Bir Sahabe Bir Özellik..

hzl

Deneyimli Üye
Kademeli
_Arkadaşlar,, muhakkak sahabe efendilerimizin hepsi bizlere yol gözteren birer kutup yıldızı gibi..
_Ve her birinin farkılı yönleriyle öne çıktıklarını görüyoruz.. İşte bu güzel özelliklerden haberdar olmak ve onlara salatü selam getirmek niyetiyle bir sahabe efendimizi bir özelliği ya da sizin için özel olan tarafıyla paylaşımda bulunmanın hem faydalı hem de eğlenceli olabileceğini düşündüm:)

_Konuyu başlatıyorum!!

..Hz.Ebu Hureyre.. Kedileri çok sevdiği için kendisine Efendimiz(sas) 'Eba Hirr' (kedi babası) ismiyle seslenirdi:)

 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Hazret-i Osman (Radıyallahü Anh): Meleklerin bile kendisinden hayâ ettiği, Resulullahın iki kızıyla evlenmek şerefine kavuştuğu için kendisine zinnureyn denen, cennetle müjdelenen (aşerei mübeşşere) ve Hulefa-i Raşidinden olan bir sahabe efendimizdir.

Allah Razı Olsun hzl çok güzel bir konu, devam ettiriilir inşaAllah.
 

hzl

Deneyimli Üye
Kademeli
Hz.Ebubekir (ra).. Kendisi doğruluğu ve Efendimiz'e (sas) sadakatiyle bilinir.. Ayrıca Allah katında peygamberlerden sonra en yüksek dereceye sahip olan sahabidir.. Selam onların ve sevenlerinin üzerine olsun..

_Teşekkür ederim.. İnşallah dediğiniz gibi olur..
 

hzl

Deneyimli Üye
Kademeli
Hz.Aişe(ra)... Kendisi Efendimizin(sas) pak zevcelerindendir.. Zekası,iffeti ve derin din ilmiyle meşhurdur.. Öyle ki Efendimiz(sas) sahabeye ''Dininizin yarısını ondan öğreniniz ' buyurmuşlardır..
 

hzl

Deneyimli Üye
Kademeli
Mus'ab bin umeyr(ra)... Kendisi Mekke'nin en zengin ailelerinden birine mensup çok yakışıklı bir gençtir.. Ancak müslüman olduktan sonra tüm servetini arkada bırakıp efendimize tabi olmuştur.. Öyle ki vefat ettiğinde üzerine örtülecek kefen bulunamayacak kadar mütevazi bir hayata sabretmiştir..

_Sizlerin de paylaşımlarını bekliyorum arkadaşlar..
 

ALLAH-U ALEM

KF Ailesinden
Özel Üye
Hz.Hatice,,Efendimizin en sevdiği zevcelerinden olup vefatından sonra dahi adı her anıldığında Efendimiz Hatice mi dediniz deyip uzun süre konuşamamıştır.Bu sebepten vefatından sonra dahi diğer hanımları onu kıskandığını söylerdi.
Allah kendisinden razı olsun.Rabbim Şefaatlerine nail eylesin
 

hzl

Deneyimli Üye
Kademeli
Kab bin Malik(ra).. Güzel söz söylemesiyle meşhur bir sahabi.. Ayrıca katılmadığı bir sefer sonrasında ettiği samimi tevbe hakkında ayet inmiş ve affedildiği Allah tarafından bildirilmiştir..
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Hz. ÖMER B. HATTAB (r.a) : Islâmi yeryüzüne yerlestirip, hakim kilmak için Resulullah (s.a.s)'in verdigi tevhidî mücadelede ona en yakin olan sahabilerden biri. Hz. Ömer (r.a), Fil Olayindan on üç sene sonra Mekke'de dogmustur. Kendisinden nakledilen bir rivayete göre o, Büyük Ficar savasindan dört yil sonra dünyaya gelmistir (Ibnül-Esîr, Üsdül-gâbe, Kahire 1970, IV,146). Babasi, Hattab b. Nüfeyl olup, nesebi Ka'b'da Resulullah (s.a.s) ile birlesmektedir. Kureys'in Adiy boyuna mensup olup, annesi, Ebu Cehil'in kardesi veya amcasinin kizi olan Hanteme'dir (bk. a.g.e., 145).
 

okuryazar

Uzman Üye
Saad Bin Ebi Vakkas ra : peygamberimizin kendisine : " Anam babam sana feda olsun , Ya Saad , at okunu " dediği peygamberimizin dayısı olan sahabe.
 
Üst