Bir Psikoloji Testine Var Mısınız?

merwe

Tecrübeli
Bir Psikoloji Testine Var mısınız?
Bu oyunun amacı karşındakinin psikolojisini ölçmektir. Burada bir hayal yolculuğuna çıkacaksınız. Bu hayalin içinde geçen bazı simgeler var, onlar psikolojik birer anahtardır. Karşındaki insanın ruh halini böylece tespit edebilirsiniz. Bu testin sonunda içinde geçen simgelerin anlamını açıklanacak. Baştan karşındaki sakin olup gözlerini kapatmalı. Ve sizin dediğinizi hayal etmeli.

Başlayalım mı?


Bir yol düşün gidiyorsun. Bu yolu tarif et.


Bu yolun sonunda bir orman görüyorsun. Bu orman nasıl bir yerde?


Ormanın içine gir, ortamı tarif et; mesela ağaçlar çok mu yoksa bir kaç ağaç mı var? Ormanın içinde hava nasıl? Soğuk mu, ılık mı? Mevsim, hangi mevsim.


Ormanda dolaş biraz ve sonra birden karşına bir ayı çıkıyor, o an ne yaparsın? Kaçar mısın, yoksa saklanır mısın? Ve ya da eline bir şey alıp saldırır mısın?


Ayı kaçtı diyelim.


Sonra ormanın sonuna kadar git.


Ve sonunda bir ev çıkacak karşına. O evi tarif et. Pencereleri açık mı, kapısı açık mı, içeri kolay girebiliyor musun?


Ve sonra içeri gir, evin içini tarif et, ortam karanlık mı? Aydınlık mı? Eşya var mı? Ev dağınık mı? Şömine veya soba var mı? Ortam sıcak mı?


Sonra o evin arka kapısında arka bahçesine git.


Bahçe nasıl?


Bahçenin içinde karşına ufak bir çit veya duvar çıkıyor. Onun üstünden atla. Kolay mıydı? Yoksa takıldın mı?


Ve sonra o bahçeden çık. Önünde bir kutu görüyorsun. O kutuyu tarif et. Büyük mü? Küçük mü? Cafcaflı mı yoksa sademi? Rengini açıkla! Ve o kutuyu açıyorsun.



Kutuda ne var?


Şimdi Açıklama:

Yol: Hayatı simgeler. Hayatında sorunlar varsa. Yol engebeli veya virajlı çıkar. Yolun sonunu görebiliyorsa kişi. hayatındaki beklentileri aşinadır. Mesela bir lise öğrencisi yolun sonunda bir üniversite görebilir.

Orman: Kişinin ortamı ve çevresidir. Çok ağaç, çok çevre. Yeşillik her zaman normal bir yaşamdır. Sorun varsa, ormanı da güzel değildir.

Ormandaki Ayı: Büyük bir bela. Kişi beladan karşılaştığında ne yapar? Sorun karşısında korkar mı, yoksa kendini korumasını bilir mi?

Ev: Aile yaşantısı. Pencereler, kapılar açıksa dışarıya karşı açıktır. İçi dışındadır. Kapısı kitliyse sır küpüdür. Evin içi dağınıksa evde sorun vardır. Düzenliyse sorun yok demektir. Ortam ılıksa ailede sorunu yoktur. Yok, ama soğuksa veya aşırı sıcaksa evinde sorunu olan kişidir.

Arka Bahçe: Gönül bahçesi.

Bahçedeki Çit: Ufak tefek günlük sorumluluklar. Takılırsa kişi kendine güvensiz. Atlarsa güveni çok.

Kutu: Hayatındaki beklentisi. Büyükse büyük beklentisi vardır. Kutu süslüyse güzelliğe veya hava atmaya bayılır.

Kutunun İçindekiler: Kişi her zaman en çok sevdiği veya istediği şeyleri ister kutuda. Misal bir bekâr genç kız bir yüzük veya bir gül görür içinde.


Şimdi kendi kendinize uygulayın veya arkadaşınıza testi yapın. Bakalım sonuç ne olacak?

__________________
"vefa" istanbul'da bi semt adı olarak kalmasın...
 

merwe

Tecrübeli
ne kadar da karamsarmışım şimdi anladımm ,
mevsim sonbahar yol kenarları sarı yapraklarla süslenmiş...bu ayı da nerden çıktı saklanmam lazım

ormandaki ayıdan kaçtım .. hemde arkama bile bakmadan ev ,
terkedilmiş her tarafı kapalı içine girmeye gerek yok ama bi bakalım karanlık ve dağınık..(sahibi hiç düzenli değilmiş) ,


arka bahçeyi atlayalIM, bahçemi pek hayal edemedim öylesine geçiştirdim:işte bu: kutuya gelince kahverengi hayal ettim ve içinden sararmış bir mektup çıktı.(bakalım ne yazıyormuş..??)
hayal dünyası işte...

ama eğlenceliydi İŞTE:))))
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Zeynebül-Kübra

KF Ailesinden
Özel Üye
Mevsim bahar.Hafif serin.Yeşil yeşil bol ağaç.Ayı çıkınca kıpırdayamam.Ev güzel bakımlı.İçi tertemiz(hayal işte:D ormanın ortasında öle bi ev mi olur:D)İçinde eşyalar düzenli.Bahçe koyu yeşil.Yine yeşil çitler.Ama çitlerden hemen atlayamıorum.Bir iki denemeden sonra ancak:D.Kutu normal düz bi kutu.Rengi beyaz.Orta boyda.Kutuyu açıorum vee rüyadan uyanıorum:D hayal edemedim içinde ne var bisürü şey hayal ettim.

Güzeldi emeğine sağlık:):işte bu:
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Yol; dağların ortasında kıvrılarak ilerliyor, uzun ince ve ucu bucağı görünmüyor, etrafı yeşilliklerle çevrili,
Orman; uzun ve sık ağaçlarla çevrili o da yemyeşil, mevsim bahar,
Ayı; ayı görünce o saldırmadan ayıya saldırmak olmaz, şimdiye kadar hiç ayıyla karşılaşmadık, ancak tehlikeli bir köpekle karşılaştığımızda temkinli bir şekilde yanından uzaklaşırız, ayıda da aynı durum olur galiba,
Ormanın sonundaki ev; güzel bir bahçesi olan dublex villa tipi bir ev, böyle bir evin kapısı açık bırakılır mı? kapalı tabiki kapısı ve penceresi, öyle ormanın sonunda dağın başında gördüğüm bilmediğim başıboş bir evin içine girmem, ancak benim evim olduğunu farzederek içine giriyorum; düzenli, sade bir ev ,
Bahçe; bahçe arka kapıda değil, evin etrafını çepeçevre kuşatmış durumda, bahçede bilumum meyve ağaçları ve yeşillikler var,
Kutu; kutu deyince aklıma ufak tefek içine ine felan koyulan kutular geldi, kutu bahçenin dışında yolun ortasında olduğuna göre içinde böcek ya da solucan olabilir :)):, ya da altın mı yoksa :şok:
 

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
Yesilliklerle kapli ,bahar mevsiminde ilik bir havada yolun dibinde ki agaclarla dolu bir orman.ormanda karsima ayi ciksa korkudan kacarim.d karsima cikan ev minicik goruntusu insana huzur verecek kadar guzel bir ev.kapilar pencereler kapali.ici de disi gibi cok guzel,dayali doseli.civil civil..gordugum kutuda cok buyuk ama icinden cikan da bana kalsin.
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
Yolun iki tarafında dev gibi ağaçlar var dümdüz bir yol
((yolun sonunda orman görmüyorum belki bu testte her şeye karar veriyor benden önce ya hu neyse devam edelim ))

dev gibi çam ağaçlarıyla geniş bir düzlük üzerinde bu orman
((zaten fazla meraklıyım kesin girerim ormana)))

sık ağaçlarla dolu İkindi vakti akşam olmak üzere mevsim kış ama yazdan kalma bir hava var biraz soğuk üşüdüğümü hissettim yerlerde hala kar var


((işte korktuğum başıma geldi bir ayııı gördüm eyvah)))
hiç kımıldamadan duruyorum kahverengi kocaman bir ayı oyy kıyamam yaa ikide yavrusu var çok şirinler ayı bana yaklaşıyor etrafımda dönüyor beni iyice süzdükten sonra yavrularını da alıp çekip gidiyor.


Ben yoluma devam ediyorum ormanın sonunda bir ev var
((yani test öyle olmasını istiyor ))
bu ev tek katlı ufak tahtadan yapılmış pencereleri kapalı ama kapısı hafif aralık bırakılmış sanki benim için kapıyı kilitlememişler

((test içeri sakın girme dese de giricem artık o kadar yol gelmişim ayı tehlikesini atlattıktan sonra bişey olmaz inşaallah ))

evin içinde fazla bişey yok ki dağınık olsun tahta bir masa iki sandalye birde gaz lambası var ama yanmıyor masanın üzerinde kırılmış bir bardak var içindeki su dökülmüş sadece tek dağınıklık o .
ortam karanlık soğuk hatta dışarıdan daha soğuk biir hava var içeride ısınmak için dışarı çıkmak istedim bir an pencerelerde de siyah perdeler var bu ev sahibi biraz kaçık anlaşılan..
bide çatı katı var orayıda merak ettim bir bakayım diyorum ama oda ne! çatıya çıkan merdivenin basamakları yok çatıda ne olduğunu çok merak ediyorum ama bakamıyorum


Evin arka kapısı yok ki ben aynı kapıdan cıkıp evin arkasına gidiyorum evin bahçesi yok çitler yok duvar yok ev öylece ortalıkta duruyor dümdüz bir alanda yerlerde kurumuş otlarla kaplı


kutuda yerde duruyor elime alıyorum kare şeklinde küçük çukur bir kutu rengi gri kapağı bile yok


içinde ne olsa beğenirsiniz minicik bir uğur böceği


güzel bir testti teşekkürler ;)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
M

Moviestarselina

Ziyaretçi
ne kadar da karamsarmışım şimdi anladımm ,
mevsim sonbahar yol kenarları sarı yapraklarla süslenmiş...bu ayı da nerden çıktı saklanmam lazım

ormandaki ayıdan kaçtım .. hemde arkama bile bakmadan ev ,
terkedilmiş her tarafı kapalı içine girmeye gerek yok ama bi bakalım karanlık ve dağınık..(sahibi hiç düzenli değilmiş) ,


arka bahçeyi atlayalIM, bahçemi pek hayal edemedim öylesine geçiştirdim:işte bu: kutuya gelince kahverengi hayal ettim ve içinden sararmış bir mektup çıktı.(bakalım ne yazıyormuş..??)
hayal dünyası işte...

ama eğlenceliydi İŞTE:))))
Hep olumlu sonuclsr oldu evin pencereleri acikti ama guzeldi kutunun icinde bale pabucu ve boks eldiveni cikti
 
Üst