Bir fikrim var

merkur

KF Ailesinden
Özel Üye
Foruma iki üç gündür sık sık giriyorum gördüğüm kadarıyla forumu sık sık ziyaret eden üyeler var. Sitemiz zaten ıslami içerikli.
Bir hadiste allah in adınin anılmadıgı meclisler lanetli meclislerdir diyor. Burası da sanal da olsa bir meclis diyorum ki her güne ya da her hafta bir ayet ve hadis seçelim onu o gün ya da o hafta uygulamaya çalışalım.
Mesela kusluk teheccut namazları ya da tesbihler olabilir.
diyebilirsiniz bunları zaten tek başımıza yapabiliriz diye ama mahserde yaptığımız ibadetlerin büyük bir kısmı kul hakkı türünden günahlardan dolayı silenecek belki hiç sevabimız bile kalmayacak yalnızca toplulukla yapılan ibadetlere dokunulmayacak.(ben öyle biliyorum).
Acaba böyle birşey yapsak nasıl olur? Çok mu ütopik birşey düşünüyorum yoksa.
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
fikir güzel zaten KAMPANYALAR forumunda buna benzer konular mevcut özellikle 1 ile 100 arası bir sayı tutun.. konusundan her gün bir madde seçip belirli zaman aralıklarında uygulanmaya çalışılabilir, ya da onun dışında düşündüşüğünüz neler varsa elimizden geldiğince katılırız inşaAllah.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

merkur

KF Ailesinden
Özel Üye
Mesela peygamber efendimiz günde 70 kere tövbe edermiş. Diyelim ki bu sunneti bir hafta boyunca uygulayım ve hikmetleri hakkında konuşalım. Ya da suyu oturarak içmek. Biliyoruz ki sunnetlerin hiç biri boşa değil hepsinde ümmet için bir fayda var hem dünyalık hem ahiretlik.
 

merkur

KF Ailesinden
Özel Üye
Önce cemaati tamamlayalım. Cemaat olunması için en az üç kişi olmak lazım. Ama Benim hadislerle ilgili pek bir bilgim yok. Sadece kulaktan dolma ve birazcık okuduklarım var.
 

merkur

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu hafta için günde en az 70 kere tövbe edelim mi? Bir de peygamberimiz günde 70 kere tövbe ediyormuş ya neden bu sayı 70 fikri düşüncesi olan varsa buyursun lütfen...
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
Hz. Peygamber (s.a.v) de insanları tevbe etmeye teşvik etmiştir:

"Bütün insanlar hatalıdır; hatalı insanların Allah (cc) katında en makbul olanları tevbe edenleridir."
(Et-Taç, Şâmil İslam Ansiklopedisi)

Cenab-ı Hak, mümin kullarına Gafur ve Rahim gibi iki büyük ismiyle ve en azim bir şekilde teveccüh eder. Kur’an-ı Hakim’de Allah (cc) , peygamberlerine en mühim ihsanının, “mağfiret” olduğunu ilan etmiş ve onları çokça istiğfara davet etmiştir. Peygamber Efendimiz (asm) bütün güzel hasletlerde önde olduğu gibi, günde 70 defa (ve daha ziyade) istiğfarda bulunduğunu söyleyerek, tevbe ve istiğfar hasletinde de ümmetine en güzel numûne olduğunu göstermiştir.
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
Peygamber Efendimiz (s.a.v) hiç günahı olmadığı halde günde yetmiş kere istiğfar ederdi…

Peygamber Efendimiz (s.a.v) bütün güzel hasletlerde olduğu gibi istiğfar etmekte de en önde olup ümmetine rehber olmuştur.

“Peygamber Efendimiz (s.a.v) kendileri istiğfara devam etmiş, ümmetini de teşvik etmiştir.” (Buhârî)

“Muhakkak kötü arzular kalbime gelir de bu yüzden günde yetmiş defa istiğfar ederim.”(Müslim)

Ebu Hureyre’den (r.a) rivayet edilen bir hadis-i şerife göre Peygamberimiz (s.a.v):

"Vallahi ben Allah'a günde yetmiş defadan çok istiğfar ediyorum."
buyurmuştur.

Başka bazı hadislerde Hz. Peygamberin (s.a.v) günde yüz defa istiğfar ettiği belirtilir. (Müslim)

Bu nedenle Ebu Hureyre (r.a):

"Peygamberden daha çok istiğfar edeni görmedim." demiştir. (El-Kurtubi)

İslam, insanın günah işlemesiyle sonuna kadar kötü kalacağını kabul etmez. İnsanın günahının affedilmesini başkalarının tasarrufuna bırakmaz. Kulun Allah'a (c.c.) tevbe etmesi, her yerde, her zaman mümkündür.
 

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Ana sayfada ayet yada hadis yazilsin hergun degisik olarak. sagdan sola hareketli de olabilir
 

Mukeka

Düzenleyici
Moderator
Özel Üye
Benim önerim Ana sayfaya anlık mesajlasma sekmesi koyarak siteye giris ve çıkış mesajları verilebilir. Günün hadisi ayeti şeklinde üyeler paylaşım yapabilir.Mesala Es Selamun Aleykum
Hayırlı sabahlar.
Çıkarken Allah'a emanet olunuz gibi.
 
Üst