözleştiği karşı taraf bunu bir uğursuzluk olarak sayarak evlilikten vazgeçerler. Muhammed'in babası iyice yıkılmıştır, sonunda Muhammed'i tekrar evine götürmek üzere marangozun yanından alıp yola çıkarlar, ancak yolda bir akarsuyun üstündeki köprüden atın üstünde Muhammed geçerken köprü yıkılır ve at ile birlikte Muhammed sürüklenmeye başlar. Babası da Muhammed'i kurtarmak için nehre atlasa da baygın bir şekilde bir sahilde gözlerini açar. Etrafına baktığında ise yakınlarda Muhammed'i görür ve onu kucağına alıp ağlamaya başlar.

Gözleri görmeyen Muhammed'in başından geçen imtihanla, babasının bekar olarak kör bir çocukla imtihanının iç içe geçtiği bu filmin izleyenlere duygu yüklü dakikalar yaşatacağı muhakkaktır. 1999 yapımı Cennetin Rengi - Color of Paradise, IMDB'den on üzerinden 8.2 puan almış başarılı bir filmdir. İzlemenizi tavsiye ederek aşağıda filmle ilgili küçük bir tanıtım videosu paylaşıyorum.

Bu film tanıtımı KunFeyekun.org adına yazılmıştır, inşallah devamı gelecektir.

 
Son düzenleme:

okuryazar

Uzman Üye
çok güzel bir filme benziyor, ailecek izlenebilecek zararsız ve manalı bir film olduğu anlaşılıyor, anlatım da harika olmuş, teşekkür ederiz.
 
Üst