Berhetiye Duası Kaynağı Nedir?

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Berhetiye Duası Kaynağı Nedir?

O kadar tehlikeli bişeyki çoğu müslüman dua diye okuyor.'28 Ulvi Melaikesi Ve 28 Süfli Cinler Hazır Olup Senin Emrine Ferman Olurlar.' diye yazıyor.Bazı yerlerde esmaül hüsnadır kaynağı said nursi hazretleridir diyor.Ben sadece müslüman kardeşlerim için bunun kaynağını veya duamıdır büyümüdür olduğunu soruyorum.Heryere yayılmış durumda lütfen birazcık ilgi gösterip müslümanları en azından sakın okumayın veya okuyabilirsiniz diye bilgilendirin

Değerli kardeşimiz;
İnternetten arattık ve karışık bir dua karşımıza çıktı. Hakkında söylenen sözler de birer söylentidir. İtibar edilmemelidir ve okunmamalıdır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet


Bu soruyu 2 kere sordum detaylı inceleyin diye sadece bu kadar cevap geldi. Bu yüzden aşağıdaki notu ben ekliyorum.

Not:Bu notu ben ekliyorum.Eğer böyle yazdıysanız yırtıp atın arkadaşlar büyük ihtimal (olmayadabilir)şeytanların isimleri oluyor.ve şeytan çağırma davet yolla diye geçiyor bazı yerlerde.Birçok kişi bu yanlışlığı yapmış durumda .Esmaül hüsna diye ne yazıkki okunmaktadır..Sonuç olarak
İtibar edilmemelidir ve okunmamalıdır.cevabını aldık.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Şeytan isimleri olduğunu sanmıyorum.Sadece Esma-i Hüsnadan ruhaniler üzerinde çok etkili bazı isimlerin Süryanice şeklinde yazılmışı.Ama ,ehil olmayan , bunun ehemmiyetini bilmeyen kişilerce , hikmetini ve sonuçlarını bilemeyeceğimiz durum ve olaylar için okunmasını da doğru bulmuyorum...Bu bana yahudilerin kabalasını hatırlattı nedense....
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Sorularla İslamiyet okumayın diyor .Zaten ben onları araştırıp sordum.Biraz daha bakarsan şeytanların isimleride dendiğini görürsün.Kim ne derse desin kaynağı yok, uydurma veya okunmaması gerek.
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Sorularla İslamiyet okumayın diyor .Zaten ben onları araştırıp sordum.Biraz daha bakarsan şeytanların isimleride dendiğini görürsün.Kim ne derse desin kaynağı yok, uydurma veya okunmaması gerek.

Bakanlar bakmayanlara anlatsın o zaman, hangileri şeytan isimleriymiş?
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Kardeşim sorularla islamiyette itabar edilmemeli ve okunmamalı diye yazmış.şeytan ismi deseler ne esmaül hüsna deseler ne?Senin derdin nedir buaralar?


Saldırgan, öfkeli ve eleştiriye kapalı olanın derdi olur. O da kendini çok iyi bilir zaten. Siz hâlâ anlamadıysanız aynaya bakın, yeter.Yansıtma psikolojisi yapmanız da bir şey değiştirmez. Kimin sıkıntılı olduğu bariz bir şekilde ortada. Bundan sonra ne yazdıklarınız ne yorumlarınız tarafımdan dikkate alınmayacaktır.Siz kafanıza göre takılabilirsiniz. Müsterih olunuz....
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
"Senin derdin ne bu aralar" diye bir hitabı ben kunfeyekun ailesi içerisinde bulunan üyelerin birbirine kullanmalarını kabul etmiyorum. Ve kurt26'nın mavera43'den özür dilemesini rica ediyorum.

Ayrıca burada belirtmek istiyorum. Kurt26'nın bu tavrı sizi, sitemize daha önceden üye olan sorunlu bir arkadaşın farklı bir üyeliği olduğunu sanmasıdır. Fakat sandığı gibi değildir. Bu tartışma daha fazla uzamazsa sevinirim.

Not: Bu konuda sorularlaislamiyet.com'u dikkate alınız.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
sultan_mehmet kardeşim iyi açıklamış.
Buaralar bazı sorunlar yaşadım sanırım bu yüzden hatalı kelime azımdan çıkmış .Yinede konu bellidir her konuyu eleştirsel tartışma ortamı yaratmak doğru değildir.Kullandığım kelime için özür dilerim mavera43
 
Ü

üveys legend

Ziyaretçi
arkadaşlar böyle bir dua vardır doğrudur okunabilir ama sadece allah rızası için yoksa çok tehlikelidir
 
F

ferhat0604

Ziyaretçi
Bu isimler ve dua İbranice olup, bir davet şeklidir. Bildiğim kadarıyla Hz Süleyman as ın tahtında ve yüzüğünde yazan isimlerdir. Her bir ismin anlamı vardır. Okunma şekli saati vs iyi bilinmiyorsa; okunmamalıdır. Mutlaka birileri (ulvi veya süfli) icabet eder. Okunmadan önce korunmalı fakat iman ve itikatça da güçlü olmalısınız. Örneğin keririn ismini sürekli okursanız iyi mi kötü mü kim gelir bilinmez ama birileri musallat olur. Ama günümüz insanları gibi onların içlerinde de sizi kullanmak isteyenlerin (süflilerin) sayısı inanın az değildir. BU DUAYI OKUMADAN ÖNCE BU KONULARDA BİLGİ SAHİBİ OLMALISINIZ.
 

SETR

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Konu ile alakasız mesajlar temizlenmiştir, anafikir : itibar edip böyle bir dua var diye okumayınız.
 

aynaayna

Yeni Üye
Üye
berhetiye allahın 4000 ismindendir bunu bilmeyenler araştırsın berhetiyenin her ismine ulvi yani melek icabet eder nokta boş konuşup kendinizi yormayın
 
S

SLYM

Ziyaretçi
1-Hz Süleyman değilseniz hiçbir varlığa hükmedemezsiniz. 2- Allah’ın isimleri 99 tanedir, Kuranı Kerim de başka yoktur.3- Bunlarla uğraşacağınıza önce Kuranı Kerimin türkçe mealini(tercümesini) okuyun. 4- Allah tan isteyin. Aracılık vs bizim dinimizde yok,direk Allah tan isteyin. Öbür türlü şirke girersiniz.
 
H

haymanki

Ziyaretçi
madem böyle bir dua yok itibar edilmemeli iyice belirtin SETR konunun başında
 
R

Rahmanli

Ziyaretçi
Selamun Aleykum Dostlarim canim kardeslerim ,eger boyle bir yokuysa delil kaynagi yokuysa neden internete zavalli cahil insanlara yanlis bilgiler veriyorsunuz ve dogru yoldan saptiriyorsunuz ?
 
Üst