Kahvaltı, kilo vermede en büyük yardımcı

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Kahvaltı, kilo vermede en büyük yardımcı
kahvalti.jpg

Kahvaltının öneminin insanın hayatındaki yüzyıllardır biliniyordu. Ancak günümüz koşullarında özellikle şehirlerde yaşayan kesim, bu alışkanlıklarını yitiriyor.
Mayo Clinic'teki uzmanlar, kahvaltının kilo vermede yardımcı olduğunu belirterek, bunun değişik yollarını açıklıyor:
Kahvaltı yapmak gün içinde daha sonraki saatlerde acıkmanızı azaltıyor ve böylece aşırı yemenizi önlüyor. Kahvaltı yapmadığınızda ise, ilerleyen saatlerde kurt gibi aç oluyorsunuz ve şekerleme gibi hazır yiyecekler yemek isteğiniz artıyor. Üstelik, uzun süren açlık vücudunuzun insülin yanıtını artırıyor, bu da vücudunuzun yağ depolamasına ve kilo alımına neden oluyor. Kahvaltıyı atlamak, obezite riskini artırıyor.
Kahvaltı yapmak, tüm gün sağlıklı seçimler yapmanız için sizi yönlendiriyor. Düzenli olarak kahvaltı yapanlar daha sağlıklı besinler (daha besleyici, az yağlı) yemeğe eğilimli oluyorlar. Ancak, kahvaltı yapmazsanız günün geri kalanında da meyve ve sebzelerden uzak durursunuz. Kahvaltı gün boyunca fiziksel aktivitenizi artırarak size enerji veriyor. Sağlıklı bir kahvaltı, vücudunuza yeniden yakıt ikmali yapar ve kan şekeri sağlayan glikojen depolarını yeniden doldurur. Kahvaltı yapmadığınız takdirde ise, fiziksel aktiveniz azalır. Günümüzde, insanlar işyeri uzakta olduğundan geç kalmamak için bir an önce evden çıkıyorlar ve kahvaltı yapmıyorlar. Eğer siz de bunlardan biriyseniz ve özellikle kilo probleminiz varsa kahvaltı yapmanın faydaları üzerinde yeniden düşünmelisiniz.
[Zaman Online]
 
Üst