Kişisel Güvenliğiniz { ! }

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
# Muhakkak Antivirüs programı kullanıp güncellemelerini (update) yapınız. [Tavsiyem Kaspersky, MKS, BitDefender]

# Firewall kullanın. [Zone Alarm ve ya sygate]

# Spy ve Ad silici programlar kullanın. (Spysweeper tarzında)

# Mecbur kalmadığınız durumlarda halka açık yerlerde internet cafe vb. yerlerde mail adreslerinize, banka hesaplarınıza giriş yapmayın.

# Keylogger tarzı programlarla şifreleriniz kolaylıkla çalınır. Aynı zamanda Pc den kalkarken;

a) Msn messenger için Başlat>çalıştır>control keymgr.dll yaparak kendi accountuzunu siliniz.
b) Ctrl+shift+alt+g ye basın. (Yaygın bir keylogger çıkarsa herşeyi silin)
c) Araçlar>internet seçenekleri>içerik>otomatik tanımlama>form parolalarını silin.
d) Ctrl+shift+del ile çalışan programları gözleyin.
e) Banka hesaplarının girişi mouse ile tıklanarak doğrulandığında çalınmaz demeyin çalınır. ( Bu CW içinde geçerli ) Nasıl mı? Screen recorder’la çok basit.

# Konuşma ortamında hiçbir kredi kartı vb. gibi bilgilerinizi vermeyin. Eğer trojan yediyseniz alınan bir screen shot’ta herşeyiniz gözükebilir.

# Hiç kimseye ne şartta olursa olsun mail şifrenizi vermeyin.

# Maillerinizin güvenlik sorularını tahmin edilmeyecek cevaplar yapın. Gerekirse bir yere yazın, kendiniz unutmayın.

# Maillerinize 2. mail adreside koymayı unutmayın.

# Msn’de vb. online iletişim araçlarında daha tanımadığınız kişilerden virüs, trojan yemeyin. Hiçbir dosyayı kabul etmeyin.

# Mailinize giriş yaptıysanız signout demeden çıkmayınız. Inbox’a gelebilecek maillere daima dikkatli olun. Gözünüz her zaman adres çubuğunda olsun son anda kurtulabilirsiniz.

# İnternetten çektiğiniz dosyaları virüs taramasından geçirdikten sonra çalıştırınız.

# Mümkünse SP2 kurun ne kadar sisteminiz yavaşlıyor desenizde kurmaya değer.

# Nuke Saldırıları için özellikle firewall kullanmam diyenler limitleyici kullanabilirler.

# Olabildiğince ip’inizi gizleyin proxy kullanın Araçlar > İnternet Seçenekleri > Bağlantılar > Yerel Ağ Bağlantılarında hızlı bir proxy kullanın. Onunla uğraşamam diyenler Steganos Internet Anonym adlı programı kullanarak devamlı ip değiştirerek sörf yapabilirler. Bu sizin için gizlilik anlamına gelir.
ve son olarak MackRulZ der ki; En güvenli antivirüs kendinizsiniz.

/ MackRulZ
 

Mu@YMe

Vip Üye
Özel Üye
En güvenli antivirüs kendinizsiniz.
bu durumda pc yi önce kendimden temizlemem gerekiyor
:üzgün:

eminim anlayan birçok arkadaş bu konudan faydalanacaktır
teknoloji özürlü olarak kendi adıma teşekkür ediyorum kardeşim
ALLAHU teala razı olsun:ççk:
 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
:tşk:
En güvenli antivirüs kendinizsiniz.
bu durumda pc yi önce kendimden temizlemem gerekiyor
:üzgün:

eminim anlayan birçok arkadaş bu konudan faydalanacaktır
teknoloji özürlü olarak kendi adıma teşekkür ediyorum kardeşim
ALLAHU teala razı olsun:ççk:
 

araf

KF Ailesinden
Özel Üye
En güvenli antivirüs kendinizsiniz.
bu durumda pc yi önce kendimden temizlemem gerekiyor
:üzgün:

eminim anlayan birçok arkadaş bu konudan faydalanacaktır
teknoloji özürlü olarak kendi adıma teşekkür ediyorum kardeşim
ALLAHU teala razı olsun:ççk:

:tşk::gula::gula:
 
V

VEHUL

Ziyaretçi
Selamün aleyküm, MackRulZ genel olarak kişisel güvenlikten bahsetmiş ve önemli yerleri vurgulamış. Son derece doğru bilgiler. Birkaç satırda kendi bilgilerimden eklemek istiyorum;

Öncelikle yukarıdaki anlatımda proxy programı olarak tavsiye edilen Steganos Internet Anonym programı ile internete çıkış yaptığınızda bağlantınızın son derece yavaşladığını, sık sık da kopmalar meydana geldiğini göreceksiniz, bu sebeple Steganos Internet Anonym programı yerine Hotspotshield isimli programı tavsiye ediyorum. Sizler için hızlı bir proxy olacaktır.

- Bilgisayarların ip (internet protocol) adreslerini proxy programlarıyla değiştirmek sizlere bir nebze koruma sağlacaktır, çünkü size ulaşılmak istenildiğinde gerçek ip adresinizin tespit edilmesi çok da uzun sürmez. Bunun yanı sıra bilgisayarların bir de Mac (fiziksel) adresleri vardır, mac address changer tarzı programlarla fiziksel adreslerinizide gizlemeniz sizler için son derece faydalı olacaktır.

-Bilgisayarınızda kullandığınız işletim sistemi hangi sürücede çalışıyorsa o sürücü de özel bilgilerinizi (resim, txt dosyası, şifreler, belgeler vs.) tutmayınız. Zira çok rahat bir şekilde bu veriler çekilebilir.

-Limewire, ares, imesh tarzı paylaşım programlarından son derece sakınınız. Bu tarz programları kullanırken sizin bilgisayarınızında bu ağ ortamlarında paylaşıma açıldığını unutmayınız. Bu uyarım internet ortamından müzik, film indirmeyi çok seven kardeşlerimiz içindir. Bu progamlardan bir tanesini veya benzerini kullanıyorsanız basit birkaç arama kodu ile şahsi bilgilerinize verilerinize ulaşılabilinir.

-Özellikle internet bankacılığını kullanırken SSL (Secure Socket Layer) yani şifrelenmiş güvenli veri iletişimini sağlayan dijital sertifikalar vardır. Bu sertifikaları kullandığınız tarayıcınız tanır ve bağlantı aşamasında https:// şeklini alır. Tanımadığı bir sertifika ile karşılaşırsa bu aşamada sizi uyarır. Sertifikanın geçersiz olduğunu, devam etmek isteyip istemediğinizi sorar. Bağlanmak istediğiniz bankanın internet sitesi olabilir. Fakat bankanın bağlı olduğu sunucu ile sizin bilgisayarınızın arasına giren bir hacker göndereceği bu sahte sertifika ile size gelen ve sizden giden veri paketlerini sniffer dediğimiz özel yazılımlarla ağ üzerinde yakalayabilir, bilgilerinize ulaşabilir. Bunun için yapmanız gereken bu tarz bir uyarı ile karşılaşırsanız devam etmemeniz güvenliğiniz açısından son derece önemlidir. Bu konuyu şimdilik kısa geçiyorum, ilerleyen günlerde detaylı bir döküman yazacağım.

- Önemli olan konulardan bir taneside port bilgisidir. Portlar bilgisayarınıza veri giriş ve çıkışı yapılan yerlerdir. Bunlardan bazıları açık bazıları ise güvenlik zaafiyet nedeniyle kapalı olmalıdır. Bir dönem en çok saldırı alan portlardan olan 135,137,139,445 portarını mutlaka kapatınız. Kapatma yöntemlerini ayrı bir konuda ele alacağım.

Şimdilik kısa kesiyorum anlatımımı..Yakın zamanda detaylı anlatımlarla sizlere kişisel güvenliğiniz-korunma yöntemleri, internet bankacılığında güvenlik konularında anlatımlarda bulunacağım. Bu konulardaki sorularınızı da yanıtlayabilirim. Selametle
 
Üst