Peygamber efendimizin kısa kıssaları

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Peygamber efendimizin kısa kıssaları varmı elinizde yazar mısınız acil?
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Peygamber Efendimizin Kıssaları

-Hz. Muhammed’in Gülümsemesi-

Bir gün Resulullah (s.a.v) gülümseyerek göğe bakıyordu, bir adam Hz. Muhammed’in gülmesinin sebebini sorunca Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdular: Evet göğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle meşgul olan mümin bir kulun gece gündüz yaptığı ibadetlerinin mükafatını yazmaları için yeryüzüne indiler, fakat onu, hasta olduğundan dolayı ibadetgahında bulamayınca göğe çıkıp Hak Teala’ya şöyle arz ettiler: Ey Rabbimiz! Biz o mümin kulun ibadetini yazmak için her zamanki gibi onun ibadetgahına gittik, fakat onu orada bulamadık, hasta yatağına düşmüştü.

ALLAH-u Teala, o meleklerin cevabında şöyle buyurdu: O mümin kul, hasta yatağında olduğu sürece, her gün ibadetgahında olduğu zaman ona yazdığınız her günün sevabı miktarınca ona sevap yazın. Hasta yatağında olduğu müddetçe onun hayır amellerinin mükafatı bana aittir; onun mükafatını ben vereceğim.

-Turfanda Hurma-

Bir gün bir sepet hurma getirip:

Buyur ya Resulullah turfanda hurma, dediler. Peygamberimiz, “Hurmalar oldu mu ki?” diye sordu. Hayır, olmadı; ama bizim bahçemiz sıcak bir dere içinde bu yüzden ilk hurma bizde erişir. Kimse yemeden size getirdik ki en önce siz yiyesiniz turfanda hurmayı. Peygamberimiz uzakta oynayan çocukları gösterdi, “götürün bu turfanda hurmaları şu oynayan çocuklar yesinler. Ben komşularımın yemediğini yemem. Ne zaman komşularımız da hurma yemeye başlarsa işte o zaman ben de gönül rahatlığı içinde hurma yiyebilirim.” buyurdu.

-Mal benim borç Resulullah’ın-

Peygamberimiz yoksullara yardım etmeyi çok severdi. Yine bir gün davet ettiği muhtaçlara önceden hazırladığı yardımı sırayla dağıtmış, alanlar da dağılıp gitmişlerdi ki, tam o sırada bir başka yoksul uzaklardan koşarak gelip kendisine verilecek bir şey kalmadığını anlayınca üzülmüştü. Peygamberimiz üzülen bu yoksula, “Üzülme.” dedi: “Sana da bir çare bulabiliriz.” Bulduğu çareyi de şöyle açıkladı: “Buradan doğruca Medine çarşısına git, ihtiyaçlarını satan dükkanlara gir, ne lazımsa al, sonra da de ki: “Mal benim, borç Resulullah’ındır! Yeter ki çocuklarını sevindir, sen de üzülme!”

Adam ‘Olur mu böyle bir şey?’ demek isteyince, Efendimiz onu dükkanlara doğru yönlendirirken tembihini tekrarladı. “Unutma!” dedi, “Mal benim borç Resulullah’ın, diyeceksin. Mal sana, ödemesi bana ait olacaktır.” buyurdu.

-İki Deve-
Esirlerden Cüveyriyye hatunun babası Haris Bin Ebi Dırar, kızını kurtarmak için birçok deve getirirken, iki deveye kıyamayıp, şehre yakın yerde sakladı. Resulullah'la buluştukta, bunları alıp, "Kızımı bana ver !"dedi.
Resulullah: "Hani, filan yerde sakladığın iki deve?" buyurunca, Haris hayran olup, "Ya Resulallah, benim onları sakladığımı Allah'tan başka bir ferd bilmezdi" deyip, kendisi, iki oğlu ve kavminden nice kimseler imana geldi.
O iki deveyi de getirip verdi. Kızı da imana geldi. Daha sonra da Resululahın hanımı olmakla şereflendi.

-Hz. Peygamberin Devesinin Kaybolması-
Müreysi gazadan dönüşte, bir gece konakladıkları yerde büyük bir fırtına çıktı. Bu fırtına sebebiyle, Resulullahın bindiği deve kayboldu. Zeyd bin Lusayt adlı münafık, Muhammed devesinin nerede olduğunu bilmezken, Rifa'a'nın ölümünü nereden bilir dedikte, Cebrail aleyhisselam gelip, Zeyd'in sözünü ve devenin yerini bildirdi.

Resulullah: "Ben gaybı bilemem, Allah bilir. Lakin Allahü teâlâ bana o münafıkın sözünü ve devenin yerini haber verdi. İşte filan yerdedir ve yuları ağaca takılmıştır" buyurdu.
İşitenler doğru oraya koşup, deveyi buyurulan yerde, buyurulduğu şekilde bulup getirdiler. Zeyd imana geldi.
 
N

NickName'siz

Ziyaretçi
Çok teşekkürler. Performans ödevimde kullandım. Sağ olun \:)
 
V

violetta00

Ziyaretçi
çok teşekkürler performansıma yardım ettiniz\:)
 
S

Sıla Çakay

Ziyaretçi
Ya Tamam Teşekkürler de Bana Kısa Bir Kıssa Lazım Gerçekten Sitenize Girdim Kısa Kıssalar Yazdığı İçin Kalbimi Kırdınız Gerçekten Sizin Yüzünden Zaman Kaybı Yaptınız Bana Ya Biraz Kısa Kıssa Da Bulabilirsiniz
 
M

muksek

Ziyaretçi
ya arkadaş çok kısalar kısa yazdık ama idare etçez napak
 
E

EEDAA

Ziyaretçi
Ya Tamam Teşekkürler de Bana Kısa Bir Kıssa Lazım Gerçekten Sitenize Girdim Kısa Kıssalar Yazdığı İçin Kalbimi Kırdınız Gerçekten Sizin Yüzünden Zaman Kaybı Yaptınız Bana Ya Biraz Kısa Kıssa Da Bulabilirsiniz
KUSURA BAKMA CNM YHAA .SS
 
K

konuk üye

Ziyaretçi
bence içinde kısalarıda var gayette güzeller
\:p\:)Teşekkür Ederiz\: DD\:rolleyes:
 
T

tuğçe aydın

Ziyaretçi
töbe töbe doğru söylüyorsun derin katılıyorum . \;)\:mad:\:cool:
 
K

Kıssalar

Ziyaretçi
İnternet üzerinde peygamber efendimiz hakkında kıssaları ararken çok uzun yazılar çıktı. Ben daha çok kısa kıssalar arıyordum. Kısa olarak arayınca karşıma bu site çıktı ve tam istediğim şekilde efendimiz hz. Muhammed hakkında kıssalar ile karşılaştım. Bu siteyi hazırlayan ve ödevimi yapmama vesile olarak bu değerli bilgileri bana öğreten herkesden Allah razı olsun.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst