Beyinsiz Duman Grubu'ndan İhlas Suresi'ne 'rezil' saldırı

Hicran Yürekli Ammar

Kıdemli Üye
Kademeli
1515379957_b32903e55f.jpg


Rock grubu Duman'ın çıkardığı son albümde yer alan 'Rezil' adlı şarkı ortalığı karıştırdı. 'Rezil' şarkısındaki 'lemyelit ve löp yutar' sözleriyle İhlas Suresi'ndeki 'Lem yelid velem yûled' ayetinin dejenere edildiği gerekçesiyle tepki gösterenler oluşturdukları mail gruplarıyla Duman'ı protesto etmeye devam ediyor.

Tepkiler ise şöyle dile getiriliyor:

Duman Grubu, SONY BMG etiketiyle çıkarmış oldukları son albümlerinde konsept olarak “ateizm” konusunu ele alıyor.

Bu albümdeki bazı şarkılarda “ahiretin olmadığı” şeklinde telkinleri bulunan grubun, “Rezil” isimli şarkıları ise Kur'an-ı Kerim'in bir sûresi olan “İhlas Sûresi” nin bir ayetini dejenere ediyor… Yani ayet ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor… “Lem yelid velem yuled” olarak bildiğimiz sürenin ayetleri Duman tarafından “Lem Yelid Ve Löp Yutar” şeklinde değiştirilmiş… Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor…

Allah'ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke..Danimarka'da yaşanan karikatür krizinin ardından ayağa kalkan dünya Müslümanlarının tepkisi acaba Türkiye'de yaşayan Müslümanları da harekete geçirir mi? Bilemiyoruz.

Bildiğimiz tek şey varki, Allah'ın ayetleri ile oynama, değiştirme veya alay etmek gibi fiiller bir ülkede ya da bölgede işlenmeye başlıyorsa Allah'ın gazabının yavaş yavaş gelmek üzere olduğudur…

Cevrenizdeki bu konuda duyarli olan insanlara bu olayı kınamaları için SONY BMG'nin telefon-fax ve e-mail adresini vermek istiyorum…

Şikayetler için:
Sony Music :

Tel : +90 212 311 13 00
Fax : +90 212 251 38 03
Mail :
infotr@sonybmg.com.tr Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
 

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
11:20 - Onlar yeryüzünde (herkesi) yıldıracak değillerdir. Kendilerini koruyacak Allah'dan başka kimseleri de yoktur. Onların azabı kat kat olacaktır. Üstelik onlar hakkı işitmeye tahammül edemiyorlardı ve de görmüyorlardı.

35:44 - Yeryüzünde gezip bir bakmadılar mı, kendilerinden öncekilerin sonu nasıl olmuş? Halbuki onlar, bunlardan daha kuvvetliydiler. Ne göklerde ve ne de yerde hiçbir şey Allah'ı aciz bırakamaz. Çünkü o her şeyi bilendir, her şeye kâdir olandır.
blank.gif
39:51 - Neticede kazandıklarının kötülükleri, başlarına geçti. Şunlardan o zulmedenlerin de kazandıkları kötülükleri başlarına geçecektir. Onlar da bunu atlatacak değillerdir.
 
Üst