Notu Gizle
SORU'NU SOR cevabını size iletelim. Soru sormak için TIKLAYINIZ.

Papatya Ekmek tarifi

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve sultan_mehmet tarafından 22 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. sultan_mehmet

    sultan_mehmet © ◄ كُن فَيَكُونُ ► Yönetici Forum Administrator

    Mesajlar:
    16.604
    Beğenileri:
    2.897
    Ödül Puanları:
    9.598
    Hamuru için malzemeler:
    - 700 gr un
    - 250 ml süt
    - 125 ml sıvıyağ
    - 2 yumurta
    - 1 küp maya
    - 1 çay kaşığı şeker
    - 2 çay kaşığı tuz


    Üzeri için malzemeler:
    - 100 g margarin
    - 1 yumurta sarısı
    - 1 çay kaşığı süt
    - Keten tohumu ve susam


    [​IMG]


    [​IMG]

    Hamur malzemeleriyle, ekmek hamurunu yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Şekil 1′deki gibi kesin. Hamurları açıp aralarını yağlayın. İlk önce fırın 200 derecede başlayın, ardından sıcaklığı 180 dereceye indirin.


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Sponsorlu bağlantılar

Sayfayı Paylaş