Notu Gizle
SORU'NU SOR cevabını size iletelim. Soru sormak için TIKLAYINIZ.

Aşure Pastası

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve ömr-ü diyar tarafından 23 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. ömr-ü diyar

    ömr-ü diyar اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ Yönetici

    Mesajlar:
    17.019
    Beğenileri:
    2.873
    Ödül Puanları:
    9.695
    10 adet pötibör bisküvi
    10 adet kakaolu bisküvi
    1 kahve fincanı antepfıstığı
    1 kahve fincanı fındık
    1 kahve fincanı kuru üzüm
    1 kahve fincanı kuşüzümü
    6 adet kuru incir
    6 adet kuru kayısı
    portakal şekerlemesi
    nar
    Krema için:
    6 çorba kaşığı un
    2 çay bardağı tozşeker
    1 litre süt,
    25 gram margarin,
    2 paket vanilya.
    Kakaolu sos için:
    2 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tozşeker
    2 yumurta sarısı

    Kayısı ve inciri 1 gece suda bekletin. Un, şeker, süt ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra margarini ekleyip, karıştırın. Krema ılındıktan sonra, küçük kırılmış bisküvileri, ince kıyılmış şamfistığı, findik, küçük doğranmış incir , kayısı, portakal şekeri ve üzümleri ilave edin. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin. Kakaolu sosu hazırlamak için, süt, nişasta, un, kakao ve şekeri karıştırıp, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Pastayı servis yapmadan önce ters çevirerek geniş bir tabağa çıkarın. Üzerine kakaolu sos dökün. Krema ile süsleyip servis yapın
     
    Sponsorlu bağlantılar
  2. asur

    asur Guest

    asure gunu 10 cesit almayi unutmayin evinize bereket olsun inşaAllah
     

Sayfayı Paylaş