Biz Kur'an'a uyarız Diyenlere

vertyucek

Tecrübeli
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym
Rahman Rahim Allah ' ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah ' a hamd olsun. Salât ve selâm, PEYGAMBER EFENDİMİZ ' in ve BÜTÜN PEYGAMBERLERİN Onların pak âlinin ve ashabının tümüne.

Bildiğiniz gibi özellikle son zamanlada bir takım kimseler HAZRETİ KUR’AN’I temel aldıklarını ona tam uyduklarını söyleyerek PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E ve O’nun Mübarek HADİSİ ŞERİF VE SÜNNETİN’E savaş açmış düşman olmuş durumdalar.Bunların başını çeken kişilerde Mustafa slamoğlu,Abdulaziz Bayındır,Muhammed Nurdoğan,Mustafa Öztürk gibi sözüm ona birde İlahıyatçı profesör diye anılan kimseler!Onlara göre bütün hadisi şerifler uydurma,PEYGAMBER’İN sünnetine uymak şirk!?!Sizce böyle bir şey Doğru olabilir mi!?!CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH’ÜN PEYGAMBERİN’E,HAZRETİ KUR’AN’IN PEYGAMBERİN’E,HAZRETİ İSLAM’IN PEYGAMBERİN’E uymak şirk olabilir mi?Bakın bir alim zatın yazısından bir nakil yapayım ne diyor:

Hadis inkarcıları: “Biz Kur’an’a uyarız. Kur'an bize yeter." diyorlar. Biz de onlara diyoruz ki: Madem siz Kur'an'a uyuyorsunuz, o halde Haşr suresi 7. ayetin emrine itaat etmelisiniz. Bu ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyurmuştur:
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym

وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ Resul size her neyi verdiyse فَخُذُوهُ onu alın وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ ve size her neyi yasakladıysa فَانتَهُوا ondan vazgeçin.
Manaya bir daha dikkat kesilelim:
“Peygamber size her neyi verdiyse onu alın. Ve size her neyi yasakladıysa ondan vazgeçin.”
[Alıntı:Ehli sünnet İnancı .com 5. Bölüm: “Peygamber size her neyi verdiyse onu alın. Ve size her neyi yasakladıysa ondan vazgeçin.” (Haşr, 59/7) Arapça dil uzmanı,eğitimci,yazar Sinan YILMAZ]

Peki Şu ayete ne demeli?
Eûzubillâhimineşşeytânirracîym - Bismillâhirrahmânirrahîym

De ki: Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez.!!! !!!
Âl-i İmrân Suresi 32. Ayet

Gördüğünüz üzere son derece açık ayetler!PEYGAMBER’E Itaat’i emreden ayetler.Biz onları asla ve asla kafirlikle suçlamıyoruz fakat eğer HAZRETİ KUR’AN’a inanıyor - itaat ediyorlarsa bırakın O’nun hadis ve sünnetine düşmanlık ve inkar etmeyi tam tersi PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E de itaat etmelidirler!

Bakınız PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN bir hadisi’de Tamda bu ayetlere uygun tamda bu ayetlere itaat ediyor şekilde!Buyuruyor ki:

"Dikkat edin! Sizden birinizi; emrettiğim veya yasakladığım konulardan birisi kendisine ulaştığında -koltuğuna yaslanmış bir hâlde- ‘bilmiyorum Allah’ın kitabında ne bulursak ona uyarız (hadisleri tanımayız derken)’ bulmayayım."(bk. Tirmizi, İlim,10).
(Alıntı:Sorularla İslamiyet .com)

ALLAH ' U ALEM (CENAB ' I ALLAH CELLE CELALÜH en doğrusunu bilir.)ALLAH ' U ZÜLCELALE sonsuz sınırsız istiğfarı tevbe,hamd ve şükür, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ' E,BÜTÜN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHÜMÜSSELAMLAR ' A, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB ' I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine dahil etsin.her türlü şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile
 
Üst