Yabancıların Dilinden Efendimiz (s.a.v)

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
YABANCILARIN DİLİNDEN EFENDİMİZ(S.A.V)

*Peygamber Hz. Muhammed(s.a.v) büyük bir ıslahatçıdır.İnsanlığa çok büyük hizmette bulunmuştur.Bir ümmeti HAK NURUNA kavuşturdu.O’na bu şeref olarak yeter.Onları kan dökmekten kurtardı.Barışa eriştirdi.Onlara yükselme yollarını açtı.O’nun gibi büyük bir zat,her türlü saygıya layıktır.
-(TOLSTOY(Ünlü Rus Yazar)-

*Dünya’da taç ve ihtişam sahibi hiçbir imparatora, yamalı bir hırka içindeki bu insan kadar hürmet edilmemiştir. Yirmi üç yıllık dünya imtihanı, gerçek bir kahraman için lüzumlu bütün unsurları taşımaktadır.
-Thomas Carlyle(Ünlü İngiliz Mütefekkir)-

*Felsefe, hitabet, dini hayat, hukuk, devlet nizamı, fikirlerin fethi, hayal ve hurafeden arınmış akla dayanan bir inanç sisteminin kurulması bakımlarından önder ve yirmi dünyevi, bir ruhani imparatorluğun kurucusu insan. İşte Hz. Muhammed(s.a.v) budur. İnsan büyüklüğünün ölçülebileceği bütün standartlara göre O’ndan daha büyük bir insan var mıdır?
-Lamartine(Meşhur Fransız Tarihçi)-

*Ben şunu iddia ediyorum ki; Hz. Muhammed(s.a.v.) en seçkin bir kıymettir.Yaradan’ın böyle ikinci bir vücudu imkan sahasına getirmesi de ihtimalden uzaktır.SENİNLE AYNI ASIRDA BULUNAMADIĞIMDAN DOLAYI ÜZGÜNÜM EY MUHAMMED(s.a.v)…
-Prens Bismarck(Almanya Kurucu Devlet Başkanı)-

*Muhammed(s.a.v), halkı için parlak bir örnekti.Şahsiyeti, öylesine pak ve lekesizdi.Evi, elbisesi, yiyecekleri… kısaca bütün hayatı sade idi.Herkes her zaman huzuruna girebilirdi.Hastaları ziyaret ederdi ve herkese karşı sevgi doluydu.
-Dr.Gustave Weil(Alman Şarkiyatçı)-

*İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak neredeyse çözülmez bir noktaya ulaştığı günümüzde Hz. Muhammed’e (s.a.v) her zamankinden daha fazla muhtacız.Eğer O(s.a.v) aramızda olsaydı, bütün bu sorunları, OTURUP BİR KAHVE İÇME RAHATLIĞI İÇİNDE ÇÖZERDİ.
-George Bernard Shaw(Nobel Ödüllü İrlanda’lı Oyun Yazarı)-

*Muhammed (s.a.v.) tarihte dini ve dünyevi açılardan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.
-Prof.Michael Hart(“Tarihteki 100 Büyük İnsan” Kitabının Yazarı)
 
Üst