Bilgisayarınızı Çalar Saat Yapın.

owermain

Tecrübeli
Sabahları çalar saat, cep telefonu vb şeylerin sesine uyanamayan bireyinçok işine yarayabilecek bir olaydır. bir takım araştırmalar sonucu derlenmiş olan aşağıdaki listedeki adılar takip edilmelidir bu guide, xp işletim sistemine sahip orta dereceden deneyimli insanlar için yazılmıştır.
1- winamp açılır, playlist e güzel, gaz parçalar konur, save komutundan mantıklı bir destinasyona .pls yada .m3u olarak kaydedilir
2- denetim masasından zamanlanmış görevler seçeneğinde görev ekleme ye tıklanır.ileri ye basılır.
3- Gözat tıklanır, kaydedilen playlist dosyası seçilir. ileriye tıklanır.
4- göreve isim verilir, tekrar sıklığına karar verilir. ( tercihen günlük ) devam.

5- saat, gün vs. vs. girilir
6- eğer xp oturum açılışında bir şifre kullanılıyorsa, bu bölüme bu şifre girilir ki, bilgisayar uyandığında login olabilsin. devam.

7- gelişmiş özellikler gösterme seçeneği işaretlenir. "son" tıklanmadan önce
8- denetim masasından güç seçeneklerine girilir, "hazırda bekleme" özelliğinin aktif olup olmadığı kontrol edilir, değilse aktive edilir....ve son tıklanır..
9- açılan kontrol penceresinde ayarlar a girilir, güç yönetimi bölümünden, ilk iki seçenek seçilmez, 3. seçenek seçilir, tamam denir, çıkılır
10- şu anda saati kurmuş bulunuyoruz. ancak, notebooklar için sorun teşkil etmese de, gece olası bir elektrik kesintisinde, download için açık bırakılmış olan desktop bilgisayarlar tamamen kapanacağından, bu ayar çalışmayabilir. o yüzden, eğer gece boyu download yapılan bir bilgisayarsa zaten bu risk alınmaktadır, yapılacak bişey yoktur. ancak mülayim bir kullanıcı isek, yada notebook umuz varsa, bilgisayar ( hoparlörler açık bırakılmak koşuluyla ) uykuya yatırılmalıdır. bu sayede, kurulan zaman geldiğinde, elektriklerde bir sorun yok ise, bilgisayar uyku konumundan çıkarak login olur ve winamp çalmaya başlar. bu işlem, 8 de kontrol ettiğimiz şekilde, hazırda bekle seçeneği aktive edilmiş bir bilgisayarda geçerlidir.

11- başlat menüsünden kapat seçilir, ekrana 3 seçenek geldiği ve ekran siyah beyaza dönmeye başladığı zaman, shift tuşu basılı tutulduğunda, en sol butonun isim değiştirerek "hazırda beklet" e döndüğü gözlemlenir. bu tuşa basılır, ve bilgisayar uykuya yatar.


12- eğer tüm ayarlar eksiksiz ve sorunsuz yapıldıysa, saati geldiğinde bilgisayar uyanacak, login olacak, winamp açılacak ve ayarladığımız müzik çalcak
13- saat tekrar kurulmak istendiğinde, zamanlanmış görevlerdeki varolan komut çift tıklanarak, gerekli yeni saat ayarları vs. vs. yapılabilir..
 
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Teşekkürler kardeşim,Allah zulcelal razı olsun.
 
Üst