4444 salatı tefriciye duası

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
4444 salatı tefriciye duası - salatı tefriciye duasının faziletleri - salatı tefriciye duasının manası


Faziletleri bakımından oldukça önemli olan salatı tefriciye hakkında sizlere detaylı bilgiler aktarmış olacağız. Özellikle hanımlar tarafından okunduğu bilinen salatı tefriciye’nin faziletlerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.


Namazdan sonra 11 kez okunduğunda o kişinin rızkı hiçbir zaman kesilmez.

Günde 100 defa okumaya devam edenler amacına ulaşır ve arzu ettiği şeye nail olmaktadır.

Yine günde 100 defa okumaya devam eden kişiler, hayaline gelmeyen şeylerle karşılaşabilir.

Günde 4444 kere okuyan bir kimse idam mahkûmu dahi olsa Allah izin verdiği sürece kurtulur.

Hastaya okunmaya devam edildiğinde Allah’ın izniyle şifa bulmaktadır.

Bu salavat-i şerifeyi okumaya devam edenler, tüm düşmanlarından ve belalarından kurtulur.

İlk olarak İhlas suresiyle 21 defa istiğfar edilir ve sonra ne için okunuyorsa ona niyet edilmelidir.

Okuma sırasında Kıbleye dönük okunduğunda, daha çok etkili olmaktadır. Okuyuş sırasında zihninizin farklı şeylerle meşgul olmaması için gözlerinizin kapalı olması tavsiye edilir.

Yorulduğunuz zaman dinlenebilir ve daha sonra devam edebilirsiniz.

Kendisi için okuyacak gücü olmayan kimseler ise bu sureyi başkalarına okutabilmektedir.

Okunacak adedin net olmasına dikkat etmelisiniz.

Pek çok kişinin aklına aynı soru gelmektedir. Kesin sonuç şeklinde hükmü var mıdır? Bu sorunun cevabı aslında oldukça kolaydır. Duanın bir ibadet olduğunu ve ibadetlerinde karşılığının genel olarak ahirette verileceğinin bilinmesinde yarar vardır.

Salatı Tefriciye olarak bilinen selam cümleleri hadislerde bulunmamaktadır. Sadece bazı Şia kitaplarında ve dua kitaplarında yer almaktadır.


Duânın Türkçe Okunuşu

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”


Duânın Mânâsı

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Salatı Tefriciye Dinle



Bu konularada bakabilirsiniz

4444 kere okunması şart mıdır?

Salat-ı Tefriciye Duası Oku Resimli
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
D

duaci

Ziyaretçi
Şu duayı şu kadar okumak..." gibi sayı verilen hadis var mıdır? İhlas suresini okursanız dualarınız kabul olur veya yedi kere şu duayı okuyun işiniz olur gibi hadisler var mıdır?

Değerli kardeşimiz,

İhlâs Sûresini farklı sayılarda okumanın fâziletlerine dair hadisler olduğu (bk. Tirmizî, Fezâilü’l-Kur’ân, 11; Müsned, 3:437, 5:141; Dârimî, Fezâilü’l-Kur’ân, 24; Suyûtî, el-Fethu’l-Kebîr, 3/227; Beyhakî, Şuabü’l-Îmân, 2/506-508.) gibi, 1000 defa okumanın faziletiyle igili rivayetler de vardır:

"Kim ki bin kere ‘Kulhüvallahü ehad’ Sûresini okursa, kendi nefsini Allah'tan satın almış olur."(Suyuti, el-Fethu’l-Kebir, 3/227; Münavî, Feyzü’l-Kadir, 6/203 hadîs no: 8953)

"Kim ki Arefe gününde bin kere ‘Kulhüvallahü ehad’ Suresi’ni okursa, Allahu Teâlâ ona istediğini verecektir." (bk. Münavî, Feyzü’l-Kadir, 6/203 hadisin şerhi.)

Bu nedenle Arefe günü bin defa İhlas suresini okumak, selef-i salihinden gelen bir adettir, bir hadis rivayeti değildir. Bediüzzaman hazretleri de “Arefe gününde müstahsen bir âdet- İslamiyeye binaen Sure-i İhlası yüzer defa tekrar ederek okuyup...”(Mektubat, Yirmi Beşinci Mektup Dokuzuncu Mesele) demek suretiyle bu geleneğe işaret etmiştir. Bu sayının bin olduğunu da şu sözlerle ifade etmiştir:

“Bizim memlekette eskide arefe gününde bin İhlas-ı şerif okurduk.”(Şualar, On Üçüncü Şua, s.299)

- Rakam verilerek bazı zikirlerin tekrar edilmesi hususunda bir çok hadis vardır. Mesela;

Hz. Aişe anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m) gece teheccüd namazı için kalkarken, önce on defa tekbir (Allahu ekber), on defa tahmid (elhamdulillah), on defa tesbih (subhanallah), on defa tehlil (la ilahe ilallah) ve on defa istiğfar çekerek başlardı. Ardından on defa “Allah’ım! Beni bağışla, beni doğru yolda sabit kıl ve bana rızk ver.” (mealindeki) duayı okurdu. Sonra da “Allah’ım! Hesap gününde sıkıntıya düşmekten sana sığınırım.” (mealindeki) duayı okurdu.” Ebu Davud, Ahmed b. Hanbel ve Taberanî’nin rivayet ettiği bu hadis sahih olarak değerlendirilmiştir. (bk. Mecmau’z-Zevaid, 2/263).

- “Kim bana bir defa salavat getirirse, Allah ona on hasene / sevap verir.” Diğer bir rivayette; Abdullah b. Amr b. As demiş ki; “Kim Allah’ın resulüne bir defa salavat getirirse, Allah ve melekleri ona yetmiş defa salat ederler (Allah rahmet eder, melekler de onun için istiğfar ve dua ederler).” Ahmed b. Hanbel’in bu rivayetleri sahihtir.(bk. Mecmau’z-Zevaid, 10/160).

- Ayrıca -şifa için- Fatiha suresinin yedi defa okunması, tesbihlerin otuz üçer defa okunması gibi daha bir çok sahih hadislerde, belli sayılarak verilerek zikirlerin yapılması istenmiştir.
 
Üst